The Secret, attraktionslagen=beställ ditt perfekta liv

4

Jaha, nu börjar min sommarledighet att närma sig sitt slut. Blir intressant att se om jag kommer ihåg hur man gör när man jobbar! Kroppen brukar minnas, men huvudet brukar kännas lite vimsigt i ett par veckor när höstterminen drar igång.

I mitt förra inlägg skrev jag att jag skulle beställa The Secret. Det gjorde jag och nu har jag snart läst ut boken. Boken baseras på filmen med samma namn, men den har jag ännu inte sett. Hemligheten, som boken berättar om, är hur man lär sig utnyttja/använda attraktionslagen. Jag har läst en hel del om attraktionslagen förut och även köpt en on-line kurs som jag gick igenom för några år sedan. Men jag har ännu inte riktigt fått kläm på hur den används, för det är inte helt enkelt (för mig i alla fall). Egentligen borde jag inte alls skriva den meningen jag just skrev (mer om det längre ner), för det är inte så jag vill ha det.

Bild lånad från bokus.com.

Jag är dock helt övertygad om att attraktionslagen fungerar och att det liv vi har precis just nu, är resultatet av vad vi har attraherat in i våra liv. Medvetet eller omedvetet. Om man känner att man inte är helt nöjd med hur man har det kan det kännas som en ganska tung tanke. Att det liksom är ens eget “fel” att livet är som det är. Men som jag ser det handlar det om att vi inte har fått lära oss hur vi skapar det, för oss, perfekta livet. Vårt samhälle är ofta drivet av negativitet och vi hänger lätt med i det negativa för vi har inte lärt oss något annat sätt utan tror att det ska vara så.

Om man vill lära sig att använda attraktionslagen är det väldigt viktigt att ta kontroll över sina tankar. De allra flesta tankar som cirkulerar i huvudet varje dag, har vi tänkt många gånger tidigare. Eftersom vi är så vana vid att de finns där kanske vi inte reagerar på om de är bra för oss eller inte. Jag var relativt vuxen innan jag förstod att många av mina automatiska tankar inte var så bra för mig. Det fungerar nämligen så att det vi tänker mycket på får vi mer av. Vi attraherar helt enkelt till oss mer av det vi kanske inte vill ha. Trots att jag har läst om attraktionslagen förut så har det blivit några ögonöppnare för mig nu när jag har läst The Secret. Och jag har insett att om jag nån gång ska kunna ändra mitt liv MÅSTE jag lära mig att kontrollera mina tankar. Fast MÅSTE är ett så tråkigt ord, så kanske bättre att använda VILL. Nu VILL jag verkligen lära mig att ta kontroll över mig själv!! 🙂

Bild lånad från Adlibris. Det här är också en bra bok om attraktionslagen.

I Universum finns ett överflöd av allting. Vi kan få precis allt vi vill, hur snabbt vi vill och i hur stor mängd vi vill. Men vi måste göra helt klart för Universum, vad det är vi vill ha och sedan fullständigt lita på att vi får det. HUR vi ska få det vi önskar är inte upp till oss att klura ut, utan i stället ska vi agera som om vi redan har allt det vi önskar oss. Det är viktigt att vi lär oss känna känslan av att vi redan har det vi vill, att vi upplever glädjen i de gåvor vi fått och känner stor tacksamhet för att allt har blivit som vi har önskat oss. Det är jättesmart att göra en “önsketavla” med bilder på det man vill ha och att man har den tavlan väl synlig så man ofta, ofta tittar på den och bibehåller positiva tankar och känslor inför sina önskningar. Sen är det bara att byta ut bilderna när ens önskningar blivit verklighet!

Bild ärligt lånad från nätet!

Det som verkligen har blivit en ögonöppnare för mig är hur jag, genom mitt liv, har gjort “beställningar” på saker/situationer/skeenden, som jag egentligen inte velat ha. Universum gör ingen värdering av det vi beställer och dömer inte ut någon önskan som “fel” eller “inte bra för dig”. Vi får leverans av det vi lägger fokus på. Här följer en liten beställningslista från mitt liv (OBS, att allt inte är aktuellt just nu), som jag inser att jag har gjort:

Jag: ‘Jag har så lätt för att bli nedstämd emellanåt.’   Universum: ‘Okej! Varsågod här kommer lite mer mörka tankar så att du kan fortsätta med det.’

Jag: ‘Min mage är inget vidare. Jag har ofta problem med den.’  Universum: ‘Aha, ja men då skickar jag på med en liten magkatarr nu då och så lite extra magknip på det.’

Jag: ‘Jag har en sån konstig tyngdkänsla i kroppen som gör mig orkeslös.’  Universum: ‘Mm, här kommer hundra vagnslaster med mer tyngd så det räcker ett tag! De kan du använda varje gång du tänker tanken eller känner känslan av tyngd.’

Jag: ‘Mitt nuvarande jobb är inget vidare.’  Universum: ‘Nähä, då letar jag fram ett gäng anledningar här så du kan fortsätta att känna så.’

Jag: ‘Fy vad trist mitt nuvarande förhållande är!’  Universum: ‘Jo, så kan det vara! Här kommer fler anledningar så du kan fortsätta känna så. Varsågod!’

Jag: ‘Jag har så lätt för att få urinvägsinfektion.’  Universum: ‘Säger du det! Här är en hög nya bakterier till nästa omgång. Slit de med hälsa!’

Jag: ‘Tänk att det är så svårt att få lönen att räcka till.’  Universum: ‘Jaha, du upplever brist och vill tydligen ha det så. Ja, då hjälper jag till med att bibehålla den situationen.’

Jag: ‘Sommaren är inte min favoritårstid.’  Universum: ‘Nämen då ska du få hjälp med att fortsätta känna så.’

Jag: ‘Jag har så svårt att se i bilder.’  Universum: ‘Säger du det så fortsätter jag att göra det svårt för dig. Din önskan är min lag!’

Jag: ‘Nu i medelåldern blir ju synen sämre och när man är i klimakteriet lägger man alltid på sig vikt.’  Universum: ‘Beställningen mottagen! Här kommer försämrad syn och så instruerar jag kroppen så att den verkligen ökar på antalet fettceller.’

Även denna bild är ärligt lånad från nätet!

Och så vidare, och så vidare! I stort och smått! Jag skulle så klart kunna fylla på listan i evigheter, men det vill nog ingen läsa! Dessutom har jag nu ställt om mina tankar så ovanstående är inte verklighet längre! Jag är en rätt lugn och samlad person, men ibland kan jag bli väldigt entusiastisk. Det blev jag medan jag läste The Secret och då är det risk att jag rusar iväg och gör lite överilade saker. Typ säger upp mig från jobbet för nu kommer jag såklart kunna dra till mig pengar ändå! Men jag lyckades bromsa mig själv lite och kom på att det är VÄLDIGT smart att jag verkligen lär mig tekniken ordentligt.

Så jag tänker att jag börjar i mindre skala och det har gått riktigt bra (som jag, så klart, förväntar mig. Förväntningar är viktiga verktyg)! Senaste veckan har jag haft en pytteliten förkylning så jag har promenerat i stället för att jogga. På en promenad förra helgen blev jag stående en stund och tittade på talltitor som letade mat i ett träd. Då kom jag på att det är flera år sen jag såg en kungsfågel senast. De är så otroligt söta, så jag tänkte att jag bestämmer mig för att jag kommer att se en. Varje dag under promenaderna har jag haft kungsfågel i tankarna. Och i går såg jag den! Den klängde ivrigt omkring i en gran och letade mat. Man kan ju inte annat än känna stor glädje och tacksamhet då!

Bild lånad från Wikipedia.

Jag har även sagt till mig själv, under promenaderna, att min kropp är lätt, stark och smidig och att jag är otroligt tacksam för min goda fysik och hälsa. När jag i morse tog en joggingtur fanns ingen tyngdkänsla kvar i kroppen och de backar jag brukar kämpa med var det inga problem att jogga uppför. Enda gångerna jag stannade var när jag plockade upp skräp jag hittade längs vägen! En annan sak jag jobbar med just nu, är min syn. För ett par veckor sedan gick mina bästa läsglasögon sönder så jag tar det som ett tecken på att jag egentligen inte behöver dem längre. Så mina tankar, flera gånger om dagen, är: Min syn är nu helt perfekt och jag är tacksam för att jag slipper använda glasögon mer!

När man gör en beställning är det, som jag skrev, väldigt viktigt att man är helt övertygad om att man kommer att få det man vill ha. Om leveransen inte kommer är det inte för att attraktionslagen inte fungerar utan då har man, omedvetet, lagt något hinder i vägen själv. Tänk, känn och agera som att du redan har det du önskar dig! Du kan behöva lura dig själv lite grand! Fake it till you make it! Hitta saker som kan lyfta ditt humör om du känner dig nere och öva på tacksamhet. Jag kan inte beskriva alla delar i attraktionslagen i det här inlägget, det blev långt nog ändå, utan jag rekommenderar att den som är intresserad läser någon bok i ämnet. När jag har läst ut The Secret ska jag läsa Helena Magdalena Ivekrans bok ‘Lev din dröm’ en gång till. Allt för att bibehålla energin och motivationen!

Ha det gott!

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

4 kommentarer

 1. Sara den

  Hej!
  Tack- Så bra skrivet. Väldigt bra exempel. Det stämmer så bra, iallafall på mig ?
  Fick mig att tänka på ett annat sätt (tror många andra oxå!)
  Längtar så efter att få hyra denna film.
  Hoppas den kommer på ljudbok med.
  Åter igen Tusen tack ❤
  Önskar dig en härlig måndag!
  Kram Sara ☺

  • saharblevdetidag den

   Vad roligt att du tycker om mitt inlägg! Ja, det är så lätt att fastna i sina vanliga, ofta negativa, tankar. Önskar dig också en härlig måndag!❤

 2. Linda den

  Jag hittade hit idag och jag har blivit så intresserad av det här med attraktionslagen. Det är lite tungt nu.. Så jag ska försöka vända skutan och använda mig av det här.
  Tack för din text!

  • saharblevdetidag den

   Hoppas det går bra för dig! Det finns mycket att läsa och lära om attraktionslagen. Flera bloggkollegor här på Tarotguiderna har skrivit om den. Finns även poddar att lyssna på där bl a Vivi Linde pratar om attraktionslagen. Lycka till!❤

Lämna en tanke