Svammel

2

Hej, svejs! Jag kan ju inte låta bli att fundera på, när jag noterar det väder vi har nu i januari, om det kommer att komma vinter sen i februari och mars? Känns inte som man längtar efter snö och 20 grader kallt då direkt. Men, som vanligt, får vi ta det som det blir. Det är förstås väldigt smidigt nu när vägarna är snöfria och det är lätt att ta sig fram, så det kan få fortsätta så tycker jag.

Den senaste veckan har jag inte heller funderat på så mycket, försöker fortsätta hålla mig neutral, men lite har jag tänkt på det här med vad andra människor tänker om en. Egentligen kan man inte göra så mycket åt det utan det viktiga, i alla fall för mig, är att jag är på ett sätt som känns bra och riktigt för mig. Hur man än är och beter sig, kommer folk att ha åsikter om det. För mig är det viktigt att vara snäll och att behandla alla människor lika. Den sista biten kan vara lite svår ibland, för vissa människor kan jag ha lite svårare att tycka om. Just det är speciellt trixig när det gäller barn tycker jag. Barn är ju som de är och förställer sig oftast inte och jag försöker verkligen att inte visa om det är något barn jag har lite svårare för.

Jag minns när sönerna var små och att jag hade så svårt för min yngre sons bästa kompis. De umgicks, så klart, rätt mycket och jag tror att jag kanske var lite tvär mot honom ibland. Inte så bra! Jag vet inte varför jag kände så och jag hade/har lite dåligt samvete för det. De har inte fortsatt att umgås som vuxna utan tappade kontakten ungefär när de började i gymnasiet. Nu skulle det nästan vara lite roligt att träffa honom för att se om jag känner samma sak fortfarande.

På tal om det där med vad andra människor tänker om en; för ett tag sedan blev det ett litet missförstånd mellan mig och en kompis. Jag märkte att hon blev sur på mig över en situation och jag kände mig alldeles förvirrad för jag förstod inte vad som hade hänt. Det tog ett par dagar innan allt redde upp sig och det var som sagt, bara ett missförstånd. Men jag hann tänka väldigt mycket under de dagarna och kände att det var viktigt för mig att hon inte fortsatte att vara sur och arg. Jag funderade, bland annat, på varför det känns så jobbigt när någon är arg på en. Man kan ju ändå aldrig vara alla till lags, men det är klart att det är extra jobbigt när det är en god vän. Värst är väl kanske känslan när man inte förstår vad som blev fel och vad man har gjort.

Alltihop bottnar väl i en vilja att vara omtyckt, antar jag. Samtidigt som man aldrig kan bli omtyckt av alla. Jag vet inte riktigt varför det känns så viktigt, men det är det för mig i alla fall. Troligen blir livet lite enklare om man inte gör sig omöjlig överallt. Ibland tänker jag att folk nog tycker att jag är lite konstig eftersom jag är introvert och oftast tackar nej till att umgås, men det gör mig inte så mycket. För jag är ju faktiskt ganska konstig!! 😀

Bildkälla: Bev Sykes, flickr.com

Nä, hör ni, idag gick det inget vidare att skriva. När jag skulle börja knattra satte jag “svammel” som rubrik bara för att ha något där. Men den får stå kvar, för det är verkligen bara svammel idag. Känner att jag inte har så mycket att förmedla egentligen. Men jag vill i alla fall avsluta med ett boktips. I julklapp fick jag en bok som heter “Bergens stjärnor” av Jojo Moyes och den är verkligen jättebra. Lite, lite seg i början kanske men den blir mer spännande ju mer man läser. Nu har jag lite svårt att lägga den ifrån mig på kvällarna så jag läser nästan lite för länge. ==> Här kan man läsa om vad den handlar om. Nu ska jag leta fram något bra träningsprogram och köra lite hemmaträning. Jag har faktiskt börjat igen, lite försiktigt. Känns bra! Ha det gott!

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

2 kommentarer

  1. Thomas den

    Redigt härligt skrivet önskar en fantastisk söndag
    och vecka som kommer

    • saharblevdetidag den

      Tack och förlåt att jag missat din kommentar! Hoppas du fortsätter läsa ändå! <3

Lämna en tanke