Mest blaj idag…

2

Hej, svejs! Idag är jag faktiskt lite upprörd när jag sätter mig här vid datorn. Och det för något jag egentligen inte behöver engagera mig i. Men jag tänker ändå berätta vad det handlar om, för jag har ju tänkt försöka stå upp mer för det jag tror på och som är viktigt för mig. Det hela handlar om ett blogginlägg i en blogg som jag säkert har läst i över 10 år. Jag gillar hon som bloggar, även om hennes livsstil är helt annorlunda mot min. För ett tag sedan skrev hon ett upprört blogginlägg där hon berättade att hennes dotter (som jag tror blir 30 år i år), för några år sedan berättade att hon hade blivit utsatt för våldtäkter av en närstående under hela sin uppväxt. Så pass att hon har både fysiska och psykiska men av det.

I inlägget kunde man förstå vem som hade gjort övergreppen, även om inga namn nämndes. Brottet är preskriberat och personen alltså inte dömd för något. Den närstående har stämt bloggerskan för förtal och hon ska betala ett skadestånd på 90 000 kr (närmare 100 000 med ränta). Hon har många läsare till bloggen och många föreslog att hon skulle starta en insamling men hon tvekade eftersom en insamling redan har gjorts. De pengarna gick emellertid till dotterns terapi. Hur som, en ny insamling startade men det är många som är irriterade på att hon lever ett relativt lyxigt liv och gör en del skönhetsbehandlingar (som hon aldrig hycklar med utan är väldigt öppen med vad hon gör), och ändå ska ta emot pengar från oss som läser bloggen. Det är här jag tycker det blir väldigt konstigt. För mig handlar det inte ett dugg om pengarna och om hon själv har råd att betala skadeståndet eller inte. För mig handlar det om att man visar sitt stöd och att man inte tycker det är okej att det kan gå till på det här sättet. Att man retar sig på att hon kan leva ett lyxigare liv än en själv tack vare bloggen, och en nätbutik hon driver, tycker jag blir väldigt skevt i det här sammanhanget. Jag tycker inte alls det handlar om det. Självklart gör alla som de vill och jag swishade i alla fall 50 kr för det kändes rätt för mig.

Oj, det blev en lång parentes om ingenting alls egentligen! Nåja, det känns inte som jag har så mycket att skriva om idag så det får stå kvar så fyller det ut i alla fall! 😀 Igår var jag och skrev anställningskontrakt och kollade in min blivande arbetsplats lite mer. Det kändes väldigt bra, när jag åkte därifrån, och det ska bli riktigt roligt att börja jobba. Jag träffade ett par personer ur arbetsstyrkan och de verkade väldigt trevliga. En kille som jobbar lite som allt-i-allo sa: “Här har vi roligt när vi arbetar!” Det var så kul att sa det och det kändes som jag behövde höra det på nåt sätt. Jag är fortfarande lite nervös för att jag ska klara av att laga “fin” mat men jag får tro på att jag blir upplärd på ett bra sätt. Jag kommer att börja i slutet på nästa vecka, så jag vet inte hur det blir med bloggandet nästa helg! Troligen jobbar jag lördag kväll, men jag vet inte ännu för jag har inte fått något schema.

Ett tag nu har jag känt det som att allting har stått relativt stilla, men nu verkar det som om många saker händer på en gång. Som det brukar vara! I veckan blev den blivande veden körd hit och idag var hyresvärden och hans fru här och vi hjälptes åt alla tre en stund. Det finns en maskin här som både kapar och klyver veden och ett långt transportband också. Så ganska mycket blev gjort, men så hände något med maskinen så nu funkar den inte. Jag var inte med just då så jag vet inte exakt vad som hände, men det verkar vara något elektriskt. Det blev ungefär en fjärdedel gjort så vi får se när maskinen blir lagad och resten kan köras. All ved är inte till mig utan det är fler som ska ha av den sen. Men jag vet inte om jag kanske ändå måste köpa lite ved som redan är torr, för de björkar som vi klöv nu måste ju ligga till nästa år innan de är torra. Granveden torkar dock fortare men det är mest björkved. Får forska lite i det hela. Det är mysigt att elda med ved men mycket pyssel med det också!

När jag skrev om att vara lite upprörd tänkte jag på en sak som jag läste nyligen. I en Allt om Mat tidning från 1975 hittade jag en artikel om en läkare som, i slutet på 1800-talet, fick en unik möjlighet att studera hur matsmältningen fungerar. Det var en man som blev skjuten i magen och den här läkare trodde mannen skulle dö inom en halvtimme. Mannen överlevde dock (och blev i själva verket nästan 80 år gammal) och hålet i magen läkte aldrig ihop helt utan läkaren kunde studera hur magen tog hand om det mannen åt. En sak som läkaren kunde konstatera var att om mannen var arg eller upprörd när han åt, fungerade matsmältningen sämre. Det är ju egentligen jätteviktigt! Jag blev, som jag skrev, lite upprörd förut och det var precis när jag hade ätit så det var nog inte optimalt för matsmältningen. Eftersom jag äter ensam, för det mesta, sitter jag och läser när jag äter och jag får nog se till att läsa något roligt eller glatt i stället. Eller i alla fall något neutralt så jag är lite snäll mot magen. 🙂

Nä, det blir inget vettigt skrivet idag, känner jag. Jag sov ganska illa i natt, för mycket som snurrar i huvudet, och nu känner jag att jag börjar bli riktigt trött. Så jag önskar er alla en trevlig vecka så får vi se när jag bloggar nästa gång. Ha det gott!

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

2 kommentarer

  1. Louise Nylund den

    Men det är verkligen kul att läsa dina inlägg och tankar om allt och inget. Ser fram emot dem. Blir det en bok månne? ??❤️

    • saharblevdetidag den

      Förlåt, missat din kommentar!? Tack för att du läser! Man vet aldrig, nån gång kanske det blir en bok.

Lämna en tanke