Tillit och tålamod

1

Hej, svejs! Det får bli en liten måndagsbloggning idag eftersom jag har ledig dag. Förra veckan var väldigt intressant och lördagen var en helt galen dag. Men innan dess hade jag ett par sjukdagar, faktiskt. Tisdag och onsdag var det helg för mig och det var bra att hinna göra lite saker här hemma. Jag kunde låna grannens gräsklippare (min har lagt av) så jag äntligen fick gräset klippt. Såg dock idag att det snart är dags igen… På onsdag eftermiddag började dock näsan, helt plötsligt, att rinna och det kändes lite irriterat i halsen. Kan väl inte säga att jag blev förvånad för så brukar det nästan alltid bli om man börjar på en ny arbetsplats och interagerar med nya människor. Jag var alltså inte speciellt sjuk men kunde ju inte gå och jobba på torsdagen.

Det blev lite intressant när jag skulle ringa till hotellet och berätta att jag var sjuk för jag kom inte fram på telefon. Till slut visste jag inte hur jag skulle göra för klockan gick och jag tänkte att jag får väl göra mig klar och åka dit och prata med dem utomhus på avstånd. Jag blev lite stressad och gick nästan av och an här hemma och velade om vad som var bästa strategin. Men så ringde Marianne, chefen, från sin privata mobil och berättade att deras internet låg nere pga något arbete som pågick. Hon hade sett att jag hade ringt och hon tyckte jag skulle ta ett corona-test så jag behövde inte bestämma något alls själv. När jag var på väg in till stan för att ta testet tänkte jag på det att jag borde haft tillit i stället för att stressa upp mig över situationen. Allting är alltid precis som det ska vara (hur dumt man än tycker att det är) så jag skulle bara ha slappnat av och avvaktat lösningen. 😀

Jag fick besked på fredag kväll att testet var negativt (alltså ingen covid) och eftersom jag inte var speciellt dålig så åkte jag till jobbet på lördag. Och där blev det en kaosartad dag! Det var ett specialbesök på plats (ett filmteam från utlandet som skulle filma och bo i glampinghusen och det nya flytande hotellrummet och de skulle ha med matsäck och frukost dit) och sen var det 10 matgäster på kvällen. Det låter inte mycket, men alla åt trerätters middag och det kan då bli så att det är 30 olika rätter som ska tillredas. Nu var det inte riktigt så illa, alla efterrätter var klara till exempel, men eftersom de ha ny sommarmeny nu så har det inte hunnits med att förbereda maten som görs i vanliga fall. Mycket finns annars färdiglagat i frysen och behöver bara värmas. Dock kan det bli nog så stressigt även när det är så och speciellt om alla vill äta nästan samtidigt. Jag hann förbereda lite under dagen, men det var ändå mycket som skulle göras på kvällen. Det flöt, tyvärr, inte på jättebra och det blev förseningar och missar. Jag försökte hjälpa till så gott jag kunde men jag har inte tillräckligt stor vana än vid hur det ska funka. Nåja alla fick mat till slut och de flesta tyckte maten var god. När jag kom hem, lite efter tio på kvällen, hade jag jobbat i över tio timmar! Tur att det inte är så varje dag! 😀 Jag tror jag kan tacka min kosthållning för att jag har så bra ork nu för tiden. Även här hemma har jag märkt att jag inte blir speciellt trött när jag håller på med fysiska saker och jag har helt annan uthållighet än förut. När jag åkte hem i lördags var jag mosig i huvudet men inte speciellt trött i kroppen. Lite fascinerande faktiskt!

Det jag har märkt nu när jag har jobbat ett litet tag, är hur mycket jag faktiskt kan. Låter kanske konstigt, men jag har nog inte tänkt på mig själv på det sättet förut. Bengt-Göran, som jobbar i köket, har inte någon kockutbildning och det har ju inte jag heller. Han tycker inte ens att det är speciellt roligt att laga mat, men jag tycker både det är roligt och intressant. Så jag har upptäckt att jag kan många saker som han inte har koll på. Han vet rutinerna och handlagen där, men jag vet mer om matlagning än vad han gör. Dessutom läser jag mängder med recept och kollar på matlagning på youtube, till exempel. Tydligen har det fastnat en del som jag knappt själv vet att jag vet. Så när vi nu får laga upp mat och lägga i frysen och jobba ihop oss kommer det här nog att bli kanonbra. Förra sommaren hade det tydligen inte funkat så jättebra för personen som jobbade i köket då, slutade innan säsongen var slut så allt hade varit rätt mycket upp och ner.

Bildkälla: Bill Strain, flickr.com

Ibland, under livets gång, har jag funderat på varför jag läser så mycket recept, tittar på matlagning och har en massa gamla årgångar av Allt om Mat (som flera människor har skakat på huvudet åt), men nu tror jag att jag vet. Det känns som jag behöver kunskapen där jag är nu, även om det självklart har varit bra att ha tidigare också. Redan första dagen kände jag att jag, just nu, är på helt rätt plats. Jag har läst och hört många gånger att man gärna kan försöka göra sig en inkomst på det man är intresserad av och tycker är roligt. Trots att jag länge gillat matlagning har jag inte tänkt på det på det sättet, och jag är inte någon som vill ha en egen verksamhet inom matlagning. Men nu får jag i alla fall en inkomst och kan göra något jag tycker är roligt för här får jag laga mat på ett sätt som jag aldrig gjorde i skolkök. Dessutom kan jag bidra med nya recept som jag hittar i mina gamla tidningar! Just nu håller jag på att försöka få ihop de maträtter som ska serveras på midsommarafton, lunch och kväll. Bläddrar en del i tidningarna kan jag säga…

Tålamod är alltså en bra grej! Till slut visar livet var man ska vara bara man har både tålamod och tillit. För en del händer det när det 18 år och en del kanske får vänta tills de är 80 år. Kan kanske kännas eländigt länge att vänta tills dess, men bättre sent än aldrig! Annars finns det alltid möjlighet i ett annat liv. 🙂 Om man tror på att det funkar så! Nu var det ett tag sedan jag avslutade med musik så idag gör jag det. Den här låten av Imagine Dragons tycker jag är väldigt bra. Ha det gott!

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

1 kommentar

  1. Anna den

    Får en bild av dig som påminner om Emma Hambergs böcker om Rosengädda, Tessan tror jag huvudpersonen heter. Så mysiga böcker och känns som ni båda har en härligt avspänd inställning till matlagning ?

Lämna en tanke