Helat knä, läkning för kroppen och provar en ny grej

0

Hej svejs! Oj, så många ord som vill komma ut den här gången! Vi får se om jag får någon ordning på dem eller om det bara blir ett sammelsurium! Igår gick jag nästan hela dagen och vände och vred på orden till det här inlägget, men det är det egentligen ingen mening med att göra för det blir som det blir när jag väl skriver sen. Många gånger kan det bli helt annorlunda mot vad jag hade tänkt från början och då får det vara så. Varning för långt inlägg idag! 😀 Vad härligt med en sommarvarm helg, förresten! Jag tänkte lata mig i solen en stund senare idag, men det behöver klippas gräs också. Hm, får se vilket jag prioriterar… 😉

Vet ni att det är jätteviktigt för oss att vara i solen (utan att bränna sig förstås)? Enligt Anthony Williams (jag vet att jag tjatar om honom men det står så fantastiska saker i böckerna han skrivit) kan både levern och sköldkörteln lagra solstrålar! Sköldkörteln sitter strax nedanför struphuvudet och ser ut lite som en fjäril. Det är “vingarna” på den som tankar solljus och sedan lagras det i körteln. Immunförsvaret kan, när det behöver, hämta ljus och energi från depåerna och försvara kroppen från inkräktare. Jag har inte läst hela boken om sköldkörteln ännu, men igår kollade jag på recepten som finns i boken och i anslutning till det läste jag om det med solljuset. En sak till som sköldkörteln kan göra är, förutom att kommunicera med kroppen, kan den kommunicera med andra människors sköldkörtlar! Om man står intill en människa som har en sjuk eller skadad sköldkörtel, skickar den personens körtel ut ett rop på hjälp. Den friskare sköldkörteln sänder då ut en frekvens som förbättrar den andra sköldkörtelns immunförsvar. Det spelar ingen roll om man känner den andra människan eller vad man tycker om den personen, står man inom en armlängds avstånd kan ens egen sköldkörtel skicka, eller ta emot, hjälp om det behövs. Överföringen dränerar inte den friskare sköldkörteln på något sätt och den drar heller inte till sig någon sjukdom från en annan persons körtel. Va? Man blir ju helt stum när man får veta vad våra kroppar kan göra! Så har du någon bland familj eller vänner som har en sjuk sköldkörtel kan du hjälpa den personen bara genom att vara nära! Det gör inget om din egen sköldkörtel inte är helt frisk, den kan hjälpa ändå!

Bildkälla: Kreg Steppe, flickr.com

Ni som brukar läsa hos mig kanske kommer ihåg att jag har haft ont i vänster knä ett tag. Jag tror det började i våras, till synes utan anledning. Till sjukvården fick jag inte komma, när jag försökte få en tid, och en sjukgymnast jag gick till kunde inte förklara vad som var fel. Inget jag själv försökte göra gjorde knät bättre och vid ett tillfälle skickade jag ut en fråga till Universum om varför knät gjorde ont. Då fick jag svaret: “Det är en känsla som behöver helas.” Under en meditation fick jag till mig att det var en känsla av ensamhet. Det förbryllade mig en del och jag har gått och funderat på vad det kunde komma ifrån. Sen, plötsligt, kom jag ihåg en bild jag såg i en meditation för flera år sedan. Då såg jag mig själv som väldigt liten, kanske ett par, tre år, sittandes ihopkurad på vägen här hos oss. Jag såg också mig själv som vuxen, gå fram och lyfta upp mitt “barnjag”. När jag började fundera på den bilden kopplade jag den till när jag var två år och vi flyttade från Arjeplog till Vadstena (för att pappa hade fått jobb där). Mamma har berättat att jag var jätteledsen i bilen när vi åkte iväg och sträckte mig efter “Kanka”, morbror Kalle som var min farmors bror, som stod och vinkade av oss. Säkerligen var mamma väldigt ledsen också eftersom hon skulle lämna släkt och vänner 120 mil bakom sig.

Bildkälla: Laurel Harvey, flickr.com

Självklart var jag högkänslig redan då och jag kände garanterat av att mamma nog var väldigt ensam i början när vi hade flyttat. Det var liksom bara hon och jag på dagarna när pappa jobbade och det tog ett tag innan hon hittade väninnor i Vadstena. Jag har även haft perioder i min ungdom när jag har känt mig väldigt ensam. Det kändes som jag hade kommit på var ensamhetskänslan kom ifrån, men jag visste inte hur jag skulle hela den. Men något ville jag prova så jag mediterade och i meditationen placerade jag mig själv som vuxen intill mitt “barn- och ungdomsjag” och förklarade, för mig själv, att jag fanns där och att “vi” inte var ensamma. Det märktes ingen skillnad på knät direkt, men efter första veckan på arbetet insåg jag att jag inte kände av någon smärta i knät längre! Lite, lite ibland bara men absolut inget problem. Jag kan till och med jogga som vanligt nu! Självklart kan det ha spelat in att jag har varit ledig i åtta veckor och vilat knät en del då, men jag tror på att meditationen gjorde nytta. Känns jättebra!

På tal om jogging så börjar min kropp kännas starkare nu. När jag la om kosten och började med sellerijuice och tungmetallutrensning, märkte jag först inte någon direkt förändring (förutom att jag gick på toa mycket). Men senaste två veckorna har jag känt mig piggare och när jag tränar känns kroppen starkare. Även humöret är något bättre faktiskt! Det har alltså tagit lite drygt två månader och det är inte så konstigt för läkning tar tid. Jag åt ju mycket fett förut och inte så mycket frukt och det hade då tömt alla depåer av glukos vilket är kroppens viktigaste bränsle. Dessa depåer behövde fyllas på och därför tog det tid innan jag märkte någon skillnad. Har man stora hälsoproblem kan det ta väldigt lång tid att läka helt så man behöver utrusta sig med tålamod. Vill man göra några små, ganska enkla, förändringar för att må lite bättre och hjälpa levern blir friskare kan man göra följande saker: Börja varje dag med att dricka minst ett par glas vatten. Gärna med citron eller lime i. Levern jobbar på så sätt att den “går och lägger sig” när vi gör det och vilar i några timmar. Frampå morgonsidan “vaknar” den och börjar städa ut gifter. Så när vi kliver upp har vi gifter som cirkulerar i blodet och behöver skickas ut ur kroppen. Det är det som vattnet hjälper till med. Dricker vi ingenting måste levern suga upp gifterna igen och dess jobb har varit till ingen nytta. Om du sedan kan tänka dig att undvika att äta något fett på förmiddagen, blir levern ännu gladare (och helst undvika koffein)!

Bildkälla: Raj Stevenson, flickr.com. Vilda blåbär är bland det nyttigaste vi kan äta!

Levern fortsätter att städa under förmiddagen, men om vi äter fett måste den sluta med det och i stället se till att det produceras galla för att ta hand om fettet. Vill man prova det här behöver man kanske se över sina frukostvanor lite. Mjölkprodukter, ägg och bacon, till exempel, innehåller ju alla mycket fett så bättre val kan vara frukt och grönsaker. Min frukost är en blåbärssmoothie med spenat, bananer och dadlar i (och alger och korngräspulver som hjälper till att rensa ut tungmetaller) och den blir jag mätt på. Blir man inte mätt kan man fylla på med mer frukt och/eller bär. Glukosen i frukten blir levern jätteglad över! Och, jo, det här är faktiskt bra även för diabetiker! Det naturliga sockret i frukten är vad kroppen verkligen behöver! Var dock snäll mot dig själv om du vill göra en omställning och ta det steg för steg. Allt behöver inte ske på en dag! Du kanske kan börja med att bara öka på antalet frukter du äter varje dag och fortsätta därifrån (om du vill och det känns bra).

Bildkälla: Bev Sykes, flickr.com

Vet ni, nu tänker jag prova en ny sak och verkligen kliva utanför min komfortzon! Det här känns jätteläskigt och jag vet inte om det kommer funka men ibland behöver man nog utmana sig själv lite grand. Jag tänker erbjuda en möjlighet att få rådgivning, eller kanske mer, coaching av mig. Det kan gälla något du har gått och funderat på, något gällande din hälsa, eller en situation som du inte hittar någon lösning på eller där du känner att du “sitter fast”. Då kan du mejla din fråga till mig och sen ger jag min syn på din situation. Om du tycker det är okej att din fråga och mitt svar, syns i ett blogginlägg (utan några namn förstås) kostar det 100 kr. Vill du ha helt privat svar kostar det 200 kr. Jag tänker att jag gör ett separat blogginlägg, kanske onsdagar, med eventuella frågor och svar. Det kan ju vara intressant för andra som befinner sig i en liknande situation tänker jag.

Inför det här försöket vill jag noga påpeka att det inte blir ett medialt svar utan mer medmänniska till medmänniska. Jag har ingen medicinsk utbildning eller någon utbildning inom psykologi. Kommer det frågor som jag inte alls känner mig kompetent att svara på meddelar jag så klart det till frågeställaren. Om det inte kommer något blogginlägg mitt i veckan har jag inte fått in några frågor. Min mejladress är: s.helena.w62@gmail.com och betalningen kan ske via swish eller banköverföring. Du som eventuellt har en fråga, beskriv så noga du kan den situation du funderar så jag kan få en förståelse för vad som kan spela in och påverka. Som sagt: Läskigt så det förslår! Men jag gör ett försök i alla fall! 🙂

Och nu räcker det verkligen med ord för idag! Tänkte avsluta med musik och, som flera gånger förut, är det Pentatonix som briljerar. Det här är “Can you feel the love tonight” från Lejonkungen och den låten har jag gillat ända sedan första filmen kom ut. Men jag skulle aldrig våga ha sån urringning som Kirstin har!! 😀 Ha det gott!

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke