Jaga inte din dröm

6

Hej, svejs och god fortsättning på 2021! Visst kändes det som man var väldigt färdig med 2020 nu? Jag satte upp nya almanackan ett par dagar innan första januari faktiskt. Orka hålla på mer liksom. Nyårsafton var det som julafton, det vill säga jag och katterna här hemma. Kändes som en vanlig kväll och jag har inte orkat hålla mig vaken till 12-slaget de senaste åren och gjorde inte det nu heller. Då sov jag sött sen ett par timmar! Eftersom jag sover med öronproppar hörde jag inte om det var några smällare vid tolvslaget. Kanske att det går att se någon enstaka här i skogen, men det är jag inte säker på.

Senaste veckan har varit lite konstig tycker jag. Dels har jag känt mig lite “off” på nåt sätt och så har många saker gått tokigt eller inte gått så bra. Det hela toppades med att jag råkade köra mobiltelefonen i tvättmaskinen! Som tur var upptäckte jag det ganska snabbt, men maskinen hade nog ändå varit igång i kanske 10 minuter. Eftersom telefonen satt i ett fodral och dessutom, från början, var i en innerficka på en jacka, klarade den sig bra. Den fick ligga i ris ett dygn men sen var den som vanligt. Enda som är lite konstigt är att det är lite svårt att få i kontakten i usb-porten när telefonen ska laddas. Men den tar laddning så det är ju bra. Eftersom jag även använder telefonen som router till datorn känner jag mig helt beroende av den, så jag är väldigt glad att allt gick bra. Jag kollade hur länge jag har haft den och i mars blir det fem år! Den har verkligen fungerat otroligt bra så om den fortsätter med det får den hänga med ett tag till. 😀

Under veckan har jag även känt mig irriterad och haft kort stubin. När jag är på det humöret har jag lite svårt att ignorera Kapten när han sitter vid matskålen. Men i stället för att fräsa åt honom, de gånger han inte går därifrån, lyfter jag upp honom och sätter honom på en stol. Då brukar han lägga sig ner och vila eller till och med somna. Jag har funderat på om det är mer saker han hjälper mig att inse om mig själv och för ett par dagar sen funderade jag lite extra över vad det kunde vara. Eftersom jag har lärt mig att jag inte förstår så mycket som jag tror, blir det jag kom fram till bara en grov gissning. Irritationen jag känner när han sitter vid matskålen eller följer varje steg jag tar tror jag beror på att han liksom “kräver” något av mig som jag inte kan ge honom just då. Under min uppväxt har jag lärt mig, eller kanske snarare fått uppfattningen, att jag (som kvinna) ska finnas till för andra och uppfylla andras önskningar och behov. Hans beteende startar nog den känslan i mig att jag “borde” ge honom det han vill ha och när jag inte gör det känner jag mig elak och att jag “gör fel”.

Den blicken skojar man inte bort!

När jag hade kommit på den tanken blev det lite lättare att orka med honom faktiskt. Jag tänker mig att han väljer att sitta på golvet vid matskålen och det är inte mitt problem. Golvet är fritt och vill han sitta där så får han det. Trots att man alltid är betjänt till sina katter så behöver jag inte hänge mig åt den känslan utan jag kan fortsätta med det jag håller på med utan att bry mig om honom. Till veckan tänker jag dra ner från fyra matningar per dag till tre och det ska bli intressant att se hur det funkar. Jag vill ju komma till hur det var innan hans försvinnande, att jag ställde fram mat åt dem två gånger per dag, och så åt de när de ville. Nu går inte det för han äter allt han ser, i stort sett. Ja, ja det löser sig så klart till slut.

Jag tittade på en youtubevideo med Andrea Schulman någon kväll i veckan och jag tyckte den var riktigt bra. Hon pratar om attraktionslagen (jag har haft med en video av henne i ett annat inlägg) och det hon pratade om i videon jag såg var det rubriken på det här inlägget säger, jaga inte din dröm. Det betyder inte att man inte ska ha drömmar, självklart ska man det, men man ska inte bli hysterisk över dem och göra allt man kan för att de ska hända. Hon tar som ett exempel att om man gärna vill träffa en speciell man/kvinna så lär det inte fungera om man jagar den personen. Hen vill knappast ha dig då utan springer säkert åt andra hållet i stället. Sätt intentionen för vem du vill träffa, skicka ut önskan i Universum, och luta dig tillbaka och vänta. Eller jag kanske ska skriva: luta dig tillbaka och förvänta dig att personen dyker upp till slut. Ha självförtroende! Du är värd att träffa precis den person du vill ha, eller få en befordran, eller få det där drömjobbet, eller hitta huset/lägenheten du vill ha och så vidare. Som jag har skrivit förut: det räcker att du talar om för Universum, så precist som du kan, vad det är du vill ha och sen har du gjort din bit. Låt andra makter sköta detaljerna, pyssla med annat och ha roligt under tiden. Tålamod är också bra, så klart, för man kan aldrig riktigt veta hur lång tid det tar att få det man vill ha. Det kan gå väldigt snabbt, men ibland är inte tiden mogen, fast man själv tycker det, och då får man vackert vänta. Inte så lätt alla gånger… (pratar av egen erfarenhet så klart). Jag bifogar hennes video om någon vill lyssna själv.

Det känns som det var något mer jag hade tänkt att skriva om idag, men det verkar ha fallit bort ur huvudet. Nåja, det blev ju rätt många ord ändå och jag vet själv hur det är när jag läser bloggar, är det för mycket text tröttnar jag lätt. Lagom är bäst! Jag hoppas att alla får en bra vecka, speciellt ni som måste börja jobba efter en rätt lång ledighet. Ha det gott!

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

6 kommentarer

 1. Louise den

  Gott nytt år och tack för att du delar ditt liv och tankar? de är aldrig för långa för mig som får många aha moment varje gång. ?❤️

  • saharblevdetidag den

   Tack! Det var snällt!?❤

 2. Pernilla den

  Vad skönt att se att man inte är ensam som sover med öronproppar. Sover så mycket bättre och djupare med öronpropparna djupt insatta i öronen. Ibland får jag dock lite ont i öronen av propparna. Du råkar inte har något bra tips på sköna öronproppar att sova med?

  • saharblevdetidag den

   Ja det blev en otrolig skillnad för mig när jag började med öronproppar och det är säkert 10 år sedan. Sover mycket bättre för jag är rätt ljudkänslig. Tyvärr får jag både klåda och lite ont i öronen ibland också. Den sort jag använder heter MaxLite och de funkar för mig. Lite svåra att hitta ibland dock. Det finns en sort som heter Happy Ears som många gillar men tyvärr funkar inte de i mina öron. Jag önskar de gjorde det för de kan man använda länge, de är inte en-gångs (även om jag använder mina MaxLite mer än en natt). Så man måste nog prova sig fram. Hoppas du hittar några som passar dig!

   • Pernilla den

    Tack för tipset på öronproppar. Googlade lite på de öronpropparna och hittade några olika sorter. Är de de orange eller gröna som du använder?
    Happy Ears har jag också testat. Fungerar tyvärr heller inte för mig. Får dem inte att sitta kvar i öronen. Brukar glida ur öronen för mig och börja släppa in ljud. Hade varit perfekt om de hade fungerar så de går återanvända och även att ha på konserter, bio och spinningpass när de inte ens syns i öronen.

    • saharblevdetidag den

     De jag använder, MaxLite, är orange. Men som sagt, de finns inte överallt och just nu står det på Apotea att de har utgått så jag vet inte om de kommer finnas kvar.

Lämna en tanke