Lånar andras ord idag

0

Hej, svejs! Ja, söndag igen och dags för lite bloggning. Måste jag blogga på söndagar? Nä, självklart inte, jag kan blogga precis när jag vill. Men nu har det liksom blivit en vana så jag håller fast vid den för nu i alla fall. Senaste veckan har varit lite seg på nåt sätt. Inte för att tiden har gått långsamt utan för att jag har varit ganska trött. Jag har sovit dåligt och det verkar som om fler har gjort det. En väninna berättade att hon och hennes man har legat vakna ett par nätter och inte förstått varför. Även i nån blogg jag följer skrev bloggerskan att hon och hennes barn hade haft svårt att sova. Kanske är några intensiva energier i omlopp just nu? Läst nånstans att det är en “stark” (vad det riktigt innebär vet jag inte) fullmåne nu till veckan så den kanske också påverkar. Vad vet jag!

I och med att jag har varit trött har hjärnan känts lite avdomnad så jag vet inte om jag har funderat på så mycket saker senaste tiden. Det har jag säkert, men det är inget jag har tänkt på att jag vill dela med mig av i bloggen så det har nog mest varit allt det vardagliga som snurrar i huvudet. Så när jag vaknade i morse tänkte jag att jag skulle strunta i att blogga idag. Tyckte inte att jag hade nåt att skriva om, men så tänkte jag att jag kan låna någon annans ord för att fylla sidan. Just nu läster jag boken “Livet på Jorden” av Mike Dooley. Den är jätteintressant och handlar om varför vi är här och hur livet här egentligen fungerar. Så den rekommenderar jag verkligen! Kapitlet som jag alldeles nyss har läst har rubriken “Show me the money” och handlar om hur man kan gå till väga om man vill manifestera mer pengar i sitt liv. Man ska aldrig känna dåligt samvetet för att man önskar sig mer pengar. Absolut inget fel i det! Och man “tar” aldrig från nån annan! Det finns så det räcker till alla!

Bildkälla: Susanne Nilsson, flickr.com

Men det funkar inte att bara tänka sig att man har alla pengar i världen, och hoppas att man ska dra till sig dem, utan man behöver agera också. I boken finns en lista som författaren kallar “21 steg för att öppna slussportarna till välstånd i tid- och rumsdjungeln”. Jag tycker inte att listan bara handlar om att dra till sig pengar, utan om hur man kan komma framåt i livet när man upplever att man har fastnat. Så jag lånar den listan och återger den, i förkortat skick, här. Under varje rubrik har författaren lagt ut texten en hel del, men det kan jag inte göra här utan jag tar men några ord bara. Allt inom citationstecken är direkt från boken. Övrigt är mina egna sammanfattningar under varje rubrik.

Bildkälla: Ken Bosma, flickr.com

“Steg 1: Dröm! Precisera dina önskade slutresultat och din eftersträvansvärda livsstil i överflöd!” Skriv ner exakt hur ditt perfekta liv ser ut, utan att fundera på hur det kan bli verklighet.

“Steg 2: Visualisera dagligen.” Tankar blir till saker så ta några minuter (räcker med max 5) varje dag och visualisera ditt perfekta liv.

“Steg 3: Gör visionstavlor och klippböcker och sätt upp minneslappar runt om hemma.” Eftersom våra tankar lätt driver iväg till sånt som vi inte vill tänka på, är det här ett bra sätt att påminna sig själv om vad man egentligen vill tänka på.

“Steg 4: Bli en mästare på det du har framför fötterna tills du vet vad du ska göra.” Även om du inte tycker om den plats där du befinner dig nu, jobbmässigt, bostadsmässigt eller nåt annat, gör det bästa du kan av den. När du anstränger dig lite extra kan dörrar öppnas som du inte kan föreställa dig just nu!

“Steg 5: Gör det självklara att alltid pröva nya saker.” Eftersom du kanske inte exakt vet hur eller vad du ska göra för att komma framåt, våga prova nytt. Våga be om en löneförhöjning, prova söka ett annat jobb du kanske inte tror du kan få, vidareutbilda dig eller gör dig tillgänglig på internet. Det här kan du, så klart, tillämpa på vilket område som helst i ditt liv som du vill förändra. Våga prova!

“Steg 6: Koppla ihop dina övertygelser med överflöd.” Du kan behöva “knyta samman och installera nya övertygelser med en övning: 1 formulera så många övertygelser du kan som backar upp dig och dina drömmar, och efter det 2. agera, på nåt sätt, helst dagligen, som om du verkligen hade de här övertygelserna.” Till exempel: det finns tillräckligt för alla, tankar blir till saker, allt jag rör vid blir guld och så vidare.

“Steg 7: Se på allt du gör som en språngbräda till storslagenhet.” Byt perspektiv på hur du ser på din tillvaro!

“Steg 8: För vägledning: reflektera över allt du gillar och älskar.” Var dig själv och utgå från det du tycker om att göra. Välstånd kan komma från var som helst!

“Steg 9: Kör igång! Börja! Nu! Idag! Om du vill att något ska ändras så måste du agera fysiskt.” Det kommer att behövas förändring, så starta direkt. Små, små steg räcker!

“Steg 10: Fastna inte i detaljer och häng inte upp dig på “eländeshur” eller “-vilka”. Håll fast vid den övergripande bilden och befinn dig ute i världen. Låt universum hantera detaljerna.

“Steg 11: Var lite logisk.” Och även lite praktisk. Försök härleda var nästa möjlighet kan dyka upp och var på plats när det sker. Försök lista ut vilken sten du ska vända på härnäst. Det här kan ge dig lite intellektuell frid under resan. Pressa dig inte för hårt dock!

“Steg 12: Se rädslan i ögonen när den kommer.” Eftersom du rör dig mot saker och situationer du inte upplevt förut kommer du bli rädd. Det är naturligt och talar om att du är på rätt väg!

“Steg 13: Förbered dig på ett lekfullt sätt på din ofrånkomliga ankomst. ” Dina drömmar kommer att infrias så gör dig klar för att ta emot dem!

“Steg 14: Värdera inte utvecklingen, eller den skenbara avsaknaden av sådan, med bara dina fysiska sinnen.” Bakslag kommer att komma, men magin händer ändå där i bakgrunden. Behåll visionen och fortsätt framåt.

“Steg 15: Be om hjälp, guidning och råd hela tiden.” Människor vill gärna hjälpa till så var inte för stolt eller för blyg för att be om hjälp.

“Steg 16: Ge andra hjälp, guidning och råd hela tiden.” Finns där för andra och ge bort den hjälp du själv vill ha så skapar du skillnad i världen.

“Steg 17: Omge dig med likasinnade människor (som är medvetna om det slags sanningar som beskrivs i den här boken) och om du kan, utifrån syftet med just de här stegen, gärna med rika människor.” Men även om du inte har såna kontakter kommer du att komma dit du vill.

“Steg 18: Inse att du är född att lyckas.” När övriga världen säger negativa saker, så kan du göra motstånd och tro på det positiva och veta att du visst kan!

“Steg 19: Vila, lek och ta ledigt.” Njut av resan och kom ihåg att återhämtning är nödvändigt för att komma vidare.

“Steg 20: Var väldigt rättvis och extremt pålitlig.” Att fuska, ljuga eller missbruka andras förtroende kommer inte att leda dig framåt.

“Steg 21: Fira ofta.” Det du utstrålar drar du till dig mer av. Utstråla glädje och framtidstro så får du ännu mer! Fira det lilla och det stora och fira att livet blir som du vill ha det! Hurra!

Japp! Där satt den! Många kloka ord där och ännu mer finns i boken så det här blir bara lite skrap på ytan. Så ut nu och förändra ditt liv! Om du vill ändra nåt förstås. Annars kan du ju bara fira att livet är precis så bra som du vill ha det! 😀 Ha det gott!

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke