Inget internet!

0

Hej, svejs! Äsch, vår router har pajat, troligen av åskan fast jag tyckte jag hann dra ur sladdarna i tid, så jag försöker blogga från mobilen nu. Inte alls bekväm med det för det tar sån tid att skriva för mig. Får se hur mycket jag orkar skriva och några bilder bryr jag mig inte om att försöka lägga in. Men så blir det ibland!

Det här har varit en lite märklig vecka för jag har försökt att umgås med folk men det har inte funkat. Ni vet så där som det är ibland att man måste ställa in saker, folk är inte hemma och så vidare. Först blev jag lite stressad av att det var så. Vi kommer nog, av olika anledningar, att vara hemma hela sommaren och då blir jag lätt lite rastlös så jag försöker sysselsätta mig med att umgås med vänner. Men när det sen inte funkade, backade jag lite och tänkte att jag kanske ska ta det lugnt och bara vara. Så jag har liksom försökt att “landa” i att det nog blir bara en hemma-sommar utan några åthävor alls. Känns bättre nu och rastlösheten försvann faktiskt. Jag har yngre sonen hemma just nu så sällskap har jag ändå på dagarna (maken jobbar).

Idag tänkte jag inte skriva så mycket om kost och hälsa men jag ska ändå nämna en sak från Anthony Williams första bok “Medial läkning”. I slutet på den har han ett kapitel som heter “Meditationer och tekniker som läker själen” och från det provar jag en teknik med att samla stenar. Man kan leta efter fina stenar, när man är på promenad, och plocka upp tre stycken som man tycker om. Sedan kan man använda dem för att rena kroppen från negativa känslor. Mina stenar “heter” tvivel, ovärdighet (vet inte om det ordet finns men jag vet ju vad jag menar 😊) och uppgivenhet. Andra förslag kan vara ångest, ilska nedstämdhet, eller något annat man vill göra sig av med. Sedan lägger man stenarna på nattduksbordet och låter de hjälpa till att rena de negativa känslorna. Jag håller i stenarna ibland och tackar dem för allt de gör för mig. När man känner att de har fullföljt sin uppgift bär man ut dem igen och lägger de i nån form av levande vatten där de kan bli renade igen. Då kan man själv känna sig renad också! Jag kommer att ha kvar mina på nattduksbordet ett tag till.

Igår kväll var jag med om en lite konstig grej. Jag låg och läste i boken “Klara svar från andevärlden” (intressant bok, rekommenderas) och jag läste om att det inte alltid är så lätt att stå för det man tror på och att man måste välja hur man vill leva sitt liv och sen stå upp för sig själv. Samtidigt som jag läste om det fick jag en bild i huvudet (inte så tydlig eftersom jag har svårt att se i bilder) där jag stod rakryggad och stark mitt i en storm. Inget oväder utan bara väldigt blåsigt. Jag stod dock orubbligt kvar och jag kände hur det växte ut rötter ur fötterna, och de sökte sig långt ner i jorden så att jag var riktigt förankrad. Samtidigt växte jag på längden (jag är bara strax övet 1,60 lång), och jag kände att jag blev både längre och mer bredaxlad och jag kände mig stolt på nåt sätt. Sen var det liksom inte mer, men jag tyckte om känslan jag fick av synen och ska försöka bära den med mig. Det var länge sen jag mediterade nu, men när jag gör det nästa gång ska jag ta med bilden och känslan och försöka förstärka den ytterligare.

Nä, hör ni, det här går för långsamt och känns för tramsigt! Någon telefon-bloggare kommer jag nog aldrig bli!😁 Jag hoppas vi får en ny router under veckan så jag kan blogga som vanligt från datorn sen. Ha det gott!

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke