Afantasi!

2

Jo, det finns faktiskt något som heter så och det är en “åkomma” som jag har! Jag gillar när man får en förklaring till saker som man själv upplever (eller INTE upplever i det här fallet).

För mig har det alltid varit svårt att se inre bilder. Speciellt fantasibilder som man ska hitta på själv. För ett par år sedan köpte jag en cd med guidad meditation på och försökte följa den. Den kvinnliga rösten sa åt mig att föreställa mig att jag var en örn och hur jag lyfte och svävade iväg över landskapet. Jag skulle titta ner på de skogar och sjöar jag svävade över och föreställa mig en fjälltopp där jag skulle landa. Men det funkade inte alls för mig! När rösten sa att det var dags att landa hade jag fortfarande fullt sjå att föreställa mig landskapet under mig. Nu för tiden när jag mediterar bryr jag mig oftast inte om att använda bilder, och om jag någon gång vill göra det har jag vissa ställen jag under möda har byggt upp.

Bildkälla: Ken Bosma, flickr.com

Bildkälla: Ken Bosma, flickr.com

Givetvis har jag känt det som det är något fel med mig som inte kan se bilder eller att jag inte har kommit på tekniken riktigt men nu har jag fått veta att åkomman har ett namn: afantasi! Här finns en länk där man kan läsa lite om den.

Det känns lite synd att det är så här för det är ju så att den situation man kan föreställa sig för sitt inre kan man också uppnå. När man använder sig av attraktionslagen för att förändra en situation/sitt liv är en tydlig affirmation (bild) med känslor, lukter och smaker det effektivaste sättet att nå sitt mål. Svårt, svårt, svårt för mig. Men jag tror absolut att man träna upp sin förmåga, trots den “brist” man har. Som med mycket annat: övning ger färdighet! Självklart ber jag änglarna om hjälp också!

Det var via Anna-Lena Vikström på facebook som jag fick veta att afantasi finns. För ett par år sedan gick jag en grundkurs i Reikihealing för henne (fast då visste hon/vi inte något om den här åkomman) och då frågade jag om det gick lika bra att använda ord som att föreställa sig bilder och det sa hon att det gör. Jag litar på Anna-Lena så jag får helt enkelt vara verbal i stället och försöka träna upp min bildförmåga så gott det går! 🙂

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

2 kommentarer

  1. Pascal Olivier den

    Jag hittade nyss det här forumet när jag googlade om afantasi som jag precis upptäckt att jag har. Jag letar efter folk som drabbas av det för att kunna prata om det. Är några intresserade av att starta en Facebook group på svenska?
    Mejla mig Pascal.olivier.1(@)gmail.com

    • saharblevdetidag den

      För mig känns det inte så intressant, men det kanske är det för någon annan.

Lämna en tanke