Det här med pengar…

0

Hej, svejs! Vad skönt det har varit, med lite vårväder den här veckan. Igår satt jag ute i solen en stund och trots att det blåste väldigt mycket var det riktigt härligt. Fyra minus, dock, på morgonen idag så man ska ju inte lura sig att våren är här på riktigt än, men lika bra att utnyttja solen när man kan. Solljus är väldigt viktigt för oss och vi behöver vara i solen för att kroppen ska må riktigt bra. Självklart måste det ske försiktigt så man inte får några skador av solen, men det är bättre att vara i solen en liten stund utan solskyddsmedel, än en lång stund med. Enligt Medical Medium kan sköldkörteln lagra solstrålar så exponera gärna halsen för solen. Så här står det i hans bok om sköldkörteln: “Detta solljus ger kraft åt sköldkörteln, balanserar hormonproduktionen, motverkar att EBV (Epsterin Barr virus) får fäste, och stimulerar och stärker sköldkörtelns eget immunförsvar, vilket i sin tur motverkar att viruset ger skada. Dessutom lagrar sköldkörteln solljus. Om det går dagar, veckor och till och med månader utan att du får tillräckligt med sol, kan immunförsvaret hämta ljus och energi från sköldkörtelns depåer och sedan försvara sköldkörteln och resten av kroppen mot inkräktare som EBV.” Fantastiskt!

Den här veckan vet jag inte riktigt hur den har varit. Det har verkligen inte hänt mycket och jag har faktiskt känt mig lite låg igen. Eller det är nästan varannan dag som känns så och nästa känns helt okej. Inte lätt att vara stabil då! 😀 Men jag tänker inte grotta ner mig i det utan jag bara konstaterar att det är så och försöker hålla mig väldigt neutral de dagar som känns lite sämre. Jag är också lite extra snäll mot mig själv de dagarna och säger många uppmuntrande ord. Det har också positiv effekt om jag påminner mig om allt jag har att vara tacksam för.

Så tankarna har varit lite här och där under veckan och inte speciellt samlade. Ibland när jag sätter mig för att blogga har jag något specifikt jag vill skriva om, men idag är en sån gång när jag inte har det. Jag kom dock på att jag kan skriva om ett par katt-relaterade saker som jag har skrivit om tidigare och nu har fått svar/förklaringar på. Den första är att jag, när jag var på årstarotläggningen, fick veta att min katt Gandalf var medveten om att en av mina tidigare katter var död. Just när jag var hos henne trodde jag att det var Kapten som var död, men han dök ju upp senare. Då skickade jag en fråga till henne om hon trodde att husdjur kan ha kontakt med djur vi har haft tidigare och som har dött. En av mina tidigare katter försvann för många år sedan och vi hittade honom aldrig. Så jag tror att det var den katten hon uppfattade och det verkar alltså som Gandalf (säkert Kapten också) har kontakt, på nåt sätt, med den. Det tog ett litet tag, men jag fick till slut svar att hon är helt övertygad om att våra levande husdjur kan ha kontakt med de som redan har dött. Man undrar lite vad de “pratar” om…? 😀 Nu fick jag en liten känsla av att jag redan har skrivit om det här. Hm, nåja då fick ni läsa det en gång till i så fall!!

För ett tag sedan var jag i mitt förra hem och hämtade ett par saker som exet hade hittat. Han sitter hemma och jobbar och när det blir för trist att sitta still, går han igenom skåp och lådor och sånt så det kan säkert dyka upp ännu fler saker. Han har en bod och ett stort garage också så det finns en del pryttlar. Jag frågade om han hade hört kattluckan slå igen något mer. Medan Kapten var borta, och jag trodde han var död, hade han hört kattluckan slå några gånger och jag trodde då att Kapten var där och spökade. Men det visade sig att det var en levande katt som hade varit där på besök! Han fick syn på den nån gång när han hade ställt ut mat på trappen för att maten skulle svalna och då var katten där och försökte komma åt maten. Den var tydligen väldigt mager så han hade gett den lite mat. Men den var otroligt skygg så det gick inte att komma nära den. Han pratade med en granne som själv har katt och hon satte upp lappar i affären och försökte hitta katten, men jag vet inte hur det gick med det. Hoppas verkligen att den slapp frysa ihjäl ensam i skogen.

Jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag ska skriva om ämnet pengar eller inte. Men nu har jag visst börjat så då fortsätter jag väl. Jag jobbar jättemycket med att få bort min, som det känns, nedärvda rädsla för att inte klara mig ekonomiskt. Egentligen är jag helt övertygad om att det finns resurser så att det räcker för alla på hela jorden, men vi är väldigt dåliga på att fördela allting rättvist. Och jag är helt säker på att det inte bara är jag som har det här brist-tänket omkring ekonomin. Vi får ju ganska tidigt lära oss att vi ska spara pengar och det är väl ett väldigt tydligt brist-beteende. Då förutsätter man att man inte kommer att ha pengar längre fram, till det man behöver. En ganska automatisk tanke hos mig är: “Det har jag inte pengar till.” Det finns en del saker jag skulle vilja köpa hit till huset men så får jag för mig att jag inte har pengar till det. Tittar jag på mitt bankkonto så visar det att jag inte har råd, och så länge jag fortsätter att se det som verklighet kommer det att fortsätta vara så.

Jag tror dock att Universum försöker tala om för mig att jag inte ska oroa mig för pengar för den här “löningen” hände det något märkligt. När jag hade fått alla räkningar för februari månad, var jag lite kallsvettig för elräkningarna var väldigt höga och så kom bilskatten, jag hade tankat (det behöver jag inte göra varje månad nu när jag är hemma mycket) och lite sånt där. Jag såg hur de sista sparpengarna skulle flyga iväg och allt kändes en aning hopplöst. Men lite har jag ju lärt mig så jag samlade ihop mig själv, gjorde en meditation/bön och bad Universum om hjälp. När jag fick utbetalningsbesked från a-kassan så var det på den summa jag brukar få, men vid den verkliga utbetalningen fick jag 2000 kr mer! Har ingen aning om varför och jag tänker inte fråga heller. För jag vet att om det har blivit något fel så kommer även den situationen att lösa sig.

Även med de extra pengarna fick jag ta lite av sparpengarna men inte så mycket som jag hade befarat. I samma veva som jag gjorde meditationen/bönen om hjälp med pengar, dök det upp en bild i huvudet. Inte så tydlig och kanske lite klumpig, men jag såg mig själv med en hög med pengar bredvid mig. Sedlar och mynt i en hög på golvet liksom. Så nu försöker jag komma ihåg att använda mig av den bilden. När tanken: “Det har jag inte råd med.” dyker upp styr jag om den till: “Jag kan ta av min pengahög till det!”. Senast igår tänkte jag så när jag konstaterade att det snart är dags att köpa planteringsjord, lite vårblommor och fröer. Det blir även bra att ha den högen till nya sommardäck till bilen och en reparation jag behöver göra på den. Och till veden jag behöver köpa inför kommande vinter. Tur man är stadd i kassan! 😀

Jaha, i kväll får det bli rätt tidigt nattning (som det alltid är för mig egentligen) för jag ska jobba i morgon och på måndag och tisdag. Skönt att det inte är lika kallt som det var förra gången och det verkar bli soligt dessutom och det är alltid trevligt. Ha det gott!

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke