Må bättre psykiskt!

0

Hej, svejs! Skönt med en inte riktigt lika svettig vecka tycker jag. Nu är det mer höstlikt och hösten är min favoritårstid. Det blir ett helt annat lugn i naturen och det tycker jag om. Inom den kinesiska medicinen säger man att det är viktigt att vi följer naturens rytm och börjar förbereda oss för den mörkare och kallare tiden på året. När naturen blir “långsammare” behöver vi också bli det. Vila mer och se till att alltid hålla oss varma. När man tänker jobbmässigt finns det ju tyvärr inget sånt på mitt jobb, antagligen inte på så många andra jobb heller, utan man behöver köra på i det vanliga tempot jämt. Då får man försöka ta det lugnare när man är ledig i stället. Inte alltid så lätt dock! Man vill ju hinna med så mycket! Jag kan faktiskt känna mig lite stressad på helgerna för att jag vill göra en massa “må bra”-saker då. Nån som känner igen sig? 🙂

Bildkälla: Tim Geers, flickr.com

Förra veckan hade jag en dag på jobbet då det var tokmycket att göra. Jag kände mig jättestressad och for som en skållad råtta (hemskt uttryck egentligen!), mellan allt som skulle fixas. Dessutom lyckades jag slå sönder en glasburk med smörgåsgurka i, så jag fick ägna en bra stund åt att städa efter min egen klantighet. När det är såna där dagar känner jag, nästan alltid, av min ätstörning genom att jag vill “unna” mig något extra gott att äta. Jag känner att jag är värd att tröstäta då. Efter den arbetsdagens slut åkte jag och handlade och medan jag satt i bilen diskuterade jag med mig själv om jag verkligen behövde någon tröst. Jag dricker nästan inget kaffe nu för tiden (men längtar ofta efter en kopp!), så jag bestämde mig för att unna mig en kopp kaffe! Det blev en kopp från McDonalds och det var så gott! Kände mig inte “duktig” för att jag undvek att äta något onyttigt, men det kändes som rätt val att ta en kopp. Jag har märkt en väldigt intressant sak som händer när jag dricker kaffe nu mer sällan. Ca 10-15 minuter efter att jag har druckit upp känner jag mig riktigt, riktigt glad. Nästan lycklig! Jag märker inte av någon uppiggande effekt utan bara att jag blir så glad. Lite konstigt faktiskt, men rätt trevligt! 😀

Bildkälla: waferboard, flickr.com

Förra veckan skrev jag om att jag var på rådgivning hos Pia för ett tag sedan och när jag var där så pratade vi om att jag behöver hitta mitt “verktyg”. Om jag nu ska ge råd till andra människor, så småningom, behöver jag hitta vad som kan hjälpa mig med det. Jag vet ännu inte vad det kan vara, men jag har i alla fall börjat att dra änglakort/orakelkort för min egen del varje morgon. Kan vara orakelkort jag ska använda. Jag har bara en kortlek, än så länge, men jag har fått väldigt intressanta kort och det får mig i alla fall att tänka efter lite och ha det aktuella kortet i åtanke under dagen. En dag fick jag ett kort som handlade om barn och då kände jag direkt att det handlade om mig själv som liten. Den dagen “hittade” jag ett minne från min barndom där jag kände mig väldigt, väldigt ensam. Eftersom jag tidigare fått veta att jag behöver läka den känslan, så tog jag hand om mitt mindre jag i tankarna och berättade att jag fanns där och att vi kunde göra saker tillsammans. Känns jättebra varje gång jag gör det! Får se om det dyker upp fler minnen vart efter! Måste bara berätta en liten sak som Pia sa när jag var där. Jag uttryckte att jag tycker att jag “inte gör” någonting för att komma framåt i livet, även om jag märker att jag utvecklas invändigt. Då sa Pia att “de” sa: “Ursäkta, men personlig utveckling är väl för fan att göra något!!” Jag vet inte om “de” svor eller om det var Pia som la till det, men det var lite roligt hur som tycker jag. 🙂

Det här med att må dåligt psykiskt kan ju vara ett litet (eller stort) helvete för många och verkligen styra hela ens liv. Jag kan inte säga att jag har haft jättestora problem under livet, men jag har haft perioder när jag inte alls mått bra och jag har ätit medicin (lyckopiller) under en period. Många blir hjälpta av såna, men jag tyckte inte om medicinen. Tyckte jag blev avtrubbad och konstig så jag slutade faktiskt på eget bevåg efter en tid. Jag skulle få uppföljning hos läkaren som hade skrivit ut medicinen, men jag fick inte tag i honom igen så då bara slutade jag. Man ska inte göra så, men för mig funkade det bra. Jag har skrivit om det, flera gånger, att jag lätt hamnar i negativa tankar och att jag då dras nedåt som i en negativ spiral. Det är som att de tankarna kommer per automatik. Vilket de så klart också gör eftersom de stigarna är väl upptrampade i min hjärna och är lätta att följa. På senaste tiden har jag dock märkt ett annat mönster i huvudet, bland tankarna. Det dyker fortfarande upp negativa tankar, men i direkt anslutning till dem kommer det en positiv tanke som uppföljning. Typ så här: “Det här gick ju inte så bra!”, “Men å andra sidan kunde det ju varit betydligt värre och det här fixar jag lätt.” Inget bakomliggande arbete finns just nu, för att tänka på ett annat sätt utan jag har kommit på att det måste bero på sellerijuicen jag dricker varje dag. Jag har ju läst massor med historier på medical mediums instagram om människor som börjat må bättre psykiskt sedan de började med juicen. Den gör något med hjärnan! Jag vet att han har skrivit om vad den gör, men jag minns inte just nu. Många har till och med kunnat sluta med sina mediciner! Alltså denna växt är helt fantastisk! Smakar hemskt, men gör väldigt gott!

Bildkälla: Bev Sykes, flickr.com

Jag har en väninna som nog skulle vilja dricka sellerijuice, men hon kräks nästan bara hon tänker på smaken! Stackars henne! Om man inte klarar av smaken, eller inte tål selleri, kan man göra juice på gurka i stället. Det är nästan lika bra. Samma gäller då som för sellerijuicen: 0,5 dl (0,47 dl egentligen men mer är bara bra) på tom mage på morgonen och sen vänta i 20 minuter innan man äter något annat. Vill du börja med juice för att förbättra din hälsa, så kom ihåg att det tar tid innan man märker någon effekt. För mig har det tagit i alla fall tre månader, så det är ingen quick fix! Men håll ut så kommer förändringen! En annan sak som sellerijuicen (vet inte om gurkjuice har samma effekt) gör är att man snabbare känner mättnadskänsla när man äter. Det har han också förklarat hur det går till, men jag minns inte förklaringen till det heller. Jag har gått ner lite i vikt sen jag la om kosten, men det var inte målet när jag började. Det är inte mycket och går inte fort! 🙂 Övervikt beror på en förslöad lever och hur snabbt man kan gå ner i vikt, om man vill det, beror på hur mycket patogener och gifter man har i kroppen och hur strikt man är med maten. När kroppen och levern avgiftas börjar levern jobba mer effektivt och då kan man gå ner i vikt i den takt kroppen tycker det är okej.

Denna bild är ärligt stulen från nätet!

Jaha, hör ni, nu får det räcka med skrivande för idag! Jag ska faktiskt ta en lite försiktig joggingtur nu. Under veckan har jag känt mig lite, lite förkyld så jag har låtit bli att träna. Det har inte brutit ut någon förkylning, men näsan har runnit en del och det har killat lite i halsen. Men allt det är borta nu så jag vågar mig på en långsam tur, som får bli till promenad om det känns för motigt. Man ska inte pressa kroppen om den talar om att den inte orkar. Ha det gott!

Ps: Såg nu, när jag förhandsgranskade mitt inlägg, på min väldigt gamla profilbild. Jag vet att jag har skrivit tidigare att jag ska ändra den, jag ser inte ut så där längre, men det blir visst aldrig av! 😀 Ja, ja, vi får se! Plötsligt händer det kanske! Ds

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke