Önska så ska du få!

2

Hej, svejs! Jaha, ledig dag helt plötsligt, då är det väl lika bra att blogga lite. Inget långledigt för mig dock, för jag jobbar i morgon. Det blev ju inget bloggande förra helgen eftersom jag var i Stockholm då och umgicks med stora sonen. Skönt att komma hemifrån lite och kul att träffa sonen. Jag bodde på hotell och så sammanstrålade vi i Stockholm (han bor i Åkersberga). Vi var på ett par museum, gick lite i affärer, trots att ingen av oss är shoppingintresserade, och käkade på restaurang. Jag kan fascineras över att barnen liksom är vuxna människor nu! Så fort det gick och så bra de blev! 😀 Trodde man ju kanske inte alltid när de var små… 😉

Jag har tidigare skrivit om de experiment som Pam Grout tipsar om i sina böcker E i kvadrat och E i kubik. Jag provade experimentet med mynt men tyckte kanske inte att jag lyckades helt med det. Man ska alltså försöka “framkalla” mynt genom att koncentrera sig på att man kan göra det. Ibland är jag lite trög, och dessutom tror jag att saker och ting ska ske på ett speciellt sätt, vilket de inte alltid gör. Jag hade nån idé om att jag skulle hitta mynt på marken, ungefär framför fötterna på mig, men så blev det ju inte. När vi önskar oss saker är det inte vår uppgift att fundera ut hur de sakerna ska komma till oss, utan vi ska bara känna oss helt förvissade om att vi får det vi vill ha. Som jag berättade om var det en kvinna som tappade ett mynt precis intill mig, när jag satt på en kafé, och det var så klart jag som hade framkallat det. Även om jag inte kände det så när det hände! Någon dag efter det här kom maken hem och la en massa mynt i en skål vi har i köket för småpengar. När han la ner mynten skramlade det så det nästan ekade i köket. Ungefär som att Universum ville säga: “Fattar du nu att det är du som framkallar det här!” Dessutom dök det upp ett mynt när jag var och handlade senast. Det låg så fint på en bal med toalettpapper! Jag lät det ligga kvar, men jag tror mannen som råkade stå alldeles intill, undrade varför jag log från öra till öra vid åsynen av ett litet mynt! 😀

Bildkälla David Pacey, flickr.com

När jag, till slut, fattade att det verkligen var jag som framkallade mynten, bestämde jag mig för att försöka mig på en lite större summa pengar. Inför Stockholmsresan tänkte jag att det kunde vara lagom att ha med 3000 kr, så jag skickade ut en önskan om det till Universum. Ett par dagar innan jag skulle åka tittade jag in på mitt bankkonto och tappade nästan hakan när jag där hade 3003 kr och några ören! Det här var förra fredagen och jag hade inte fått lön ännu för vi som jobbar inom kommunen får lön den 27:de. Jag borde inte haft den summan kvar, men där var pengarna! Ja, jag är väldigt lågavlönad (deltidsarbetande mattant!) och har oftast inte så många kronor kvar precis innan lön. Dessutom visade det sig att hotellet redan hade dragit pengarna för rummet så jag hade ännu lite mer pengar att röra mig med än vad jag hade tänkt mig. Så det är ju bara att säga tack Universum! Nu ska jag fläska på med en ännu större summa eftersom jag behöver köpa mig en ny säng! Blir mycket intressant att se var de pengarna kommer att komma ifrån!

Bildkälla: Bev Sykes, flickr.com

Nähä, nu blev det stopp i huvudet! Inga mer ord trillar fram! Vänta, jag gör mig en kopp te så får vi se om något mer dyker upp! Jag har, förresten, hittat ett så gott örtte. Det är av märket pukka och heter feel new. Innehåller anisfrö, fänkålsfrö, kardemummakapsel, lakritsrot, koriander och gurkmejarot. Smakar lite söt, mild lakrits och är riktigt mumsigt. Å på tal om gurkmeja, har jag lagt upp receptet på en ingefärsshot med gurkmeja i? Tror inte det va? Jag vill gärna försöka få i mig gurkmeja, för jag tror det är väldigt nyttigt, men jag har lite svårt för smaken. Men så hittade jag recept på en dryck där det ingår. Här är receptet (har jag lagt upp det tidigare blir det en repris nu): 200 g färsk ingefära, 1 liter vatten, 0,5 dl honung (jag skippade det för jag gillar inte honung, dessutom tror jag man ska undvika allt sött, även honung, om det ska vara riktigt nyttigt), 2 citroner, 4 tsk malen gurkmeja, 2 tsk kanel. Koka upp en liter vatten. Riv ingefäran grovt, låt skalet sitta kvar. Låt vattnet svalna till 60 grader, lägg i ingefäran och låt den dra i 20 minuter. Sila ifrån den och lägg i honungen. Låt drycken svalna helt och ha sedan i de pressade citronerna, gurkmejan och kanelen. Häll på flaskor och förvara i kylen. Den här drycken blir riktigt god, men jag tyckte den var lite bökig att dricka för gurkmejan och kanelen lägger sig på botten av flaskorna. Även om man skakar ordentligt innan man häller upp är det svårt att få med kryddorna när man dricker. De ligger liksom kvar i botten på glaset. Men drycken är säkert väldigt nyttig! Har man dessutom i svartpeppar så hjälper den till att förstärka gurkmejans antiinflammatoriska egenskaper.

Jag har gjort drycken några gånger, men skippat kanelen och gurkmejan då. Ingefära och citron är säkert väldigt nyttigt bara det! Sen har jag kommit på ett annat sätt att få i mig gurkmeja och det är att jag blandar den med majonnäs. Jag tycker väldigt mycket om majonnäs och i den blir till och med gurkmejan god! Om man inte vill göra majonnäs själv, är Hellmann´s den godaste tycker jag.

Se där, det blev några ord till i alla fall! Men nu får det nog räcka för den här gången. Snart är det ju helg och då kanske jag har nya ord på gång! Ha det gott!

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

2 kommentarer

  1. Eva-Britt den

    Läste din blogg häromdagen, och strax efter la jag in en önskan om pengar till en resa i sommar. Jag trodde jag skulle tappa hakan när jag idag tittade på mitt konto och det har kommit in 2000 kr; den summa jag bad om för att kunna få en upplevelse. Jag har tittat fem gånger och pengarna finns där.

    • saharblevdetidag den

      Vad härligt! Ja man blir verkligen paff! Ha en riktigt skön resa när det är dags! Kram ❤

Lämna en tanke