Bara några snabba ord

0

Hej, svejs! Ja, jag började ju jobba igår och det gick i 180 från start. Kändes dock kul och han som ska lära upp mig, BG (Bengt-Göran), har mycket humor så vi skojade mycket. Trots att de inte har så många gäster nu är det mycket att göra. Uppstart efter vintervilan, kan man säga.

Jag kommer nog att jobba mycket i köket verkar det som. Egentligen skulle jag ha manglat lakan också igår, men det hanns inte med. Man får inte ha med sig egen mat dit så det ska alltid finnas personalmat som de anställda kan ta av. Jag kommer att ägna en del tid åt att laga upp sån. Men då måste köket vara ledigt, så att säga, så jag får göra det när BG inte håller på med någon matlagning. Jag kommer att laga sån mat som han gör sen också, men det blir när de startar med sommarmenyn. Eftersom de satsar på lokalproducerade produkter är det varor de inte har kunnat få hem än så det dröjer lite till innan den är igång. Igår var det ett litet sällskap som kom och åt lunch, men normalt har de ingen lunchsevering. Den måste alltid förbeställas om man vill äta mitt på dagen där. Så köket var lite extra upptaget igår.

Jag tror att Marianne, som anställde mig, har glömt att vi sa att jag skulle börja på 6 timmar per dag, för nu är det heltid som gäller. Faktiskt jobbade jag 8,5 timme igår. Men jag låter det vara så tills vidare. De verkar vara väldigt flexibla med allt så jag tror att bara jag säger till om det blir för mycket går det att justera sen. Anställningen är per timme så det förenklar ju flexibiliteten. Marianne säger att den som jobbar mest ska också ha mest betalt!?

Som avslutning vill jag dela med mig av ett tips jag nyligen fick av Pia. Jag frågade henne om råd med hur jag ska göra med a-kassa och arbetsförmedling framöver. Alltså om jag ska skriva ut mig eller inte. Självklart har jag kontaktat båda och jag kan göra som jag vill. Hon sa att jag ska gå efter känslan. Vad som känns bäst för mig att göra och vad som ger mest frihetskänsla. Alltså inte blanda in huvudet i beslutet. Och som hon sa, när man går på känsla vet man direkt, utan att behöva tänka efter. Vilket hon har helt rätt i! Prova gärna själv om de velar mellan flera alternativ. Vad som KÄNNS rätt är det som ÄR rätt just nu.

Nähä, nu måste jag äta färdigt här innan jag ska åka. Arbetstiderna är väl lite så där nu i början, 12.00 till ca 20.30, men det kan komma att variera framöver. Jag får se hur jag gör med bloggandet under sommaren. Kanske blir på lite olika dagar. Ha det gott!

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke