Att flyta med strömmen

0

Hej, svejs! Tjoff så var det söndag igen! Som vanligt springer veckorna på i en rasande fart. En veckas ledigt kvar för mig nu, och sen börjar allvaret igen. Längtar inte efter att jobba, men jag vet att det ändå brukar flyta på rätt okej i början av terminen eftersom jag har vilat ordentligt under sommaren. Det jag funderar på nu är om jag kommer att hinna att göra min sellerijuice på morgonen? Men det går nog bra om jag skär upp sellerin kvällen innan så det bara är att köra igenom den genom råsaftcentrifugen sen. Juicen ska drickas nygjord så det funkar inte att göra den kvällen innan för då gör den inte lika mycket nytta när man dricker den. Det löser sig säkert!

I veckan var jag och tre tanter till på en liten utflykt ner till Småland. En tjej som jobbade som lärare när jag jobbade i Brokind, har flyttat dit med sin familj och öppnat ett litet kafé ihop med sina två systrar. De har haft öppet torsdagar till söndagar nu under sommaren och har haft massor med besökare. Kaféet är inrymt i källaren på Vrånganäs skola. Det var jättekul att träffa Martina igen och se hur de har fått till allt. Jag tycker det är så roligt när människor har en dröm/önskan och sedan fullföljer den. Det blir jag imponerad av! Under hösten kommer de att ha öppet vissa helger bara, för alla har andra jobb också. Men jag rekommenderar verkligen Kafé Tre Systrar, mitt emellan Målilla och Virserum, om någon har vägarna förbi. Kommande helg är sista helgen nu i sommar de har öppet. Det var en väldigt trevlig utflykt! Jag har också fått umgås lite med stora sonen och det var härligt att se att han mår bra och han verkar trivas väldigt bra i Norrtälje.

Bildkälla: Tim Geers, flickr.com

Jag läser ju mycket böcker, och just nu håller jag på med en bok som heter “Låt känslorna visa vägen” av Esther och Jerry Hicks. Den handlar om hur man, genom att ta kontroll över sina tankar, kan få en bättre tillvaro. Alltså handlar den om ännu en aspekt av attraktionslagen (lagen om spegling) för tillvaron blir som man tänker sig den. Positiv eller negativ. Boken handlar också mycket om att man inte kan styra andra människor, utan i alla lägen där man tycker att andra borde ändra sig/sitt beteende, är det man själv som behöver göra en förändring. Genom att styra om sina egna tankar kan man uppnå den förändring av situationen man vill få till. Våra tankar är väl egentligen det enda vi kan ha full kontroll över. Men kanske inte så lätt alla gånger!

När vi inte har full koll på vad vi tänker på är det stor risk att vi liksom “paddlar mot strömmen” och bara tröttar ut oss utan att egentligen komma någon vart. Jag gillar den liknelsen och kan verkligen se att jag själv, under lång, lång tid, har försökt paddla mot strömmen genom frustration och otålighet. När vi gör så skjuter vi också upp det liv vi egentligen vill ha och allt blir svårare och jobbigare för oss. Nu försöker jag i stället ha en bild av att jag har släppt paddlarna och sitter och bara åker med i en kanot, i lugn takt nedströms. På vägen ser jag de saker jag vill uppnå bli verklighet! Sen behöver jag påminna mig om att jag verkligen nu sitter där i kanoten och inte behöver fundera på hur saker och ting ska kunna bli verklighet. Försöker man kontrollera skeendet paddlar man motströms och det tar då förstås mycket längre tid att komma dit man vill.

Bildkälla: Ken Bosma, flickr.com

En sak jag tycker är bra i boken är att man får exempel på tankar man kan tänka i en viss situation som representerar motströms- och sen exempel på medströms-tankar i stället. Allt blir så mycket tydligare då. Det man ska leta efter hos sig själv, är tankar som skänker lättnad inför det man grubblar över. Om man till exempel inte trivs på sitt jobb kanske man har följande tankar: Jag tycker det är fel att de flesta på jobbet inte gör sitt bästa. Det gör mig så illa till mods att se dem få ut sin lön utan att sköta sitt jobb. De tankarna är exempel på motströms-tankar som inte på nåt sätt får dig att må bättre. Exempel på medströms-tankar kan vara: Jag vet i själva verket ytterst lite om mina arbetskamrater. Jag förstår inte riktigt motivet bakom deras handlingar. Vad andra gör eller inte gör, angår egentligen inte mig. Att alltid lägga fokus på sig själv och hur man tänker är inte på nåt sätt själviskt utan det är ett sätt att få kontroll på sin situation. Om du kan lära dig att ta full kontroll över dina tankar kommer också din omgivning att ändras. Det gör den för att när du tänker tankar som är mer positiva vibrerar du på en ny, högre frekvens, och då börjar du attrahera till dig en tillvaro som vibrerar på samma frekvens som du gör.

Helt plötsligt, nu medan jag sitter och skriver det här, kom jag ihåg en sak som jag skrev i mitt förra inlägg och samtidigt tror jag att jag fick en insikt. I det inlägget skrev jag att jag inte var säker på om avgiftningen av tungmetaller ur kroppen, påverkar humöret/känslorna. Men efter inlägget läste jag i boken om levern och där förklarar Anthony William att levern har lagrat och stuvat undan alla möjliga saker som vi har fått i oss under vår levnad. Levern har även en egen intelligens och ett väldigt bra minne. Den lär sig, till exempel, att hålla reda på våra vanor och vet att när det närmar sig helg finns det risk att det kommer dyka upp till sämre mat och eventuellt en del alkohol. När vi jobbar med att avgifta levern kan den släppa ifrån sig gifter som den har lagrat för länge, länge sedan. I samband med det kan det bubbla upp minnen som är förknippade med den gången, för 15 år sedan, när man var extra ledsen och åt extra dåligt eller drack extra mycket under en period. Så självklart påverkar det här humöret! Senaste tiden har jag tänkt JÄTTEMYCKET på min barndom och mitt barndomshem i Vadstena. Alltså verkligen hela tiden. Det brukar jag inte göra så det är ju möjligt att levern just nu håller på att släppa gifter som jag fick i mig under min barndom och att det är därför alla dessa minnesbilder dyker upp. Behöver inte alls vara så förstås, för ibland funderar man mer på vissa saker, men omöjligt är det inte.

Jag som väldigt liten!

Jag skrev också förra veckan att jag skulle försöka ta mig i kragen och meditera mera (som jag ofta har skrivit). Tror ni jag har gjort det? Nä, det har jag inte! Jag ska sluta skriva det och i stället bara göra meditationer när andan faller på. Om jag, vid nåt tillfälle, kommer in i en rutin och gör det varje dag kanske jag skriver om det. Vi får se! Nu är det dags att ta tag i dagen här och det känns som det är en promenad som står på schemat här näst. Ha det gott!

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke