Tankens kraft!

0

Hej, svejs! Ja, det får bli lite lördagsbloggning den här veckan. Kom lite regn här, så jag kan lika gärna sätta mig vid datorn en stund. Kan vara min förtjänst med regnet… Mer om det längre ner! 🙂 Vad lyxigt det känns med tre fyra-dagars veckor efter varandra! Jag vet att det är många som inte har ledigt också, men jag hör till den bortskämda skaran som får ha lite extra ledighet. Och sommar har vi haft senaste veckan! Om inte annat märker jag det på att jag svettas mer när jag irrar omkring i köket på jobbet. I torsdags hade vi en spännande dag på skolan. Det var en yrkesdag där ett antal föräldrar kom och berättade om vad de jobbar med. På skolgården fick barnen titta in i/sitta i en elektrikers arbetsbil, en traktor, en hjullastare och en polisbil. Mycket uppskattat av alla! Som mat blev det hamburgare utomhus, också uppskattat!

Bildkälla: jeffreyw, flickr.com

Den här veckan har jag haft en del splittrade tankar om lite allt möjligt. Jag har ju läst flera böcker på senaste tiden, bara EN just nu ( 😉 ), och upplysningarna jag får från dem far omkring i huvudet. Jag känner det som om jag vill kombinera ihop alltihop till någon sorts “verktyg” där jag kan använda all bra information som finns i dem. Tidigare i mitt liv har jag mest bara flutit med, utan att ha så mycket styrsel på vad som hände mig. Saker och ting har blivit som de har blivit och jag har trott att jag själv inte har kunnat påverka så mycket. Det jag verkligen har lärt mig på senaste tiden är att vi alla skapar våra egna liv och allt vi har omkring oss har vi, mestadels omedvetet, dragit till oss. Jag har också lärt mig att vi kan få våra liv precis, exakt som vi vill ha dem via våra tankar. Tankarna är oerhört kraftfulla så det är jättebra att “tänka på vad man tänker på”.

Jag har tidigare berättat om att jag, vid en meditation för flera år sedan, fick till mig meningen: “Tänk på hur du vill att det ska vara!” Faktum är att den frasen har funnits med i ett par av de böcker jag har läst! Som en fortsättning på den skulle man kunna säga: “Lägg inget fokus på det du INTE vill ha/uppleva!” Våra hjärnor är egentligen ganska lata och går gärna i de gamla vanliga upptrampade stigarna, så det kan verkligen vara trixigt att bryta sina invanda tankemönster. Jag själv är ett praktexempel på det! Under min uppväxt hörde jag nästan bara negativa kommentarer om allt som hände omkring oss. Det förstod jag ju inte då utan det var den normala jargongen hemma. Som att det var lite suck och pust över hela tillvaron. Så jag kämpar verkligen med att ställa om tankarna, men halkar allt som oftast tillbaka i de vältrampade tankebanorna i hjärnan. Däremot har jag märkt att jag är bra på att höra när andra gör de här tankevurporna. Men så är det väl rätt ofta, det är lättare att säga till andra vad de ska göra och hur de ska tänka än att lära sig göra det själv.

Bildkälla: Fabienne Cresens, flickr.com

Jag ska inte hålla på och tjata om attraktionslagen, som jag har skrivit flera inlägg om, men jag vill bara nämna att jag har börjat tänka på den på ett annat sätt. Nu tänker jag på den som lagen om spegling och det har gjort det lättare för mig att förstå hur den fungerar. En spegelbild kan ju bara reflektera tillbaka det som finns framför den och det är precis det som attraktionslagen gör. Om jag ställer mig framför en spegel, och nu kan vi låtsas att tankar kan synas, och skickar ut negativa tankar av frustration och otålighet (vilket är lite av den situation jag befinner mig i nu), kan spegeln bara skicka tillbaka samma vara! Jag får fler saker att bli otålig och frustrerad över. Så kan man klara av att mestadels tänka på “hur man vill att det ska vara”, är det det som “spegeln” skickar tillbaka. För egen del, och som jag skrev här ovan, med allt det negativa jag är impregnerad med, kräver det här rätt mycket övning. Men övning ger träning och jag blir bättre och bättre på det!

Hittade ett så bra citat alldeles nyss: “If you knew success was a certainty what would you attempt to do?” Alltså: “Om du visste, bortom allt tvivel, att framgången är garanterad, vad skulle du försöka åstadkomma då?” Så, så bra! När vi ställer om våra tankar ÄR framgången garanterad! Men vi måste börja i “fel” ände så att säga. Först måste vi bestämma oss hur vi vill ha det och sedan vara helt övertygade om att vi kommer att få det så. En del säger att de vill ha bevis först innan de kan tro, men så fungerar det inte! Vi måste tro först, sen kommer bevisen! Som jag skrev nyss, det du visar (alltså tänker) för “spegeln” reflekterar den tillbaka.

Bildkälla: Peaches&Cream, flickr.com

På tal om träning, förresten, hittade jag ett roligt träningspass på youtube igår. Hon som leder passet har tydligen nyligen blivit mamma så hon kallar det för mamma-träning, och det passade mig jättebra för jag är ju mamma! Fast det är måååånga år sen sönerna pluppade ut nu, så för mig kanske det mer får kallas för tant-träning. Hur som, jag tyckte den var bra och man behöver inga redskap för att göra den. Kul också att det är kvinnor med som ser ut som “vanliga människor”! Jag provade även att jogga lite försiktigt på mitt löpband efter träningen och det gick okej. Knät bråkar lite fortfarande så jag joggar väldigt sakta och bara några hundra meter, men jag får inte ondare efteråt så då tror jag på att det är bra!

Ja, det här med regnet då? Vi har det väldigt, väldigt torrt här hos oss nu, och igår morse såg jag vädret på tv och de visade en molnfront som kom in från västkusten. Det var dock tveksamt att den skulle nå hit till Östergötland. Men jag har, tankemässigt, gått och dragit i den där molnfronten för att den skulle nå upp även till oss, sen jag såg det där på tv. Jag har även bett änglarna hjälpa till att dra. Och vad vet jag, men lite regn kom det! Nu “hör” jag hur en del tänker: “Men jösses, tror människan att hon kan påverka vädret nu också?!” Ja, tänka sig, det gör jag! Låt mig tro att jag kan, för då kan jag!! 🙂 Ha det gott!

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke