Några citat och ett recept

2

Hej, svejs! Smälter ni bort i värmen? Det känns som det är slutet av juli i stället för juni när det är så här varmt. Jag har varit rätt mycket i huset och målat nu i veckan, och det har varit lite svettigt. Men det är ju bara att acceptera läget och ta det som det är. Igår blev jag, i alla fall, klar med målningen och det blev jättebra. Jag har målat på en vävtapet så den bubblar sig lite här och där, men det är inget att göra åt. Det kommer ju att vara tavlor och så på väggarna sen så då märker man det inte lika mycket. Just nu är jag tillbaka hemma (som det fortfarande känns som) för att packa och fixa. Känner mig lite splittrad just nu, men på onsdag går flyttlasset och sen är jag på plats där jag ska vara. Bara jag får tag i katterna, förstås! De är mest ute nu och Kapten har jag inte sett på en vecka (hoppas han är okej). Blir kanske en utmaning att hitta dem. 😀

Kapten
Gandalf

Den här veckan har det, som sagt, mest varit målning på schemat och i huvudet och det har inte fått plats så många andra tankar. Men jag har fortsatt att läsa i Pam Grouts bok “En kurs i mirakler, Avkodad” och hittat många kloka saker där. En sak som är bra att träna på är att vara i nuet, som man ju alltid hör talas om. För egentligen finns bara NU. Det som har varit kan vi inte göra något åt och framtiden vet vi inget om. Jag hittade en mening i boken, som jag använder mig av hela tiden nu, och den är “inte viktigt just nu”. Självklart vimsar mina tankar iväg till hur det ska bli sen när min anställning tar slut, men jag stoppar dem direkt med “inte viktigt just nu”. I stället har jag fokuserat på målningen eller något annat som jag har hållit på med just för tillfället. Det lättar sinnet rätt mycket tycker jag.

Jag har, många gånger, skrivit om att vi själva skapar vår egen verklighet och det finns ett citat i boken som beskriver det väldigt bra. Det är Nikos Kazantzakis som har skrivit det och han var en grekisk författare och poet. “Genom att passionerat tro på något som inte existerar skapar vi det” lyder citatet och så är det verkligen. Vi kan kreera vår värsta mardröm eller vår allra vackraste dröm beroende på vad vi fokuserar på. Så tänk på vad du tänker på! 😀

Sen vill jag skriva två citat som en benediktinernunna vid namn Macrina Wiederkehr har sagt (också från boken förstås). “Åh, Gud, hjälp mig att tro på sanningen om mig själv oavsett hur vacker den är.” Nästan lite humor i det citatet för vi har väl ofta svårt att tro bara gott om oss själva. Det andra citatet är väldigt kraftfullt tycker jag och något man borde påminna sig själv om varje dag. “Du är oerhört värdefull! I de heliga stunderna som erbjuds dig varje dag, iklä dig den sanningen. Dröj kvar i den i varje nytt ögonblick som är dig givet, och betänk hur du kan välsigna dem du möter bara genom sanningen i den du är. Håll fast vid din stav och kom ihåg dessa ord: ‘Jag är oerhört värdefull.'” Ja, det gäller oss alla och DIG också. Glöm aldrig det!

Jag ska passa på att göra lite mat i dag och stoppa i frysen och jag vill verkligen rekommendera instagramkontot #portionenundertian (undertian.com som blogg). Jättebra, och billig, vegetarisk och vegansk mat. Jag har hittat mycket inspiration där och receptet här nedan är därifrån. Mitt eget konto, #goodfoodbyhelena, är lite vilande just nu för jag tar mig inte tid att uppdatera där. Men när allt lugnar ner sig kommer det att bli nya recept igen! De här biffarna har jag gjort flera gånger och de är verkligen jättegoda och enkla. Kom bara ihåg att blötlägga linserna i förväg. MOROT-OCH LINSBIFFAR. Blötlägg 2 dl torkade röda linser i ett par timmar (eller över natten) i en skål med vatten. Riv 3 morötter grovt. Häll bort vattnet från linserna. Mixa linser, 1 vitlöksklyfta och 1 msk jordnötssmör/tahini (eller några frön) fint i en mixer. Blanda i de rivna morötterna, 1 msk potatismjöl, 1 msk sesamfrön och 1 msk fryst eller färskpersilja. Salta och peppra och ha eventuellt i andra kryddor. Forma till 8 biffar och stek i stekpanna eller baka i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. Vänd efter halva tiden.

Bild lånad från undertian.com

Idag vill jag avsluta med lite musik igen. Jag har haft radion på när jag har målat och den här låten med Victor Leksell spelas allt som oftast. Den är jättefin och fastnar verkligen i huvudet. Texten är viktig också och jag hoppas verkligen att den traditionella mansrollen håller på att ändras, för så här kan vi inte ha det! Ha nu en skön vecka, vad du än ska göra. Jag kommer nog att ha en lite kaotisk vecka och vi får se om jag tar mig tid att blogga till helgen. Ha det gott!

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

2 kommentarer

  1. Anna den

    Så fint du skriver! Tycker mycket om din blogg. Du har inte funderat på att skriva romaner? Helt vanlig feel-good:) tycker ditt språk och flyt skulle passa ypperligt för det 🙂

    • saharblevdetidag den

      Tack! Vad glad jag blir! Jag skulle kunna tänka mig att skriva noveller, typ för veckotidningar och så, men dit har jag inte kommit än. Kanske blir nån gång i framtiden.❤

Lämna en tanke