Snart nytt år!

0

Hej, svejs! Så där, då var julen avklarad för i år! Vi blev fem stycken här hos oss så det var en lugn julafton. På juldagen gjorde jag i princip ingenting och på annandagen kom sönerna hit. Då blev det paketöppning och julmat igen och härligt umgänge! Dagen efter var vi och hälsade på brorsan och hans döttrar och så åkte äldre sonen hem till Norrtälje igen. Och i kväll åker yngre sonen tillbaka till Malmö. All julmat är nu slut, möjligen ligger det nån liten sillbit och skramlar i nån burk, men annars är allt slut. Den maten jag gjorde till mig, nötkransen eller vad jag kallade den, blev bra men jag blev inte helt nöjd med kryddningen. Jag skar nog för stora bitar av grönsakerna också så den höll inte ihop så bra men annars kändes den festlig och lyxig. Så i morgon är väl allt tillbaka till det vanliga igen. Förutom att man får vara ledig ett tag till och att det blir nyår då förstås. Vi gör, som vanligt, ingenting på nyårsafton så den slipper man planera inför. Jag har ju grava problem, varje år, att hålla mig vaken till 12 (lyckas oftast inte)! 😀

Jag brukar aldrig göra någon sammanfattning av året som har gått och jag vet inte om jag vill sammanfatta 2019. Det blev absolut inte som jag hade tänkt mig och jag är inte alls nöjd med året. Eller det är väl en sanning med modifikation, vissa saker har självklart varit jättebra, men på det stora hela känns det lite sisådär. Jag har försökt att fokusera på hur jag vill att allt ska vara, men det har inte hjälpt och ingenting har ändrats på det sätt som jag har önskat. Genom vår andliga grupp har jag förstått en del saker som liksom ligger i vägen och det är det jag behöver jobba vidare på och få “undan”. Ibland är det nog så också att det inte riktigt är dags för saker att ske, även om man själv är otålig och vill se förändringen NU. Men tålamod är väl en dygd, antar jag!

Senaste dagarna har jag varit med om två lite märkliga saker. I förrgår kväll när jag låg och skulle somna (jag blundade alltså) såg jag en ganska liten rektangel med alldeles kritvitt ljus som lös väldigt starkt. Samtidigt kände jag ett tryck i öronen och så tror jag det var nåt ljud också, men det är jag inte riktig säker på. Allt var över på en sekund, men kändes väldigt märkligt. Den andra händelsen skedde utomhus och gjorde mig ganska förvånad. Jag har, på senaste året, blivit lite av en stensamlare. Ofta när jag är på promenad plockar jag upp stenar som jag tycker är fina. Helst ska de vara vita, dem tycker jag bäst om. Det finns en lite större sten som jag har tittat på under säkert ett par år, och tänkta att den där ska jag nog ta hem nån gång. Men när jag har lyft på den har det varit väldigt aktivitet av kryp under den så då har jag inte velat ta bort deras hem. Stenen har alltid legat på samma ställe, utan att flytta på sig (jag gissar att den väger ett par tre kilo kanske). I förrgår när jag var ute och promenerade och kom fram till ett ställe där stigen delar sig precis innan man kommer ut på en grusväg, så låg stenen där, mitt emellan stigarna! Det är ett par meter ifrån där den brukar ligga, och det här är inte en sten som bara rullar iväg så där, den är mer platt än rund. Jag vet inte alls hur den kan ha hamnat där, men jag stod och tittade på den en stund och tänkte att det kanske är dags att ta hem den nu. Men den är så pass tung att jag behöver något att bära den i och det hade jag inte då. Igår när jag passerade hade den frusit fast så jag får väl vänta lite och se om jag får loss den sen.

Jag funderade lite på vad stenen skulle kunna representera för mig, förutom att vara fin, och kom fram till att den kan stå för en ny grund att stå på. Något stabilt som går att bygga något nytt på. Jag hoppas jag kan få loss den, när det blir plusgrader igen (vilket jag tror det ska bli idag). Annars får jag väl ha tålamod med den också och ta loss den när det blivit vår! Vi får se!

Jag känner att jag inte hade så mycket att säga idag, utan det får räcka med de ord som har blivit skrivna nu. Hoppas ni alla får en trevlig nyårsafton och så önskar jag er så klart ett Gott Nytt År! Ha det gott!

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke