Attraktionslagen och mindre oro

2

Hej, svejs! Blev less på att svettas utomhus så jag gick in och fortsatte svettas (obeskrivligt less på att svettas) här i stället. Same, same but different! 🙂 Jag kämpar verkligen nu, och har lite svårt att hålla mig positiv, tyvärr. Lider så mycket med naturen, alla djur, de som drabbas av bränder och allt annat som följer i torkans spår. Med tanke på att jag har lite besvärligt med mina tankar just nu, dök det upp ett passande buddistiskt citat på facebook idag: “Two things to remember in life. Take care of your thoughts when you are alone, and take care of your words when you are with people.” Jag är definitivt bättre på det senare!

Bildkälla: Blondinrikard Fröberg, flickr.com

Nåja, nog gnällt om det! Jag läste ett inlägg av en bloggkollega igår, om hur hon använde attraktionslagen till att fixa ett nytt boende. Här kan ni läsa hennes inlägg. Bra skrivet om hur det fungerar tycker jag! I söndags åkte jag upp till Stockholm för att umgås med äldsta sonen ett par dagar. Jag hade bokat rum på Ibis hotell och där får man tillgång till rummet klockan 14. Jag kom till Stockholm vid halv tolv och eftersom det har varit/är så varmt ville jag gärna ha tillgång till rummet när jag kom fram så jag kunde fräscha upp mig lite inför vidare aktiviteter. Så redan dagen innan började jag tänka att rummet skulle vara klart när jag kom fram. Medan jag satt på bussen tänkte jag på hur skönt det skulle bli att kunna ta en snabb dusch när jag kom fram. Jag tog en promenad från centralstationen till hotellet och det tog lite drygt 20 minuter så jag var helt blöt av svett när jag kom fram (det var över 30 grader varmt). När jag checkade in sa tjejen i receptionen: ‘Vilken tur du har, ditt rum är redan klart!’ Jag var på väg att säga: ‘Det vet jag väl!’, men det gjorde jag inte! Jag hade dessutom blivit uppgraderad till ett lite större rum för att de var så fullbokade! Hur bra som helst och rummet kostade bara 650 kr med frukost inkluderad. Toppen!

Bildkälla: Kreg Steppe, flickr.com

Eftersom det var så otroligt varmt orkade sonen och jag inte göra så jättemycket, men i måndags var vi i alla fall till Skansen. Vi pallade inte med att gå runt hela utan tittade mest på djuren i tropikariet och så käkade vi en god lunch på en restaurang. Jag gillar att gå på restaurang och tycker det är lyxigt att bara sitta och bli serverad. Kolla på folk är också kul och så blir jag duktigare och duktigare på att åka tunnelbana så nu är det nästan inte alls läskigt att göra det längre (tidigare trodde jag alltid att jag skulle komma bort mig totalt). Mycket nöjd med min lilla tripp!

På tal om attraktionslagen så håller jag på att använda den just nu för att få till middag här hos oss nu på måndag. Jag vill att brorsan, hans döttrar och mina söner kommer hit och äter då. Kusinerna träffas inte så ofta så jag tycker det är dags nu. I vanliga fall skulle jag hålla på och styra och ställa, ringa och fixa för att få till det men nu förlitar jag mig helt på min känsla av att det kommer att hända på måndag. Självklart är de berörda inbjudna och idag var jag och handlade lite saker till den mat jag har tänkt att göra. Ser fram emot att vi alla får träffas.

Visst är det skönt ibland, när man inser att man lyckas med saker man har föresatt sig? I början på sommaren, det vill säga redan i maj, när det soliga och varma vädret drog igång, startade oron över om vårt vatten skulle räcka att gnaga i mig. Jag blev också oroad när katterna var borta många dagar i sträck. Minns inte om jag har skrivit det, men Kapten har satt rekord i att vara borta länge i år. 15 dagar var han borta ett tag! Men så rätt var det var kom han hem igen! Hur som, så kände jag, när värmen bara fortsatte, att så här kan jag inte hålla på. Det blev bara jobbigt för mig själv att ständigt oroa mig för de här sakerna så jag bestämde mig för att släppa oron. Och det har funkat! Katterna kommer tillbaka med jämna mellanrum från sina äventyr och vattnet rinner, än så länge, ur kranarna. Blir det förändringar får vi ta tag i det då. Känns så mycket bättre. Oro kan verkligen gnaga sönder en inifrån.

I kväll är jag gräsänka med bara mig själv, en av hundarna och katterna att tänka på. Katterna är inte säkert att jag ser till och Ninja är inte så besvärlig så det blir säkert en väldigt lugn kväll. Jag ska hämta in henne från hundgården nu, ge henne mat och så ska vi ta en liten promenad. Hon gillar inte värmen nåt vidare så det blir inte så lång sväng. Hoppas alla får en riktigt skön lördagskväll!

Ha det gott!

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

2 kommentarer

  1. Emma den

    Det är inte gnälla är mycket farligt nu jag har med svårt vara positiv i värmen .. men nån gång må hoppas här öken är över enom snart hoppas kan man och önska massor regn flera gånger om dagen . Det gör jag i alla fall.. Hjälps vi åt be om regn så under lättar det .. vart ledsen arg länge på den här torkan. .. 2014 var med så här hemsk. .. jag mer attraherad av vinter första hand är det favorit. Med 22 minus massor snö.. då är jag som gladast om det får vara lång härligt. .. fantiserar om nordpolen el gör själsresor dit. . I övrigt sover jag så mycket jag bara kan sitter av tiden ..

    • saharblevdetidag den

      Ja man får trösta sig med att det blir höst och vinter till slut och bara härda ut till dess. Kram ❤

Lämna en tanke