När man vill komma vidare

0

Hej, svejs! Vad mycket höst det har varit den här veckan! Nu rasar alla löv från träden i en farlig fart (och man ser nästan inte gräsmattan i trädgården just nu…). Jag är kanske lite konstig, men för mig “kommer världen fram” när löven trillar av. Kala träd kan vara otroligt vackra tycker jag. Jag har till och med en rätt stor broderad tavla av ett kalt träd som jag broderade nån gång i min ungdom. 😀

Nu när jag sitter här med datorn i köket, dricker jag te på lakritsrot och det är riktigt gott. Jag har ju kämpat med att sluta dricka kaffe och det har verkligen varit en kamp. Koffeinet gör leverns cellväggar tunnare men det kan oftast cellerna återhämta sig från relativt snabbt. Regelbundet intag av koffein försvagar dock leverns skydd, så det vill jag gärna undvika. Koffeinfritt kaffe är okej någon gång då och då, och det är härligt att i alla fall kunna få i sig lite kaffesmak (det är själva smaken jag saknar mest). I någon av Anthony Williams böcker stod det att te på lakritsrot kunde vara uppiggande. Som tur är har jag kommit över behovet av kaffe för att hålla mig vaken så just den biten behöver jag inte. Men det är ändå gott att dricka något varmt på morgonen eftersom blåbärssmoothien är ganska kall (fast jag värmer upp den lite i mikron innan jag äter den). Så jag hittade lakritsrot på Örtagubben och beställde det. Blir, som sagt, riktigt gott med lite sötaktig, inte så kraftig, lakritssmak. Om det är uppiggande har jag inte tänkt på faktiskt.

Bildkälla: waferboard, flickr.com

Igår var jag inne i stan och fikade med en väninna/arbetskamrat. Jag sa till henne att jag inte visste vad jag skulle blogga om idag och att jag nästan kan bli lite stressad av det. Oftast skriver jag om tankar jag har haft under veckan som har gått, men senaste veckorna har det inte varit så mycket såna “dela med mig av”-tankar. Då sa hon att det måste vara lite skönt om det inte snurrar så mycket i huvudet, och det vore det så klart om det vore så, men det snurrar allt en hel del där inne! 🙂 Hennes kommentar fick mig dock att tänka lite grand, och för mig är det nog så att livet är lugnt och i rätt fas, om jag inte funderar så mycket. Det ger ett härligt lugn som jag ofta längtar efter. Men just nu är det inte så, men det som far runt inne i skallen vill jag inte dela med mig av för tillfället. Förra veckan lånade jag någon annans ord, men det vill jag inte göra varje vecka. Dessutom läser jag en alldeles vanlig roman för tillfället och inte någon upplysande bok. Kände stort behov av lite avkoppling från allt utvecklande just nu. Så jag svamlar väl vidare med vad som dyker upp i skallen!

Jo, en sak har jag faktiskt funderat lite på, kom jag på nu, och det är det här med när man inte kommer vidare i livet. Det jag skrev om i förra veckan ger lite tips om hur man kan göra för att börja “gå framåt”, men ibland tror jag man har blockeringar man behöver förbi för att allt ska börja röra på sig. Så har det verkligen varit för mig på senaste tiden. I veckan hade vi möte i den andliga gruppen och det var ett väldigt härligt möte med bubbliga, glada energier. Vi kör lite sharing i början på varje träff, där vi berättar om vad som helst som vi vill dela med gruppen. När jag då delade om vad som hänt mig sen senaste mötet sa en annan av deltagarna att hon kunde hjälpa mig med en sak där jag hade fastnat lite. Kändes så härligt! Jag tror på att när det är lätt, är det rätt och nu känns det som att saker börjar falla på plats i det jag försöker komma vidare med. Men jag hade inte kommit dit om jag inte hade fått vägledning av Pia (hon som leder gruppen).

Jag var hos henne på en rådgivning i slutet av sommaren och då lyckades vi bena upp en massa saker och tankar som jag hade fastnat i. Om man vill förändra saker i sitt liv är det viktigt att man hittar vad som är viktigast. Prio ett, liksom. Jag försökte förändra flera, rätt stora saker, samtidigt och hade kört fast fullständigt. Det blev för svårt och för mycket och ingenting gick åt rätt håll. Pia kunde hjälpa mig att se vad jag behövde göra först och fick mig att förstå att jag måste välja ett område att koncentrera mig på. Dessutom kunde vi hitta var mina rädslor ligger vilka också sätter käppar i hjulet. Jag fick, veckan efter besöket hos henne, en insikt, alldeles själv, genom en meditation där jag förstod hur jag stoppar saker genom mina tankar. Om jag har en tanke om hur jag vill förändra något, så kommer det, nästan undermedvetet, flera tankar om varför det blir svårt eller inte kommer att funka. Vilket definitivt gör att jag hindrar mig själv. Så jag behöver fortsätta att tänka på vad jag tänker på! 😀

Det har faktiskt varit så, nästan som genom ett trollslag, att saker och ting har börjat röra på sig när jag gjorde som jag fick råd om att göra. Jag har märkt att jag själv är mer aktiv också och det blir väl så automatiskt när man ser att allt, sakta men säkert, går lite framåt. Min rekommendation är att om du känner att du sitter fast, tveka inte att ta råd från nån duktig människa som du har förtroende för. Behöver självklart inte vara en medial person utan kanske någon terapeut av något slag eller en coach. Ibland kan det ju även räcka bara att prata med en nära vän som man litar på. Det kan ha effekt att man hör sina egna ord uttalade högt för att få nya insikter. Prata högt med sig själv är inte heller att förakta, men det är aldrig fel att få input från någon utifrån också.

Nu tänker jag avsluta med några ord som Pia sa på mötet i veckan. De var så kloka tycker jag. Det är en deltagare i gruppen som har väldigt svårt att bestämma sig för vad hon ska välja om hon står inför flera val. Det har varit så för henne ända sedan hon var liten. “Aftonbladet eller Expressen” (för er som kommer ihåg den sketchen) är ett omöjligt val för henne. Då sa Pia att det kan vara så att hennes högre jag, vet att det finns flera val och att just de två hon har att välja mellan kanske inte är de rätta för henne. “Vill du äta kyckling eller nötkött i kväll?” Känner hon då efter kanske det är fisk hon egentligen vill ha! Bra tankar tycker jag, om man har svårt för att bestämma sig. Troligen finns det ännu fler val och bland de valen finns det man verkligen vill göra/ha! Man behöver bara våga känna efter längst där inne i sig själv. Ha det gott!

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke