Ett tips omkring sömnen

2

Hej, svejs! Idag måste jag börja med att be om ursäkt till dig som hade kommenterat mitt inlägg förra söndagen (nu är kommentaren godkänd och syns tillsammans med mitt svar). Jag brukar alltid få meddelande på mejlen om att det finns kommentarer att godkänna men det fick jag inte den här gången. Vet inte varför. Jag vill verkligen svara på de kommentarer som kommer när någon har tagit sig tid att skriva. Känns otrevligt att inte svara tycker jag. Jag får se till att ha bättre koll helt enkelt. Jaha, idag vaknade vi till vinterlandskap här med den första snön för den här vintern. Kommer väl inte att ligga kvar för temperaturen är på nollan nu. Hösten har varit så kall så jag blev inte direkt förvånad över snön.

Gammal bild, så det har inte kommit så här mycket snö nu.

Förra veckan skrev jag att jag skulle försöka vara mer positiv idag, men jag känner mig fortfarande inte så positiv. Veckan har varit lite tung, rent mentalt, så jag känner det som jag mest släpar omkring på mig själv. Men jag vill inte hålla på och tjata om det så jag ska försöka få till något annat innehåll. Jag vill bara skriva att det märks verkligen hur mycket ens tankar påverkar livet omkring en. Det har gått mycket sämre att jobba med fler misstag och allt tar längre tid än när huvudet är mer positivt. Intressant att notera att det är så tycker jag.

Förra veckan hade jag det lite trassligt med sömnen och jag vaknade vid halv fyra varje morgon och hade svårt att somna om sen. Den här veckan har jag sovit betydligt bättre så det känns väldigt skönt. Jag pratade med en väninna om det här med sömnen och hon sa att när hon vaknar och inte kan somna om sen, börjar hon ligga och grubbla på allt möjligt. Jag tror att det är väldigt vanligt, och väldigt opraktiskt, för allting ter sig så mycket värre på natten. I dagsljus är det där man funderat på oftast inte så illa som man fick för sig när man låg där och snurrade i sängen. Jag grubblar faktiskt inte när jag vaknar så där, utan jag har hittat en teknik som gör att jag koncentrerar mig på annat. Det här vet jag att jag har skrivit om tidigare, men jag gör en upprepning av det i alla fall. När jag skrev om det förra gången minns jag att en kusin till mig kommenterade att hon använder samma teknik så det kanske är ett släktdrag. 😀

Bildkälla: chispita_666, flickr.com

Jag hittar helt enkelt på historier, oftast om mig själv, och i de berättelserna kan jag vara och göra precis vad jag vill. Det här började jag med redan när jag var liten, eller omkring 10-12 år så där, och jag minns att jag ibland hade bråttom att gå och lägga mig för att jag ville fortsätta på en berättelse jag hade börjat på. I den berättelse jag håller på med just nu är jag ute och reser i Afrika och träffar på en massa intressanta djur och människor, bor i enkla hyddor och äter annorlunda mat. Oftast somnar jag ganska snabbt när jag börjar med min historia och jag hindrar mig själv från att börja grubbla. Kanske tips till någon annan som lätt fastnar i funderingar på nätterna. Du kanske vill bestiga ett berg, bli dansare i New York, hitta en skatt i djungeln, förändra världshistorien, föda upp strutsar, hitta på en helt unik uppfinning eller bygga dig ett slott. Bara fantasin sätter gränsen!

På senaste tiden har jag nästan helt tappat bort träningen. I slutet på sommaren började det kännas så himla motigt att träna. Trots att jag kände att jag hade blivit starkare och fått bättre kondis. Men det tog emot varenda gång, så gradvis har det blivit att jag tränar mindre och mindre. Det är jättesynd för jag vet ju att jag mår så bra av det, både fysiskt och psykiskt. Min tanke nu är att jag i alla fall ska försöka att vara utomhus i ca en halvtimme varje dag. Det finns flera ställen, på väg hem från jobbet, där det är fint att promenera så jag ska verkligen försöka med det. Egentligen rör jag på mig hela dagarna, på jobbet, men nu under höst och vinter blir det sämre med att vara utomhus så det är mest “utomhusluften” jag vill åt just nu. Igår provade jag faktiskt att jogga en liten sväng och det tyckte kroppen var jättekonstigt! Så jag har ont lite här och där idag. När jag har bloggat färdigt ska jag ta en promenad och mjuka upp allt det stela.

Bildkälla: Susanne Nilsson, flickr.com

Igår fick jag en liten insikt, som har att göra med hur jag mår just nu. Jag har många yttre saker jag vill förändra, och det går, som ni vet, alldeles för långsamt för min smak. 😉 Men det jag insåg igår är att jag, just nu, måste förändra mig själv och jobba på att komma tillbaka till en mer positiv inställning till allt. Det yttre kommer inte att ändras om inte jag “plockar upp” mig själv. Ibland mår man ju så dåligt att man behöver hjälp av sjukvården, men där är inte jag just nu. Jag är så pass gammal nu, och känner mig själv så bra, att jag vet att jag klarar det här på egen hand (det blir så här för mig emellanåt, jag är så här helt enkelt). I eftermiddag ska vi ha ett möte i den andliga gruppen. Vi har gjort om den lite nu och startar om på ett annorlunda sätt. Det ska bli riktigt intressant och jag tänker att det kan hjälpa mig att komma vidare. Blir säkert bra!

Nu promenad och lite senare har jag en riktigt god lunch att se fram emot. Jag har gjort en annan linsgryta än den jag tipsade om för ett tag sedan och den här har lite indiska smaker. Hur god som helst! Kanske kommer recept på den också sen. Ha det gott!

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

2 kommentarer

  1. Thomas den

    Skapar tanken negativa känslor så är det inte positiv tanke
    Önskar er en fantastisk Söndag & en fantastisk vecka som är på väg

    • saharblevdetidag den

      Så sant! Tack! Detsamma till dig!

Lämna en tanke