Det är nog bara att vänta…

0

Hej, svejs! Vad skönt det känns att plocka bort julen nu. Väldigt färdig med den! Det enda tråkiga är att det blir så mörkt i alla fönster och utomhus. Vår lilla utomhusgran hade blåst omkull igår natt så den är nog också färdig med julen. Här ute på landet är det inget annat som lyser upp så det blir väldigt, väldigt mörkt ett tag. Men snart är ljuset tillbaka och det brukar gå rätt snabbt tycker jag. Jaha, första arbetsveckan gjord och den löpte på rätt bra. Verkar inte vara några större förändringar från förra terminen utan allt springer på som vanligt.

Jag har velat lite om vad jag ska skriva om idag. Har haft lite olika funderingar under veckan och inte riktigt kunnat bestämma mig. Jag kan känna det som att jag skriver om samma saker jämt och att det blir för lite variation. Men å andra sidan är det så mitt liv ser ut just nu och jag utgår från mig själv när jag skriver, så det kan kanske inte bli så mycket annat. Den som tycker det blir lite tjatigt får väl läsa en annan blogg! 😀 Så, ja, det får bli lite om attraktionslagen igen! Men med en lite annan vinkling, förhoppningsvis…

Bildkälla: Tim Geers, flickr.com

Som väl ingen, som brukar läsa här, har missat vill jag förändra mitt liv på flera punkter. Det går väl så där, kan man säga. Jag tycker jag gör allt det man “ska” men ändå händer ingenting. Det är som att jag fullkomligt sitter fast. Något tröttsamt emellanåt… Jag vet att jag brister i vissa punkter angående de saker som är bra att göra när man vill förändra någonting. Det är alldeles för lätt, för mig, att tappa fokus från hur jag verkligen vill att det ska vara till att falla in i tankar om “varför” där jag ältar hur synd det är om mig, typ. Inte mycket framåtrörelse i det!

För ganska länge sedan tipsade jag om en video av Teal Swan, som heter “Fuck the law of attraction” och förra helgen tittade jag på den igen. Den är fortfarande väldigt intressant. Det jag känner när jag lyssnar på det hon säger är att det kan verkligen vara jättesvårt att få attraktionslagen att fungera. Som jag uppfattar det har vi väldigt svårt att förstå omfattningen av lagen och hur den funkar på djupet. Fortfarande gäller att det vi sänder ut får vi mera av, alltså det vi håller upp framför “spegeln” är det som reflekteras tillbaka till oss. Den biten är inte så svår att förstå, men det som komplicerar det hela är att även vårat högre jag, som vi alltid står i kontakt med, också använder attraktionslagen. När vi sänder ut våra önskningar, uppfattar vårt högre jag dem, men där det befinner sig har det en mer total överblick över allt som pågår omkring oss. Det har en helt annan bild av vad som är bra för oss och gagnar oss i det långa loppet.

Bildkälla: svklimkin, flickr.com

Det som kan kännas hopplöst med attraktionslagen är just det som händer mig, när resultaten uteblir. Då känner jag att det är mitt fel och att jag inte klarar av att göra saker på rätt sätt. Vilket resulterar i dåligt samvete och självanklagelser (för mig i alla fall), vilket, i sin tur, gör mig mer negativ och då vibrerar jag på en låg frekvens som gör att jag drar till mig mer av negativiteten. Suck, helt enkelt! När saker och ting inte alls blir som man vill och man befinner sig på en plats där man egentligen inte vill vara, kan det vara så att ens högre jag har attraherat det åt en för att det är den absolut bästa platsen att vara på för tillfället. Trots att man känner det som att allting är fel är det egentligen det som gör att man hamnar alldeles rätt till slut! Som Teal säger (på ett ungefär): “Man kan vara säker på att det är rätt saker som händer just för att de händer! Allt är som det ska vara!”

Självklart ska man fortsätta att tänka på hur man vill ha sitt liv, men samtidigt behöver man vara fullständigt nöjd med “nuet” och ha tilltro till att allt blir som man önskar sig till slut. Svår bit tycker jag! Samtidigt lyfter det en liten tyngd från mina axlar för jag känner att jag behöver inte anstränga mig så förtvivlat mycket. Ingenting går fortare för det! Mitt liv ska vara så här just nu och jag får ha tilltro till att allt både är och blir som det ska vara. Jag har skrivit en lista på hur jag vill att allt ska vara och jag kommer att fortsätta att läsa den framför spegeln två gånger varje dag och jobba på att höja min frekvens till mer positivitet. Det är nog det jag kan göra, helt enkelt!

Bildkälla: Kreg Steppe, flickr.com

Precis i början av januari tänkte jag att jag skulle prova med att sätta upp konkreta mål för det här året och sätta slutdatum på dem. För så “ska” man ju göra om man vill få saker gjorda. Men då glömde jag, för ett ögonblick, att jag är en högkänslig person. Sånt funkar inte alls för mig. Som högkänslig funkar man ofta sämre under någon form av press. Det märks väldigt tydligt på jobbet för mig. När det riktigt kör ihop sig och jag behöver tänka ut en lösning snabbt, låser sig hjärnan helt och jag kan inte tänka alls. Jag måste få fundera i lugn och ro! Så att sätta ett slutdatum på saker som jag vill få gjorda är som att sätta en stor STOPP-skylt framför mig. Då gör jag absolut ingenting. Små, små steg, utan någon press, funkar bättre för mig. Så jag har suddat ut datumen jag skrev, för de hjälper inte mig ett dugg.

Som avslutning idag lägger jag in Teal Swans video om någon vill se den. Mycket intressant, som sagt. Hon säger också att det håller på att utformas en ny lag, i stället för attraktionslagen, som förhoppningsvis funkar bättre och är enklare för oss. När den träder i kraft säger hon dock inget om. Kanske dröjer flera hundra år! Vad vet jag? Hoppas alla får en härlig vecka med mycket positivitet och mycket glädje! Det ska jag satsa på tänkte jag. Ha det gott!

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke