Nämen Hej!

1

Oj, nu var det väldigt länge sedan jag bloggade senast. Juli och början av augusti har varit helt galna på jobbet och vi har jobbat nästan dygnet runt. De antal timmar jag har jobbat är förmodligen inte alls tillåtna enligt lagen. 😀 Men jag har valt det själv och det är ingen som har tvingat mig att arbeta så mycket som jag har gjort. Vi har haft full beläggning på hotellet ganska ofta och varit alldeles för lite personal så det har verkligen varit ett slit.

Just nu har jag “helg” och jag har faktiskt fått ledigt två dagar i rad. Känns väldigt lyxigt för annars har det mest varit en dag ledig och sen jobb igen (fast två dagar på en vecka men inte efter varandra). Jag har märkt att det mest är stressande att bara ha en dag ledigt för det är så mycket man ska hinna med då. Eftersom jag bor som jag gör, och har de arbetstider jag har, är det svårt att hinna med och handla de dagar jag jobbar. Så det står ofta mat-handling på schemat när jag är ledig och städning, gräsklippning, tvätt, och… ja, ni fattar. Men framöver kommer det att bli betydligt lugnare för nu börjar ju folk jobba igen efter semestrar så beläggningen minskar markant. Framemot hösten är det mer konferenser, familjefester och sånt som är aktuellt. En positiv sak med att jag har jobbat så mycket är att de har insett att de behöver mig i verksamheten även i fortsättningen. Jag får alltså fast anställning efter sommaren! Känns jättebra för jag trivs så bra, trots att allt har varit som en virvelvind den här säsongen.

Det kommer att finnas massor att göra även framöver för det är så många saker som bara har fått stuvas undan och läggas på hög för att vi inte har hunnit med att ta tag i dem. Bara att städa upp i röran i köket och däromkring kommer nog att ta ett tag… Så arbetstiderna kommer att bli mer normala för mig under höst och vinter och det finns säkert möjlighet till nån veckas ledighet till och med. Det skulle jag verkligen behöva för jag är otroligt trött känner jag. Inga problem med sömnen direkt! Jag somnar nästan innan jag lägger huvudet på kudden och har svårt att vakna på morgonen (jag som egentligen är morgonpigg). Hoppas jag vaknar i tid i morgon när jag ska vara med på frukosten för första gången… Tröttheten jag känner nu är dock mer en fysiskt trötthet som går att vila sig ifrån och jag märker stor skillnad mot den trötthet jag hade i mitt “tidigare liv”. Den var mer mental och nästan omöjlig att vila sig pigg ifrån.

Bildkälla: chispita_666, flickr.com

Jag kan ju inte låta bli att reflektera över hur allting har utvecklat sig sen jag flyttade hit till huset i skogen. Vid flytten hit kände jag ett stort behov av att vara för mig själv och ville inte alls träffa speciellt mycket människor. Jag har skrivit flera gånger att jag helst vill jobba hemifrån och vara i min egen lilla bubbla. Nu kommer jag inte att göra det och det känns ändå okej. Det här jobbet tröttar inte ut mig mentalt som jag lät det tidigare jobbet göra och jag träffar inte heller så många människor. Eftersom jag mest är i köket påverkas jag inte av alla energier från de gäster vi har. Självklart träffar jag dem ibland, men det är så korta stunder att jag inte tar in dem. Trots att det har varit helt kaos i köket emellanåt, och vi har fräst åt varandra och varit irriterade, har vi också skrattat mycket och jag känner verkligen att jag kan vara mig själv där jag är nu. Så mycket som jag har skrattat den här sommaren har jag inte skrattat på länge! Bengt-Göran sa, härom dagen: “Vad går du omkring och ler åt?”. Jag hade inte en aning om att jag gjorde det, men det måste ju ändå vara ett bra tecken. 🙂

Det har hänt många saker under sommaren och det krockar lite i huvudet nu när jag satte mig för att skriva. Jag har haft mejlkontakt med Pia för jag har behövt lite råd när det har varit som mest kaos på jobbet. Då har jag haft svårt att hålla mina tankar och känslor på rätt köl utan att hemfalla åt total panik och hon har kunnat hjälpa mig att sortera i “huvud-kaoset”. Hon skrev vid något tillfälle att jag skulle tro på att hjälp skulle komma, eftersom jag var så stressad över att vi inte lyckats hitta personal, och nu har den personen dykt upp. Det är en kvinna som egentligen är pensionär som gärna vill jobba lite då och då. Visserligen är det sent på säsongen men hon gör jättemycket nytta och är väldigt duktig på att städa hotellrum. Den biten får jag ta annars eftersom tjejen som ska göra det har såna problem med eksem på händerna och inte tål några rengöringsmedel (det har kommit under sommaren). När jag slipper städningen kan jag fokusera på att laga upp mat och jag känner att det är det jag helst vill göra.

Jag har dock fått hjälpa Pia också! Hon kontaktade mig vid ett tillfälle och ville att jag skulle känna in om det var mig hon skulle fråga om råd i en sak som hon velade om. När jag kände efter kom tanken i huvudet: “Jag vet och kan det här!” och jag kände att det var jag som skulle hjälpa henne. Det dök också upp några ord i huvudet (nu minns jag bara “rörigt”) som jag förmedlade till henne. Så tack vare vår kommunikation kunde hon fatta ett beslut i frågan och det kändes jättekul att jag kunde hjälpa henne eftersom hon har hjälpt mig så mycket. 🙂

En sak som jag har lärt mig, och förstått, om mig själv är att saker och ting som jag behöver reflektera över tar fysisk form omkring mig. Jag har skrivit om när jag tappade så mycket saker och insåg att det fanns saker jag behöver släppa taget om. Senaste veckan har jag rivit ner saker i stället och jag tror jag har kommit på vad det handlar om, men jag är inte riktigt säker än. När det blir så här behöver jag fundera och känna in i kroppen vad det kan handla om. Oftast dyker det upp tankar som leder in mig på rätt spår och sen får jag försöka känna om det känns rätt eller inte. Inte helt enkelt alla gånger men förmodligen blir jag bättre på det med tiden. I samma veva som jag rev ner saker, såg jag tre älgar på en och samma dag (som tur var vid sidan av vägen). Älg enigt Solöga: “Här och nu har du allt. Min gåva till dig är att vara nöjd med livet.” Och jag kan verkligen börja känna att allt har fallit på plats nu och är som det ska vara. Ofta när jag läser Solögas tolkning vill jag även tänka på vad det specifika djuret står för i min värld. För mig är älgen majestätisk, men det vet jag inte om jag vill identifiera mig själv som. 😀 😀 Däremot står den även för frihet för mig, den går sin egen väg och jag känner att jag har slagit in på min alldeles egna livsväg. Det kommer säkert bli gupp och kringelikrokar framöver, men jag upplever att jag är på rätt spår nu.

Så jag knatar väl på här och så får vi se vad som händer. Jag känner att jag utvecklas andligt och förstår mer och mer hur jag fungerar och vad jag kan. Jag lyssnar mer på de tankar som spontant dyker upp i huvudet för många gånger kan det vara något att reflektera över. Fast spontana är de ju inte utan det är mer meddelande från “högre ort”, som jag ser det. Hoppas ni alla har det bra och att det känns okej att återgå till jobb och skola efter sommaren. Själv ser jag fram emot att dra ner på arbetstempot nu mot hösten. Ha det gott!

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

1 kommentar

  1. Anna den

    Hej hur har du det? 💜
    Länge sen du skrev något nu jag gillar verkligen dina texter! 😊

Lämna en tanke