Att försöka må bra

0

Hej, svejs! Idag har jag inte haft någon tid alls att sätta mig vid datorn. Nu blev det lite lugnare så jag skriver några ord, men det blir inte så många (tror jag inte i alla fall). Vi har haft besök hela helgen och det har fiskats kräftor. Mågen och hans föräldrar har varit här och maken tog med dem till det nya kräftfiskestället han har arrenderat. Jag är alldeles för bekväm för att följa med så jag har skött markservicen här hemma i stället. De har sovit i tält och husvagn och vädret var inte det allra bästa så jag tyckte det var skönare att sova i min egen säng. 🙂 Men de var väldigt nöjda med fisket och de fick ihop omkring 20 kg kräftor och det var bra storlek på dem. Nu pågår kokning i köket och det ser ut som ett bombnedslag! Jag tycker så otroligt synd om kräftorna när de kryper omkring och försöker komma undan sitt öde, så jag försöker hålla mig därifrån…

Bild lånad från landleyskok.se.

I morgon börjar jag jobba igen och i natt drömde jag att jag var där och att allt var fullständig kaos (så är det alltid när jag drömmer om jobbet). Lite taskigt, tycker jag, att jag inte kan få vara ledig så länge jag är ledig… 😉 Men nu är, i alla fall, arbetskläderna strukna och det är bara att dra igång. Det är fritids nu i tre dagar och så börjar skolan på torsdag. Skönt att få börja lite lugnare och kunna kolla igenom allt och få kropp och knopp att komma igång igen.

Jag har läst lite mer i boken jag nämnde i mitt förra inlägg, “Låt känslorna visa vägen”, och den har fått mig att inse en väldigt viktig sak: Det är nödvändigt att man försöker må bra i varje skeende i livet. Oavsett hur man har det eller vad som händer. Speciellt om man vill förändra något i livet för om man inte mår bra, utan mest går och känner sig missnöjd över sin situation, är det mycket, mycket svårare att få till en förändring. Missnöje ger ju mer saker att vara missnöjd över! Då jobbar man verkligen motströms! Kan man hitta ett sätt att må bättre, även när allt omkring en är skit, går det mycket fortare att attrahera till sig en bättre tillvaro (om det är det man önskar). Det här känner jag är en väldig utmaning för mig själv och något jag behöver börja jobba med BUMS! Jag brukar skriva om att jag håller på med både det ena och det andra, för att förändra det jag vill förändra i mitt liv, men nu kommer jag lägga alla de sakerna åt sidan och bara fokusera på att MÅ BRA.

Bildkälla: Bev Sykes, flickr.com

Så här står det i boken: “Du måste må bra nu, oavsett förhållandena, för annars kan förhållandena inte förbättras. Du måste, så att säga, stifta fred med den position du har för att tillåta dig själv att förflytta dig till en plats där du heller vill vara.” När jag ser det så här klart och tydligt i skrift, förstår jag varför mitt liv inte har “uppgraderats” på det sätt jag önskar. Tyvärr låter jag ofta missnöjet över att allt inte är som jag skulle vilja, dominera, och då kan alltså ingen förändring ske.

Så det enda jag kan säga nu är (såklart): Jippi, vad härligt att jag får börja jobba i morgon! 😉 Och så måste jag jobba upp känslan att det är så också… Mmmm, utmaning, som sagt! Men det blir kanonbra, alltihop! Hur det än är, så är det kanonbra! Nu har jag lovat att hjälpa till att röja i köket, vilket blir kanonbra, givetvis! Ha det gott!

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke