Lite träning, lite hälsa, en liten meditation för tillit och lite annat!

0

Hej, svejs! Blev mycket “lite” där i rubriken! Men, så blev det idag! 😉 Det har, minst sagt, varit en svettig vecka på jobbet. Självklart är det härligt med sommarvärme när det faktiskt fortfarande är sommar, men lite påfrestande är det när man jobbar i ett varmt kök. Och jag springer, springer, springer på dagarna så det har svettats några liter under de varmaste dagarna. Hoppas det är nyttigt! 😀 Innan jag börjar dagens inlägg gör jag en repetition av det jag skrev förra veckan:

Vet ni, nu tänker jag prova en ny sak och verkligen kliva utanför min komfortzon! Det här känns jätteläskigt och jag vet inte om det kommer funka men ibland behöver man nog utmana sig själv lite grand. Jag tänker erbjuda en möjlighet att få rådgivning, eller kanske mer, coaching av mig. Det kan gälla något du har gått och funderat på, något gällande din hälsa, eller en situation som du inte hittar någon lösning på eller där du känner att du “sitter fast”. Då kan du mejla din fråga till mig och sen ger jag min syn på din situation. Om du tycker det är okej att din fråga och mitt svar, syns i ett blogginlägg (utan några namn förstås) kostar det 100 kr. Vill du ha helt privat svar kostar det 200 kr. Jag tänker att jag gör ett separat blogginlägg, kanske onsdagar, med eventuella frågor och svar. Det kan ju vara intressant för andra som befinner sig i en liknande situation tänker jag. Inför det här försöket vill jag noga påpeka att det inte blir ett medialt svar utan mer medmänniska till medmänniska. Jag har ingen medicinsk utbildning eller någon utbildning inom psykologi. Kommer det frågor som jag inte alls känner mig kompetent att svara på meddelar jag så klart det till frågeställaren. Om det inte kommer något blogginlägg mitt i veckan har jag inte fått in några frågor. Min mejladress är: s.helena.w62@gmail.com och betalningen kan ske via swish eller banköverföring. Du som eventuellt har en fråga, beskriv så noga du kan den situation du funderar så jag kan få en förståelse för vad som kan spela in och påverka.

Bildkälla: Blondinrikard Fröberg, flickr.com

Det var det! Nu till dagens “knatter”. För ett par veckor sedan var jag på rådgivning hos Pia, som håller i vår lilla mediala grupp, och det var väldigt givande. Jag fick en tid hos henne med kort varsel för jag kände att jag hade fastnat i en del funderingar och behövde lite ny input. När jag var på rådgivning hos henne första gången fick jag veta att jag behövde vila och tänka på mig själv, men nu är det dags att börja agera mer. En praktiskt sak, som jag har dragit på ett tag, fick jag gjord nästan direkt när jag hade varit hos henne, så det var bra. Vi pratade en del om mitt jobb och att det dränerar mig på energi. Visserligen tar kroppen en del stryk, men det som är jobbigast är alla intryck och energier som tröttar mig allra mest. Pia sa att jag visserligen skulle kunna sluta på jobbet och komma ifrån det besvärliga, men då skulle jag inte ha lärt mig nåt om hur jag hanterar en sån situation. Alltså finns det stor risk att jag hamnar i samma situation igen och fortsätter att uppleva den jobbig. Så jag måste lära mig hantera det här och skydda mig från det jag tycker är tröttande. När jag funderade på det fick jag genast en tanke om att ha en imaginär rullgardin som skydd framför mig. Först tänkte jag att jag drog ner en rullgardin, men det kändes lite negativt, så nu drar jag upp en rullgardin som skydd i stället. Jag tänker mig att jag drar den framför kroppen och upp över huvudet och fäster den lite bakom huvudet. Mot den studsar energier och annat som kan påverka mig och den hjälper mig att behålla fokus. Jag försöker komma ihåg att dra upp den ett par gånger under arbetsdagen. Det funkar riktigt bra! Visserligen är jag trött när arbetsdagen är slut, men inte fullständigt matt som jag kunde vara förut. Pia hjälpte mig också att reda ut varför jag inte riktigt kommer vidare i saker jag vill uppnå och fick mig att förstå att det kan vara förvirrande att försöka ändra för många saker samtidigt. Jag behöver fokusera på det som är viktigast för mig och ta de andra sakerna sen. Bra insikter! Om någon bor i närheten av Linköping kan jag verkligen rekommendera Pia (inget samarbete, bara tips), hon är superduktig! Här är adressen till hennes hemsida: http://omstart.nu/

Bildkälla: Susanne Nilsson, flickr.com

Igår hade Anthony William en livesändning på facebook (kanske instagram också, jag tror det), om varför ägg inte är så nyttiga för oss. Från början, alltså låååångt tillbaka i tiden, var ägg viktiga för vår överlevnad och vi kunde äta dem utan att få några problem. Men sen började gifter och tungmetaller dyka upp i vår miljö och vi blev infekterade med bakterier och virus av alla de slag. Patogenerna vi har i våra kroppar behöver något att äta för att leva och föröka sig och de äter gärna ägg (tungmetaller är också favoritmat för dem). Ägg innehåller socker, fett och naturliga hormoner. Sockret i äggen behöver kycklingarna för att kunna utveckla muskler. Det är alltså socker, i naturlig form i frukt till exempel (undvik raffinerat), som ser till att muskler växer, INTE protein! Så vill du bygga muskler: ät frukt! Som säkert de flesta vet är socker och fett ingen nyttig kombination för oss så redan där är ägg sämre mat. Sen göder vi alltså alla patogener i kroppen när vi äter ägg. De naturliga hormonerna som finns i ägg göder cystor och cancer (cancer lever även på tungmetaller). Det tar 90 dagar för ett ägg att fullständigt försvinna ur vårt system, så jag inser att jag fortfarande har rester kvar i kroppen från ett ägg jag åt under sommaren. Anthony säger att om man är fullständigt frisk och inte har några hälsoproblem kan man självklart äta ett ekologiskt ägg då och då, men har man några som helst problem i kroppen är det bättre att låta bli. Vill du lyssna själv på vad han säger kan du leta upp Medical Medium på facebook. Sändningen finns där.

Fin trollslända jag såg igår.

För ett tag sedan la Anthony upp en liten meditation på facebook, och den kan man använda för att reparera sin tillit. Vi har väl alla blivit lite tilltufsade av livet och det är lätt att tappa tilltron till andra människor och tillvaron. För att försöka återskapa sin tilltro till allt, kan man använda solen. Den går ner varje kväll och upp varje morgon och har så gjort sen tidernas begynnelse och kommer att fortsätta att göra det tills jorden inte finns kvar längre. Fullständigt tillförlitlig alltså! 😀 Hans tips är att du, så ofta du har möjlighet, koncentrerar dig på solnedgången, när det är dags för den. Du behöver inte se den “live”, men tänk på den när den tiden på kvällen kommer och känn att du vet att solen kommer att gå upp nästa morgon igen. Detta är absolut säkert och den sviker dig inte! Han säger också att det inte alls skulle vara lika effektivt att göra meditationen när solen går upp. När du fokuserar på solnedgången så vågar du möta mörkret. Det krävs stor tilltro för att möta allt det mörka och, utan någon som helst tvekan, veta att ljuset kommer tillbaka nästa dag. Det tränar din själ i att ha samma tilltro till livet och alla förändringar som finns där. När du gör den här meditationen kommer du i samklang med jordens rytm och när solen går upp nästa morgon (oavsett om du ser det eller inte) vet din själ att något som du har tillit till och tror på verkligen händer. Mycket vackert tycker jag!

Bildkälla: Tom Hall, flickr.com

Det blir faktiskt lite till med Anthony William, men nu är det en matnyttig grej. Han lägger upp en del recept också och de här kakorna har jag velat prova ett tag och igår blev det av. Trots att jag inte hade alla ingredienser hemma blev de jättegoda! Lätta att göra också. Jag har översatt cup-mått till dl så det blir kanske inte lika exakt som originalreceptet, men det funkar nog ändå. Degen är väldigt lätthanterlig och blir den för torr går det att tillsätta en liten skvätt vatten. Är den för fuktig kan man tillsätta lite mer kokosmjöl. Jag tror det kan bli gott med lite kardemumma i dem också. I originalreceptet står det 2 tsk vaniljextrakt utan alkohol. Jag vet inte om det går att hitta, men det går säkert att ta vaniljpulver i stället fast kanske inte lika mycket som 2 tsk. Man får nog prova sig fram. De blev bra även utan vanilj! Minns inte om de “hette” något, men Kanelkakor kan passa bra!

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop 2 tsk kanel och 0,5 dl kokossocker i en skål och ställ åt sidan. Blanda ihop 3,5 dl mandelmjöl, en rågad dl kokosmjöl, 1 tsk bakpulver, lite salt, 0,5 tsk kanel, 1 tsk citronsaft, 0,75 dl lönnsirap, 0,5 dl smält kokosolja och 2 tsk vaniljextrakt i en bytta. Rulla bollar av degen, så stora du själv vill ha dem, och rulla dem i kanel och kokossocker. Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt och platta till dem lite med handflatan. Grädda dem i 10-15 minuter. Mums!

Garanterat inte de vackraste kakor ni sett, men låt inte det avskräcka någon från att baka dem.

Nu blir det ju så där många ord igen! Men inte så mycket kvar nu, håll ut! Eftersom jag har lagt upp ett recept på kakor måste jag ju kompensera med lite träning (skojar så klart). Så jag avslutar idag med ett träningsprogram som jag gillar. Varje gång jag gör det får jag träningsvärk i rumpan så jag borde nog göra det oftare (träningsvärk idag!). Det här passet är ansträngande trots att det inte innehåller några hopp. Jag hinner inte göra lika många repetitioner som hon gör, men det spelar ju ingen roll. Jag gör det kan och hinner. Ha det gott!

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke