Lite obalanserad

0

Hej, svejs! Jag blev lite förvånad när jag gick in här och såg att det var i augusti som jag senast bloggade. Tiden går så himla fort och jag har inte riktigt haft ork och lust att skriva. Självklart jobbar jag mycket mindre nu än i somras, men arbetstiderna är lite knasiga och när jag är ledig är det så mycket annat som ska hinnas med. Så det blir att jag prioriterar bort skrivandet. Jag har också varit väldigt trött, och känt mig lite låg, under hösten och det är säkert på grund av att jag jobbade nästan dygnet runt i somras. Livet är så annorlunda nu och jag funderar mycket på hur jag vill ha det i fortsättningen. Dessutom tar ett tag att återhämta sig när man inte är någon ungdom längre! 😀

På jobbet är det fullt fokus på jul och nyår nu och det ligger på mig att komma på vad vi ska bjuda på då. Det innefattar en julinspirerad trerätters meny som kan bjudas på under adventshelgerna, bakverk till afternoon tea på nyårsafton, snittar till nyår och fyrarätters menyn på nyårsafton. Jag har inte haft så mycket tid på mig att hitta på menyer (jul har de vissa rätter som alltid brukar serveras men jag ska hitta spännande sillinläggningar och lite annat) och det stressar mig en del. Jag behöver oftast ha gott om tid på mig och möjlighet att vrida och vända på idéer men den tiden finns inte nu. I stort sett ska allt vara bestämt under den här veckan (och då är jag ledig nu måndag, tisdag…), provlagat, provsmakat och matchat med olika viner. Den delen slipper jag, som tur är, utan det tar Marianne hand om. Så att, ja, det finns att göra! Både julhelgen och nyår kommer vi att ha fullt upp och vi har över 20 gäster till julhelgen (så här långt) och 30 till nyår. Hur farao vi ska hinna med alla dem fattar jag inte riktigt. De som bokat julhelgen kommer dagen innan julafton och åker hem annandagen. Och allt de gör är i stort sett att äta… Tur att vi har Inglis som kan komma och hjälpa till med bäddning, städning och sånt i alla fall.

När jag tittade på allt som händer under julhelgen blev jag lite ledsen först. Jag hade ju tänkt att jag skulle hinna träffa sönerna den här julen, vi såg inte förra, men med så mycket som det kommer vara att göra så vete sjutton hur det ska gå till. Sen tänkte jag ett litet varv till och kom på att jag faktiskt kan skicka ut en önskan till Universum om att det blir möjligt. Så nu har jag slappnat av lite och lämnat över lösningen på det dilemmat till högre makter. 😀

Jag försöker verkligen att inte stressa upp mig över saker och ting nu för tiden. Det lyckas inte alltid, men jag tycker mig märka att livet flyter på lite smidigare när jag bara accepterar att det är som det är med allt. Om saker och ting krånglar ska det förmodligen vara så. Oftast är det då något jag behöver reflektera över eller så gör krånglet i sig att allt blir bättre i slutändan. Som jag har skrivit flera gånger förut är det bättre att låta högre makter reda ut saker och ting än att kämpa med det själv. Just nu behöver jag hitta en lämplig verkstad som kan hjälpa mig med framvagnsinställning och byte till vinterdäck på bilen. Visst skulle jag kunna hålla på och ringa runt till en massa olika, men jag har bett om tips var det är bäst för mig att lämna bilen så nu inväntar jag det. Som jag också har skrivit många gånger, är det svåraste att ha tålamod och invänta råden. För helst vill jag att det ska bli löst direkt.

Jag behöver också hitta en ny tandläkare. Sedan mitten av september har jag väntat på kallelse från min tandläkare men det har inte kommit någon. Till slut googlade jag på hennes namn och då visade det sig att hon hade dött i november förra året. Mycket tråkigt för jag trivdes väldigt bra med henne. Hon var bara 68 år och jag var hos henne månaden innan hon dog och då var hon fullt frisk och lika pigg som hon brukar vara. Men hon var uppenbarligen färdig med det här livet nu och jag är säker på att hon är glad över att få träffa sin man igen (han gick hastigt bort ett par år innan henne). Ska bli intressant att se vad jag får för tips från Universum om vem jag ska gå till nu.

Jag har skrivit om att jag har märkt att saker jag behöver tänka på eller reflektera över tar fysisk form omkring mig. Som när jag höll på att tappa en massa saker och riva ner grejor. Förra veckan lyckades jag skada mina händer på flera olika sätt under ett par dagar. Inget allvarligt men så där så det är lite opraktiskt. Helt plötsligt hade jag som ett litet skärsår på insidan av höger pekfinger, jag brände vänster lång- och ringfinger på mangeln, skar mig lite på en rivskiva till matberedaren och så sprack skinnet sönder på knogarna på grund av att jag blev så torr. Och när det blir så här många saker på kort tid förstår jag att jag behöver fundera ut vad det kan stå för.

Det här är väl kanske inte så intressant för någon annan, men jag skriver ändå hur jag funderar när det blir så här. Först funderade jag på vad händerna står för för mig och händer är utförare för mig. De gör saker. När jag då skadar dem kan jag inte utföra saker som jag behöver/vill göra på ett optimalt sätt vilket blir ett hinder för mig. Det kanske till och med stoppar mig i vissa lägen. I samma veva som allt det här hände, dök det upp flera texter om att ha obalans i livet. Alltså sånt jag såg på facebook, instagram, tidningar och så. Det kopplade jag ihop med mina skadade händer och tänkte att de ger en viss obalans i vardagen eftersom jag inte kan slutföra, eller utföra, allt jag behöver/vill göra.

Möjligen är det lite långsökt, men jag tror händerna vill påminna mig om att jag har obalans i livet just nu. Jobbet tar definitivt mer tid än vad som är bra för mig och jag behöver hitta ett sätt att få mer balans. Jag trivs fortfarande jättebra där jag är, men jag hinner inte göra så mycket annat än att jobba och det är inte bra för mig. Min kropp har börjat tala om för mig att jag behöver komma igång med någon form av träning igen och jag vill, så klart, hinna göra annat än hushållssysslor när jag är ledig.

Det brukar funka så att när jag har kommit på vad alla de fysiska händelserna vill göra mig uppmärksam på, försvinner de direkt. Mina händer har börjat läka nu och inga nya skador har tillkommit så jag tror jag är på rätt spår här. Mer balans helt enkelt! För ett tag sedan fick jag en liten förkylning och var hemma några dagar. Då kände jag hur mycket jag saknar att bara vara hemma i lugn och ro, och min gamla önskan om att jobba hemifrån dök upp igen. Det är nog där jag behöver hamna, så småningom, för att må riktigt bra. Ytterligare en sak för Universum att jobba på. Min skyddsängel, mina guider och vilka som finns mer omkring mig har alltså mycket att göra nu. 😀

Nu ska jag koppla av vid datorn en stund innan det är dags att sussa. Sova är nog det jag tycker allra bäst om just nu för jag känner mig rätt trött hela tiden. Skönt att jag har sovmorgon i morgon också! Ha det gott!

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke