Hälsa och några ord från Gud

0

Hej, svejs! Egentligen är det ju ingen idé att påpeka hur fort tiden går, men jag gör det ändå. Jösses, vad fort tiden går! 😀 Det känns som det var igår jag satt här vid köksbordet och skrev förra söndagens inlägg. Den här veckan har verkligen bara svischat förbi. Gör mig inte så mycket för januari och februari är inte mina favoritmånader. Tyvärr går ju dock tiden lika fort sen, när man vill att den ska stanna upp emellanåt. Vi fick lite, lite snö i början av veckan, men den är borta nu. Hoppas bara att det inte blir vinter sen i mars, för då kan det verkligen kvitta.

Härom dagen funderade jag på när jag egentligen började dricka sellerijuice. Tyvärr har jag inte noterat när det var, men nån gång under förra sommaren i alla fall. Jag hade inga stora hälsoproblem, när jag började, så jag kan inte säga att jag har blivit mycket bättre från någonting, men min mage är i alla fall bättre än vad den brukade vara. Till det har säkert min kostomläggning också bidragit. Speciellt att jag har plockat bort alla mjölkprodukter. En sak har jag dock noterat, som det tog ett tag innan jag insåg. Jag har något som heter oralt lichen (uttalas licken) vilket innebär att slemhinnan i munnen blir irriterad och sårig ibland. På mig utlöses det här av att jag pressar tungan upp i gommen vid stress. Eller, jag pressar tungan för det mesta, tycker jag. Även på nätterna. Jag vet inte om det finns någon skena som kan hjälpa, jag har letat men inte hittat någon lämplig. Det är inte tungspetsen jag pressar utan längst bak, mot svalget.

Bild av skeeze från Pixabay 

När jag insåg att något var konstigt i munnen fick jag, via min tandläkare, remiss till käkkirurgen. Där tog de prover på slemhinnan och konstaterade att det var lichen. Sen fick jag utskrivet någon salva, tror jag det var (det här är några år sen så jag har glömt), men den fanns inte att få tag på (intressant!). Efter mycket om och men fick jag en annan medicin utskriven men den gjorde ingen större nytta. Jag lyckades själv lista ut vad det berodde på att slemhinnorna blev irriterade, för de kunde inte förklara på käkkirurgen, vad som gjort att lichen hade uppkommit. Så slemhinnan har varit trasig ibland, och bättre ibland och jag har försökt påminna mig om att “tappa hakan” och gapa stort emellanåt. Det som har varit tråkigast med det här är att jag inte har fått fortsätta vara blodgivare. Jag började som blodgivare i 20-års åldern och har hållit på sen dess. Men de vill inte ha blod från någon med trasiga slemhinnor. 🙁

Oj, det blev en lång utläggning! Nåja, det jag egentligen ville säga var att när jag dricker sellerijuice så sköljer jag runt med den i munnen innan jag sväljer ner den. I början när jag gjorde det blev hela munnen irriterad men det gick över efter ett tag, och nu har jag noterat att mina slemhinnor inte är trasiga längre! Jag pressar fortfarande tungan, känner att jag gör det nu när jag sitter och skriver, men slemhinnorna verkar klara den påfrestningen med hjälp av sellerijuicen. Suveränt ju! Jag ska låta det gå ett tag till och om de fortsätter vara hela ska jag kolla om jag får börja ge blod igen. Det vill jag verkligen (innan jag blir för gammal)!

Bild av kalhh från Pixabay

På tal om sjukdomar och åkommor. Jag håller på att läsa om boken “Samtal med Gud” av Neale Donald Walsch. Det är nästan ett år sedan jag läste den första gången och jag kände att jag ville ta en repris på den. Fortfarande synnerligen intressant. Författaren säger sig få svar från Gud, på de frågor han har, och om det verkligen är så kan man så klart inte veta. Jag tror på att han har fått det och han ställer bland annat frågan om varför världen ser ut som den gör. Svaret från Gud är ganska långt, så jag tänker bara plocka ut ett litet stycke ur svaret: “Dålig hälsa och sjukdom är motsatser till hälsa och friskhet, och manifesteras i din verklighet på order av dig själv. Du kan inte vara sjuk utan att på något plan själv ha gjort dig sjuk, och du kan på ett ögonblick bli frisk igen genom att helt enkelt bestämma dig för att bli det. Djupa personliga besvikelser är reaktioner som du valt och världsomspännande katastrofer är resultatet av det världsomspännande medvetandet.” Det här är, självklart, väldigt provocerande ord för alla som är sjuka. Visst låter det jätteenkelt att bara bestämma sig för att bli frisk och så blir man det! Jag tror faktiskt på att det är så, MEN jag tror också att det är mycket som spelar in här. För även om jag idag bestämmer mig för att jag inte längre ska ha värk i kroppen, till exempel, så om jag samtidigt, undermedvetet, inte tror på att det kan bli någon skillnad kommer ingenting att ändras. Jag tror det måste till en grundläggande, bergfast tro på att en förändring kan ske innan det kan hända. Inte det lättaste!

Jag tror att vår värld, och vi, är så otroligt mycket mer magiska och fantastiska än vad vi i allmänhet tror och uppfattar. Jag skulle verkligen, bara för ett kort ögonblick, vilja kunna uppfatta all magi som finns och pågår omkring oss. Det skulle vara så otroligt mycket lättare att verkligen, på riktigt, kunna tro på magin då. Men jag vet också att tron kommer först, sen visar sig allt fantastiskt för en. Får nog ta och jobba på det! 😀

Hoppas att just du får en magiskt vecka så ska jag också försöka få det! Ha det gott!

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke