Våga lita på någon utanför dig själv

1

Hej, svejs! Det blir verkligen inte så mycket tid för bloggning sen jag började jobba. När jag är ledig är det så mycket annat som ska hinnas med så då sätter jag mig oftast inte vid datorn. Eller så sitter jag bara och slötittar på youtube för att jag inte vill göra något annat. 😀 Just nu har jag tre dagar ledigt och det är för att jag bara hade en dag ledig förra veckan. Helgen var rätt intensiv med ett 70-årsfirande på lördagen som tog mycket tid och kapacitet. Då jobbade jag elva timmar! Alltså är det ganska skönt med en extra ledig dag nu. 🙂

Jag har tänkt en del på det här med energi. Om jag jämför hur jag har det nu, med hur mitt liv var förut, borde jag inte alls orka med att jobba så här. Visst blir jag trött, men det är mer en fysisk trötthet och lite segt huvud emellanåt. Inte den där totala tröttheten jag hade förut, som gjorde att jag inte ville göra något alls när jag var ledig. Energierna inom skolköksjobbet var nog i grunden negativa för mig. Jag säger inte att de är det för alla, men mig passade de, uppenbarligen, inte. Dessutom hade jag länge för lite arbetstid vilket jag irriterade mig på och inte fick något gehör för när jag påpekade det för cheferna. Sånt dränerar också så klart. När jag sedan även levde i ett förhållande som tog min energi är det väl inte speciellt konstigt att det inte fanns något kvar till mig liksom.

Bildkälla: chispita_666, flickr.com

Där jag är nu är det mycket mer positiv energi, även om alla sliter som djur och det är väldigt mycket att göra hela tiden. Ganska rörigt också emellanåt men vi skrattar mycket och “skäller” på varandra med humor och värme. Stor, stor skillnad från där jag har varit tidigare. Och trots att det finns hur mycket som helst att göra, vet jag att det är okej om jag någon dag skulle säga att jag verkligen inte orkar utan känner att jag måste gå hem. De skulle nästan fösa ut mig då och säga åt mig att åka hem och vila och inte komma tillbaka förrän jag kände mig utvilad. Det är också okej om jag skulle säga att jag vill jobba på en ledig dag för att få ihop lite extra pengar. De tar stor hänsyn till vars ens behov och det är en ny upplevelse för mig. Nu på torsdag, när jag börjar jobba igen (det är inga gäster alls tisdag-onsdag så alla är lediga då) kommer det en tjej till och hon ska jobba ungefär halvtid. Blir bra med ett par händer till för främst bakning och mangling. Bakning står ofta på den lista av arbetsuppgifter som jag får varje dag när jag kommer till jobbet, men jag brukar aldrig hinna till de punkterna för det kommer annat i vägen. Så det blir toppen om hon kan baka så vi har i frysen sen.

Jag tror det är viktigt att man känner efter var man tappar sin energi, om man upplever att man gör det. För mig tog det ganska lång tid att förstå hur allt hängde ihop och nu tror jag att jag är mycket bättre på att kunna känna när något är fel, energimässigt, för mig. Jag märker hur mycket effektivare jag blir på alla plan när energinivån är som den “ska vara”. Det är till och med så att jag känner att det ger mer livskvalitet. För att bara behöva vila när man är ledig för att kunna ta sig igenom vardagarna, blir inte så roligt i längden. Och nu pratar jag förstås om vanlig energi, om jag så säger, inte som det är när man fullständigt kört slut på sig för då är det självklart ett helt annat läge. Att täta energiläckor kan ge ett bättre liv, i mitt tycke!

Jag har även funderat på det inläggets rubrik handlar om, att våga tro och lita på att det finns en större kraft än en själv som kan ge styrsel åt livet. Att försöka lista ut och lösa allting själv är egentligen ganska tröttsamt och oftast inte speciellt effektivt. Personligen är jag ganska otålig så det är verkligen en utmaning att lita på att Universum/Gud/Källan visar mig vad som blir bäst för mig. Om jag funderar på något som jag upplever som ett problem vill jag helst ha lösningen NU. Inte om ett halvår eller mer… Men jag tror att de flesta kan komma på situationer där det från början inte alls har blivit som man har tänkt och planerat och ändå blivit superbra på slutet. Oftast kanske till och med bättre än vad man hade trott. Det är då jag tror en högre makt har “lagt sig i” och styrt hela processen. Vilket självklart sker hela tiden, men ibland (oftast…) vill vi inte alls lyssna utan vi jobbar envist på åt det håll vi själva har bestämt trots att många stoppskyltar dyker upp på vägen. Jag har skrivit om det här tidigare och jag är fortfarande helt övertygad om att vi gärna kan stanna upp och fundera om det är mycket motstånd i det vi håller på med. Kanske är det inte den optimala vägen då.

Jag känner mer och mer att allt blir bättre och enklare om jag låter någon annan styra. Universum får veta hur jag vill ha det och sen släpper jag taget om situationen och iakttar vad som dyker upp i min väg. Det som känns enkelt och rätt är förmodligen den bästa vägen att gå. Och som jag också har skrivit flera gånger, det svåraste är att vänta! 😀 Jobbet jag har nu, till exempel, kunde gärna ha fått dykt upp tidigare (hotellet har öppet året runt med mest fokus på konferenser under lågsäsong, men det har ju varit lite dåligt med sånt senaste året) men det var helt enkelt inte dags tidigare. Jag kunde också ha missat möjligheten om jag hade valt att tacka nej till jobbet, för det kändes lite för svårt för mig när jag läste arbetsbeskrivningen. Men så vågade jag ändå tacka ja och nu vet jag att jag klarar av det och att det inte är hela världen om jag råkar göra lite fel ibland. Gästerna är oftast väldigt nöjda ändå! Så jag vill uppmana alla att släppa taget om kontrollen av livet och lita på att det löser sig ändå. Lite uppmärksamhet på omgivningen är det enda som behövs för tecken från Universum får vi alla hela tiden. Våga lita på känslorna och blanda inte in huvudet så mycket. Det stökar bara till. 🙂 Känns det rätt så är det rätt!

I morgon ska jag göra något jag aldrig gjort förut. Jag ska få trumhealing av Pia! Hon har utbildat sig inom det och hon fick uppmaning av andevärlden att kontakta mig och erbjuda healing (jag kommer självklart att betala för den). Hon hade dock fått lite motstridiga uppgifter för hon kunde uppfatta att vissa delar av mig är livrädda för att göra det här. Jag känner ingen medveten rädsla så jag tänker absolut prova. Intressantast i allt det här är nog vad som hände i söndags för jag hade en konstig dag på jobbet där jag tappade väldigt mycket saker. Grejor liksom bara gled mig ur händerna. Det hände så ofta att jag började tänka att det måste stå för något. Medan jag satt och manglade, i någorlunda lugn och ro, kände jag att det kanske kunde stå för att jag behöver släppa något gammalt jag går och bär på, men jag kunde inte komma på vad. Samma dag mejlade Pia mig (fast jag läst mejlet dagen efter) om trumhealingen och berättade att hon hade fått veta av andevärlden att jag har saker som jag skulle må bra av att släppa. Va, lite tappar man ju hakan faktiskt! Hon berättade att hon fått till sig att hon skulle mejla mig, fast inte riktigt än… Tydligen skulle jag själv först ha den där “tappa-saker-dagen” och inse att jag behöver släppa gammalt skräp, innan det var dags för henne att mejla. Fascinerande!

Jag kommer så klart att berätta i bloggen om den upplevelsen, men när det blir vet jag inte riktigt. Från nu och framåt ökar det på med bokningar på hotellet så det kommer inte att bli mindre att göra direkt. Men vi blir ju mer och mer samarbetade hela tiden, och allt går lite bättre för varje dag, så jag tror det ändå kommer kännas lite lättare framöver. Allt går mer på rutin då. Jag kanske inte direkt ser fram emot värmen i helgen för det är varmt ändå i köket, men det är bara att ta det som det är. Ni som är lediga får njuta av sol och eventuella bad. Ha det gott!

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

1 kommentar

  1. Anna den

    Wow så roligt det är att läsa om dig! ?? jättefin energi! ??

Lämna en tanke