Återanvändning!

0

God fortsättning, hoppas alla har haft en bra jul! Här har det varit lugnt, precis som vi vill ha det! På julafton var vi bara fyra personer och det var precis lagom tycker jag. Juldagen kom sönerna hit och då blev det lite mer liv och rörelse och det blev som en julafton till. Annandagen åkte vi till mamma så hon fick sina julklappar och fick träffa barnbarnen. Efter det har vi fortsatt att ta det lugnt och umgås och i år hade äldsta sonen inte lika bråttom tillbaka till Åkersberga så han var kvar tills i går. Yngre sonen har lite mer bråttom tillbaka till Skövde än vad jag trodde så jag kommer att skjutsa dit honom på nyårsafton. Han har varit på Ikea och köpt sig en kontorsstol som han definitivt inte kan ta med på tåget eller en buss så då får väl snälla mamma ställa upp…

Bild från Ikea

Bild från Ikea

Det är självklart jättehärligt att få umgås med sina barn, men som högkänslig är det också väldigt uttröttande. Alla energier som är i omlopp tar ut sin rätt. Både katterna och hundarna blir spralligare när det är mer människor här, och då blir det ännu mer energier som far omkring. Som tur är är det ingen som blir förvånad om jag går och lägger mig före 10, så det är ju tur! Sen snurrar förstås tankar om nya arbetsplatsen i huvudet, så jag kopplar nog inte av så effektivt som jag borde. Men jag är i alla fall ledig tre dagar till så jag ska försöka att inte tänka för mycket på jobbet utan vara i “ledighetsbubblan”.

2886288408_bf37fb4a93_o

Jag är riktigt nöjd med mig själv för jag har klarat av att vara, i stort sett, sockerfri under julen. Lite socker har slunkit ner, men inte i form av godis utan det har varit i t ex gravlaxsås och så. I vanliga fall brukar jag balla ur en del under julen och äta alldeles för mycket godis och främst då av all choklad som oftast finns hemma. I år gjorde jag sockerfritt godis till mig, och i och med det klarade jag att avstå från vanligt socker. Hittade till och med ett recept på sockerfri kola, som blev jättegod! Här är receptet om någon vill prova. Självklart blir det lite för mycket av det sockerfria också, men det mår jag inte dåligt av att äta så det får vara okej när det ändå är jul.

Bild lånad från 56kilo.se

Bild lånad från 56kilo.se

Jaha, snart är det nytt år! Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om året som har gått. Ofta har jag inte så stora förväntningar på saker och ting och jag är sämst i världen på att sätta upp mål för mig själv, så året har nog liksom bara blivit som det har blivit (fast jag vet så klart att jag har attraherat till mig saker/händelser i samma anda/energi som jag har sänt ut). Inte det bästa jag varit med om, men inte det sämsta heller. Sista december 2015 skrev jag en lista på saker som jag ville uppnå under 2016 och den såg ut så här:

  • bli bättre på att känna äkta glädje
  • utveckla min andlighet
  • bli bättre på att verkligen behandla alla människor lika (även i tanken)
  • bli bättre på att känna efter vad JAG vill och stå upp för MIG
  • meditera mer
  • till slut komma på vad jag ska bli när jag blir stor 😉
  • hitta ett nytt boende (tillsammans med maken förstås)
  • göra många roliga saker
  • börja med styrketräning för att stärka kroppen
  • lära mig många nya spännande saker

Lite sorgligt att titta på den för jag kan egentligen inte pricka av att jag har gjort något av det… Men, å andra sidan behöver jag ju inte skriva någon lista för 2017 utan jag bara återanvänder den här! 🙂

Nähä, snart dags att fixa mat till familjen och fortsätta att umgås! Det blir kanske inget mer bloggande innan nyårsafton så jag passar på att önska er alla ett Gott Nytt År! Ha det gott!

Bildkälla: Chris Phutully, flickr.com

Bildkälla: Chris Phutully, flickr.com

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke