Mest matprat idag!

0

Hej, svejs! Det här blir nästan lite spännande för nu bloggar jag från en ny dator! Eller, ny och ny, jag köpte den begagnad men den är ju ny för mig. Tangentbordet är något mindre än på den andra datorn så vi får se vad fingrarna säger om det. Jag sitter utomhus, i skuggan, och skriver nu för det är lite skönt att kunna göra det tycker jag. Det är varmt här men fläktar en del så det känns rätt behagligt. Dessutom drog maken igång dammsugaren i köket och det ljudet slipper jag gärna! Fantastiskt att han gör något åt dammtussarna och alla djurhåren!

Alltså, det känns som jag inte har någonting att skriva om idag så det kanske blir mest svammel det här! Senaste veckan har det inte hänt speciellt mycket, men jag har i alla fall känt mig på lite bättre humör än vad jag gjorde vid förra bloggningen. Möjligen har jag känt mig lite likgiltig och liksom blasé. Men inte så det har stört mig på nåt sätt. Jag har funderat lite om avgiftningen av tungmetaller jag håller på med påverkar känslorna och humöret också. Den borde göra det, men jag vet inte egentligen om det är så. Kroppen har känts lite trött och orkeslös på nåt sätt senaste tiden, men det verkar som det börjar vända nu. Jag brukar gilla att träna på morgonen, innan jag äter något, men det har jag inte riktigt orkat med utan jag har tränat senare på dagarna. Idag joggade jag dock innan jag tog min blåbärssmoothie och det kändes bra och “som vanligt” liksom.

Du som är intresserad av att göra saker som gynnar levern och kroppen, men inte har Anthony Williams böcker, kan följa honom på facebook eller instagram (sök på Medical Medium). Där delar han med sig av många recept och förklaring till på vilket sätt olika frukter och grönsaker är nyttiga för oss. På instagram är det också många människor som delar med sig av sina berättelser om hur de har blivit friska från alla möjliga åkommor. Flera har haft förskräckliga eksem som har läkt ut genom att de har druckit sellerijuice och gjort utrensning av tungmetallare och virus ur kroppen.

Bildkälla: Kreg Steppe, flickr.com

Jag letar en del recept just nu, för att kunna baka glutenfritt bröd utan ägg och mjölkprodukter. Dessutom funderar jag på att göra brödet så smakrikt att jag inte behöver ha något pålägg på för det är lite trixigt med pålägg när man inte äter mjölkprodukter. Det finns veganska “ostar” att köpa, men jag gillar inte riktigt vad de innehåller och jag har provat att göra en variant själv. Den är gjort med bland annat sötpotatis och cashewnötter och är helt okej. Men så härom dagen funderade jag på om det kanske är bättre att stoppa i sötpotatisen i brödet i stället. Det har jag inte provat än, men jag råkade ha kokt kall potatis i kylen, så jag bakade brödet med bara olika glutenfria mjölsorter, vatten och mosad potatis i. Funkade riktigt bra och brödet blev ovanligt saftigt för att vara glutenfritt! Nästa gång ska jag prova att ha i lite torkade aprikoser också, för då kanske det blir så gott att pålägg inte behövs. Till min lunch idag gjorde jag hummus som jag bredde på köpt glutenfritt bröd. Det var gott! Och, ja, jag är en riktig brödmänniska och vill fortsätta äta det! 🙂

Bild lånad från 56kilo.se.

Jag hittade ett väldigt enkelt recept på en mjölkfri glass härom dagen. När det är varmt kan jag längta efter glass så jag ska prova att göra den sen idag. Den innehåller bara kokosgrädde och dadlar! I receptet står det att man ska blötlägga dadlarna i kokosgrädden tills dadlarna är tillräckligt mjuka för att det ska gå lätt att mixa dem. Men jag tror inte det behövs om man har färska dadlar för de är ju jättemjuka redan. Så det går åt en burk kokosgrädde (400 ml) och 200 gram urkärnade dadlar. Jag köper Kung Markattas kokosgrädde för den innehåller bara kokosnöt och vatten. Mixa alltihop när dadlarna är mjuka, häll upp i en bytta med bakplåtspapper i och frys i några timmar. Ta ut glassen ur frysen 10-20 minuter innan den ska ätas. Låter himla gott faktiskt!

Bild lånad från kindearth.net

Jag funderar lite emellanåt på det här med min kostomläggning. Det känns som det är något jag verkligen behöver göra och var jag hamnar i mitt ätande sen får vi se. Jag äter fortfarande lite kött och fisk, men jag tror att jag kommer utesluta allt kött framöver. Eventuellt får fisken vara kvar ett tag till. Mer och mer känns det för mig som det är fel att äta djur och jag tror inte att de finns här på jorden för att föda oss. Det är nåt som vi människor har hittat på. Dessutom är mycket av djurindustrin helt vidrig mot djuren. Här hemma äter vi visserligen mest viltkött och de djuren har, förhoppningsvis, haft det bra fram till de dog. Men ändå… känns inte helt okej faktiskt. Maken fiskar lite ibland och för ett tag sedan fick han upp en stor abborre på strax över ett kilo. När den låg där på skärbrädan, för att bli filéad, så kändes det mest bara sorgligt och jag tittade på fiskens ögon som inte hade nåt liv i sig längre. Jag åt av den sen, och den var god, men det gör lite ont i mig på nåt sätt. Mm… får se vart allt det här landar!

Bildkälla: Michael Ocampo, flickr.com

Under större delen av sommaren har jag känt mig mer förankrad på jorden än uppe i huvudet, så att säga. Men det har säkert att göra med att jag varit så fokuserad på maten. Jag har inte känt mig speciellt “andlig” utan den biten har fått stå åt sidan och det är säkert precis som det ska vara med de val jag har gjort. Min ambition inför sommaren var egentligen att meditera varje dag, men så har det inte blivit. Nu har jag två lediga veckor kvar och det kanske är bra att jag försöker “samla ihop” mig genom att verkligen göra de där meditationerna. För jag vet ju att de är bra för mig! Tror jag behöver ta mig i kragen med det! 😉

Om ett par timmar ska jag skjutsa yngre sonen till hans pappas familj och så ska han vara där ett par veckor tills det är dags för honom att återvända till Malmö. Han har varit här i tre veckor nu så det kommer att kännas lite tomt efter honom. Vi ses nog inte förrän till jul sen. Jag tror att Kapten kommer att sakna honom också, för han har varit i hans rum jättemycket under de här veckorna. På onsdag kommer stora sonen hem så då får jag träffa honom några timmar i alla fall. Det blir kul! Som jag har skrivit tidigare, är det en ynnest när man får umgås med sina vuxna barn emellanåt. Får se om jag kanske behöver åka och hälsa på stora sonen under hösten för han har flyttat från Åkersberga till Norrtälje. Borde ju inspekteras!

Kapten

Jaha, det gick ju riktigt bra att skriva även på den nya datorn! Fingrarna hittade, för det mesta, rätt. Fast, som sagt, mest svammel blev det nog, men så får det vara ibland! Ha det gott!

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke