Jag har haft så fel!

0

Hej, svejs! Allra först idag vill jag nämna det här med kommentarsfunktionen på facebook. Av någon anledning väljer facebook ibland att inte visa vissa kommentarer. Jag har ingen aning om varför, men jag ska se om jag kan luska ut nåt. För mig är det viktigt att svara eller reagera på de kommentarer jag får så det känns väldigt trist när jag inte kan läsa alla. Det går ju alltid att kommentera under blogginlägget också om någon vill “säga” något som jag garanterat kan läsa.

Jag har tänkt att nu när jag är ledig kan jag ju blogga mer än en gång i veckan, men senaste veckan har jag mest bara varit. Ett par inbokade aktiviteter blev inte av och då tänkte jag att jag kanske bara faktiskt ska ta det lugnt. Så jag har i princip gjort vardagliga saker, tränat och läst. Jag håller på att ställa om kosten också och det har varit lite pyssel med det. I onsdags hade vi en träff i den lilla andliga gruppen och det var en väldigt givande kväll. En av deltagarna var sjuk så då följde en kompis till en av de andra tjejerna med och hon passade in i gruppen direkt! Ingen tvekan om det, så nu är vi fem i gruppen! Nu när jag tänker tillbaka kommer jag knappt ihåg vad vi gjorde 😀 , men vi pratade mycket och ett par av tjejerna mådde lite dåligt och var lite ledsna så vi stöttade dem så mycket vi kunde. Vi gjorde ett par enkla övningar också och jag vet inte om vi fick så “bra” resultat i dem men det är inte viktigt. Utan fokus ligger på själva träningen.

Ett par av tjejerna i gruppen, förutom Pia som “leder” oss, är mediala på det sättet att de får till sig bilder, symboler och fraser när vi övar på vissa saker. Jag är inte alls så, men jag börjar lära mig att jag kan “höra” saker som inte sägs, eller mer: läsa mellan raderna kanske, och se samband mellan en persons mående och det personen berättar om sin situation. För mig känns det väldigt självklart och jag tror att alla ju måste förstå att det hänger ihop på det sättet, men så är det förstås inte. Vi är alla bra på olika saker och jag tycker det känns så positivt att hitta vad som är mina styrkor. Jag tror alla mår bra av att utveckla det man naturligt är bra på. Självklart behöver man prova nya saker och utmana sig själv ibland, men att bli ännu bättre på det man intuitivt är bra på kan aldrig vara fel. Människor har alltid sagt att de tycker det är så bra att prata med mig och det är nog för att jag verkligen lyssnar och hör även det de inte säger. 🙂

Rubriken idag syftar på den kost jag har ätit under ganska många år nu, LCHF. När jag började med den tyckte jag att gjorde mycket nytta för mig genom att bland annat lugna ner min bråkiga mage. Men det var nog mest för att jag uteslöt gluten som den blev lugn. Hur som, jag har verkligen förespråkat LCHF och trott att det var ett bra sätt att äta. Som jag skrev i mitt förra inlägg har jag läst boken “Medial läkning” av Anthony William och jag måste säga att det är den intressantaste bok jag läst i hela mitt liv. Vill man läsa boken (vilket jag definitivt rekommenderar) behöver man nog ha ett lite öppet sinne och kunna acceptera att saker och ting inte fungerar som vi människor tror. Författaren har, sen han var fyra år gammal, fått information via “Anden” om vad människor har för sjukdomar och hur de kan läkas ut via kosten. Eftersom det, för mig, inte finns någon tvekan om att den andliga sidan existerar, känner jag att jag litar mer på den information som kommer från “Anden” än den vad vi människor hittar på och tror. Jag har beställt hans övriga böcker och ser fram emot att lära mig mer! Den enda boken jag inte har är den om selleri juice, och jag tror inte att den finns på svenska ännu. Jag har inga problem att läsa på engelska men det är en hel del medicinska- och sjukdomstermer i böckerna så det blir lite enklare att läsa på svenska.

Bildkälla: Raj Stevenson, flickr.com. Vilda blåbär är bland det nyttigaste vi kan äta!

Det jag blev mest skrämd av när jag läste första boken, är hur mycket tungmetaller vi alla har i våra kroppar. De orsakar oerhört många problem och göder många virus som vi bär på. Epstein-barr viruset, som orsakar jättemånga sjukdomstillstånd fullkomligt älskar tungmetaller och kan växa till sig tack vare att vi har så mycket av dem i kroppen. Alla människor på hela jorden har kvicksilver i hjärnan. I hjärnan! Det är en av orsakerna till ADHD bland annat. Tungmetaller lägger sig dessutom i botten av tarmarna och skapar problem även där och de finns i alla övriga organ också. Våra levrar, som är vårt viktigaste organ för att rena kroppen, är ofta väldigt överbelastade av tungmetaller, fett, adrenalin och annat vilket gör att den inte kan sköta sitt jobb på rätt sätt. Och då är det ju inte så svårt att förstå att vi lättare drabbas av sjukdomar och åkommor. Fett, som jag har trott är bra för oss, lägger sig också i tarmarna och orsakar problem där (jag minns inte nu exakt på vilket sätt). Men man ska dock inte misströsta, det går att hjälpa kroppen att bli frisk och hel igen och det gör man via kosten.

Jag har, under senaste halvåret, känt att jag inte har mått riktigt bra på den mat jag har ätit och jag har börjat fundera på att ändra kosten igen. Min mage har krånglat på ett annat sätt än den brukar och jag har känt att jag har längtat efter frukt mer än vad jag brukar. Äter man LCHF-kost utesluter man den mesta frukten eftersom den innehåller socker. Men man ska absolut inte vara rädd för frukt, utan det är det man ska äta för att tillfriskna och må bra! Sockret i frukten är bra för oss och ger hjärnan den energi den behöver för att fungera optimalt. Dessutom hjälper frukten till att transportera ut gifter och tungmetaller ur kroppen. Frukter och grönsaker är det som är allra bäst för oss och som hjälper kroppen på ett optimalt sätt. Man behöver dock inte bli vegetarian eller vegan men det är bra att minska ner på kött på grund av fettet det innehåller (även magert kött). När det gäller fisk ska man tänka på att undvika odlad fisk eftersom den ofta innehåller mycket gifter.

Bildkälla: Rich Ellison, flickr.com

Så just nu håller jag på att ställa om från fett och protein till grönsaker och frukt. Jag kommer att fortsätta att äta kött och fisk men i mindre mängd än förut. Det som har känts lite svårt är att utesluta alla mjölkprodukter, jag älskar ju ost bland annat, men det är faktiskt något jag har funderat på att göra ändå så det var väl dags nu! 🙂 Jag börjar varje dag med ca 5 dl sellerijuice för den är bra för mag-tarmkanalen. Och, ja, det är lite bökigt och stökigt att fixa den. Sellerin tar mycket plats i kylen, kostar en del och det tar en stund att göra juicen (tur att jag är ledig). Jag mixar selleristjälkarna och pressar ur juicen genom en silduk men jag ska nog ta och köpa mig en råsaftcentrifug. Det är säkert en hel del juice jag inte lyckas pressa ur stjälkarna så en maskin gör garanterat jobbet bättre. Smaken är faktiskt helt okej! Trodde jag skulle tycka den var alldeles förskräcklig men det går bra. Sen, för att hjälpa till att rensa ut tungmetaller ur levern och kroppen, gör jag en smoothie på banan, blåbär, gurka, spenatblad, spirulina, korngräspulver och algen dulse. Egentligen ska det vara koriander i också, men den smaken har jag väldigt svårt för så just nu hoppar jag över den. Egentligen ska gurkan och spenatbladen inte vara med men jag tycker den blir lite för kompakt och tung utan så jag slänger i dem. Gurka är bra för levern hur som så det kan inte bli fel. Dadlar ska man ha i också men eftersom dadlar är det bästa jag vet, äter jag dem efteråt precis som de är. Älskar smaken på dem och nu “får” jag ju äta dem varje dag! Hurra! Ni får ingen bild på blandningen för den ser faktiskt inte så aptitlig ut, men smaken är bra. Dulse är en väldigt seg alg, så den får man klippa i små, små bitar för annars är den svår att få i sig.

Ja, jösses, det känns som det är dags för ett nytt kapitel i livet när det gäller kosten. Jag har haft så mycket problem med maten, magen och ätandet genom mitt liv så det jag hoppas på den här omläggningen är att det är den sista jag behöver göra. Jag vill verkligen sluta behöva fundera på vad jag stoppar i mig och bara äta och må bra. Det ska bli spännande att se hur kroppen reagerar på den här avgiftningen och än så länge har reaktionerna varit ganska lugna. Jag går på toa lite mer än förut för både nummer ett och två och magen låter lite mer än den brukar men den gör inte ont. Man kan göra en avgiftning på 28 dagar då man i stort sett bara äter frukt och grönsaker, men den har jag inte nån lust att prova just precis nu. Får se längre fram. Jag nöjer mig med att öka på frukt, bär och grönt, minska kött och fisk, utesluta mjölkprodukter och dra ner på fettet. De fetter som är bäst för oss är avokado och kokosfett och de som finns i nötter och frön. Olivolja är också okej, men rapsolja ska man undvika för den har en frätande effekt på blodkärlen. Jag märker, när jag skriver, att jag vill nämna mer saker om allting men det finns så otroligt mycket information i böckerna att det inte är möjligt. Så mycket orkar jag inte skriva och ni vill garanterat inte läsa det heller. Läs böckerna i stället!

Bild lånad från bokus.se

Som avslutning vill jag docka berätta om en sak som står i boken “Medial läkning, Kostguiden”, vilken jag läser just nu. Och det här låter så otroligt att jag förstår om många tror att det är påhitt, men jag vill verkligen tro att det är så här. Frukt och grönsaker tar in information om hur vi mår och vad vi behöver och kan anpassa sitt näringsinnehåll så att det passar oss perfekt. Det här är speciellt effektivt när vi odlar våra egna grönsaker för växter tar upp information om oss när vi är i närheten av dem. Alla kan självklart inte odla sin egen mat och det vi köper i affären har passerat många händer och plockat upp information från många olika människor. Men för att dra mest nytta av den frukt och de grönsaker vi äter kan vi hålla i dem i händerna i ca en halv minut innan vi börjar tillaga dem så optimerar vi näringsinnehållet för oss. Man kan också stryka över frukt och grönt där de ligger i fruktskålen eller kylskåpet. Blir man inte nästan lite rörd av det? Gör de det för att jag ska få den allra bästa näringen i mig? För min skull? Det är väl alldeles fantastiskt! Det finns mycket, mycket där ute i världen vi inte vet nåt om! Ha det gott!

Bildkälla: lisaclarke, flickr.com
Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke