Hur tar man hand om sin energi?

0

Hej, svejs! Jag tror jag klev upp lite för tidigt i morse… Det är alltid lika trevligt när man får en timme extra att sova på (även om jag tycker att omställningen till sommartid i sig är trams), men då vore man ju smart om man utnyttjade den också! Dessutom sov jag lite halvtaskigt i natt. Nu när det är mer höstigt och regnigt ute är katterna inne mycket mer och de vill gärna sova i min säng. Jag gillar inte det något vidare och blir störd av att de är och kliver på mig och ligger som stora paddor och mest bara är i vägen. Tur att det är söndag så jag kan vila en stund under dagen om jag känner att jag behöver det.

Idag dricker jag te på hibiskusblomma medan jag sitter här vid datorn. Det är väldigt bra för levern och har en förmåga att föryngra den. Smaken är mycket speciell med lite blommig ton och relativt syrligt. Första gången jag drack det tyckte jag inte det var så gott, men nu har jag märkt att jag kan längta efter just den där syrliga smaken. Jag beställde hibiskusblomma samtidigt som jag beställde lakritsrot från Örtagubben.se. De här produkterna är ju rätt dyra i förhållande till mängden man får, men räcker förvånansvärt länge eftersom man inte behöver så mycket varje gång (1-2 tsk). Kan inte låta bli att dela med mig av färgen på teet för den är helt fantastisk:

Te på hibiskusblomma!

Alltså, jag vill inte skriva det egentligen, men jag har, återigen, en dag då jag inte vet riktigt vad jag ska skriva om… Det känns som livet, och jag, står på paus just nu och det händer inte så mycket. Eller, jag håller på och pysslar med ett litet projekt, som jag nämnde för ett tag sedan, och det tar en del tid på kvällarna. Men jag är lite dålig på att hushålla med min energi, känner jag. DET kan jag skriva om, kom jag på nu!

Förra helgen träffade jag en väninna och pratade i telefon med annan och båda dom ville ha lite kortfattad information om vilken sorts kost Anthony William rekommenderar. Så jag satte mig och skrev ihop, det jag tycker är det viktigaste, och det tog ett par kvällar. Själva skrivandet tog väl inte så lång tid, men att leta information och sånt tog tid. Eftersom jag tycker det här är så intressant, och viktigt, kände jag att fick väldigt mycket energi av att pyssla med det. Och det är ju bra, egentligen, men energin kom på fel tidpunkt. Jag satt och skrev på kvällarna, så när jag skulle gå och lägga mig var jag klarvaken och hade jättesvårt att somna. Det här påverkade sömnen för hela veckan och i torsdags kväll var jag så trött så jag satt och somnade vid datorn (fast då slösurfade jag bara). Känns som det tar lite extra tid att återhämta sig från dålig sömn den här tiden på året tycker jag.

Bildkälla: chispita_666, flickr.com

Det här med energin är lite av ett dilemma på nåt sätt. Jag är verkligen jätteglad för att jag, äntligen, har hittat ett område som jag känner så stort engagemang för. Under många, många, många år har jag mest bara existerat och inte känt entusiasm över speciellt många saker. Jag har liksom letat efter nåt som verkligen kunde väcka mitt intresse och nu har jag hittat det! Ni som har ett stort intresse förstår vad jag menar och vet hur det känns när tiden inte riktigt räcker till till allt det roliga man vill göra och man märker inte att tiden springer iväg när man håller på. Såna aktiviteter ger energi, och det är toppen! Men samtidigt behöver man, så klart, få till den vila som kroppen är i behov av.

Jag var nästan irriterad över att jag behövde gå och lägga mig, när jag satt där och skrev, och kände hur mycket energi jag fick av det. Det var absolut inget bråttom med det jag höll på med och när jag hade mejlat sidorna till väninnorna skrev båda, “Oj, är det redan klart!”. Så det var ju bara för att jag tyckte det var intressant och roligt som jag gjorde det direkt. Mina tankar har varit lite som: “Men var sjutton, nu har jag ju hittat nåt jag blir engagerad över, ska jag inte kunna hålla på det då?” Självklart kan jag hålla på med det, men det är också min uppgift att hitta ett sätt så jag fördelar energin rätt.

Helst vill man (eller i alla fall jag) att det liksom ska sköta sig själv, eller att nån annan “fixar”. Men det här behöver jag själv komma på hur jag bäst löser. Ett smart sätt, i just det här fallet med skrivandet, hade varit att bestämma att jag gjorde det under kanske en och en halv timme på kvällen och sen började varva ner inför natten. Jag behöver nog prova mig fram, helt enkelt, för att komma fram till vad som är effektivast. Eftersom jag tröttade ut mig på ett osmart sätt i början på veckan, är jag liksom fortfarande trött. Klart dumt! Där har jag lite att träna på! Jag kanske ska sätta mig, med mitt projekt, direkt när jag kommer hem från jobbet? Då är jag ofta rätt trött och sitter bara och slösurfar på telefonen en stund. Bättre att göra nåt som ger energi ju! Det ska jag prova till veckan. Skönt med lov, förresten. Jag jobbar som vanligt, men det är ju ändå lite lugnare med färre barn än när det är vanlig skola. Fast listan med saker jag tänkte försöka hinna göra blev rätt lång när jag skrev den… Får prioritera lite tror jag!

Nu tänker jag avsluta med en lite rolig grej som hände i början på veckan. Ibland brukar jag be min skyddsängel att lämna mig en liten hälsning. Även om jag vet att hon finns där jämt, kan det vara kul att märka av henne lite mer. Så jag hade bett om ett tecken en morgon och på väg till jobbet, i bilen, när jag lyssnade på musik som vanligt (och sjöng med, som vanligt 😀 ), sjöng jag och Louise Hoffsten följande textrad: “I’m falling fast now, spiralling down.” Precis då dalar det ner ett ensamt eklöv precis framför vindrutan. Nästan utstuderat sakta! Då fick jag lov att skratta och tacka henne så klart! Prova gärna själv att be din skyddsängel om ett tecken och var sen lite uppmärksam på vad som händer omkring dig. Och kom ihåg att du aldrig är ensam! Kram och ha det gott!

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke