Mest kost och hälsa idag också

0

Hej, svejs! Pust, kände jag precis nu när jag startade datorn och öppnade bloggen. Ibland har jag många ord som trängs i huvudet och vill komma ut men just nu är det ganska tomt. Så idag blir det kanske lite mediokert innehåll. Känner mig lite trött och låg och det är som jag går på sparlåga för tillfället. Jag håller fortfarande på med kostomläggning och giftutrensning ur kroppen och jag misstänker att det kan vara bidragande. Sen gick ju sommaren över och blev till höst här, men det gör egentligen inte mig så mycket. Och regn behöver vi verkligen så det är bara bra att det kommer lite.

Precis innan jag satte mig vid datorn hade jag druckit min selleri juice och jag har köpt mig en råsaftcentrifug så det går betydligt smidigare att göra den nu. Det går inte åt lika mycket selleri heller så det är bra. Än så länge har jag bara gjort juice på selleri i den, men det går ju att göra på andra grönsaker/frukter också så det ska jag prova nån dag. Efter juicen väntar jag ca en kvart innan jag stoppar något annat i magen så juicen får göra nytta. Jag är ju van vid att inte äta någon frukost, eftersom jag har kört på periodisk fasta i flera år, men nu gör jag blåbärssmoothien och äter den en stund efter juicen. Magen tycker inte att det är speciellt konstigt så det funkar bra. Sen jobbar kroppen på med att rensa ut det som behöver rensas ut och utan att ge några detaljer så kan jag bara säga att toaletter är bra uppfinningar! Men det är inte besvärligt eller hindrande på nåt sätt utan det funkar. Jo, en liten detalj måste jag nog dela med er, och jag ber om ursäkt i förväg, men när jag gör nr två så luktar det ingenting. Nada! Det tycker jag är lite märkligt, men om det nu är så att kroppen rensar ut tungmetaller så har de kanske inte så mycket lukt… 🙂

Min lilla samling!

Jag håller på att läsa Anthony Williams bok om levern (över 400 sidor tjock!): “Leverns okända kraft” och även den är väldigt intressant. Levern är en riktig hjälte och det organ som ser till att hålla oss vid liv. Den har även egen intelligens och det är likadant med bukspottkörteln. Däremot är magsäcken bara en påse som tar emot det vi äter och dricker, men levern och bukspottkörteln har ändå stor respekt för den och hjälper den. Levern lär sig våra vanor och vet att när det är fredag kommer det nog ner lite extra fet mat och kanske en del alkohol så den förbered sig för det i förväg. Men levern har otroligt mycket att ta hand om, bland annat för att vi har så mycket gifter, virus och patogener i kroppen, så den har väldigt svårt att klara av sin uppgift. Den får gömma undan saker den skulle vilja ta hand om för att lösa akuta uppgifter hela tiden. Till slut gör det, så klart, att vi blir sjuka. Följande sjukdomar står uppräknade på framsidan av boken och de är alla orsakade av en förslöad och igensatt lever: eksem, psoriasis, diabetes (skriver lite om det längre ner), streptokocker, akne, gikt, svullen mage, gallsten, binjurestress, utmattning, fettlever, viktproblem, SIBO och autoimmuna sjukdomar.

Bildkälla: Tim Geers, flickr.com

När det gäller diabetes finns det ju typ 1, 1,5 och 2 (och en massa andra varianter som forskarna inte har upptäckt ännu) och de är lite olika. Viktigaste skillnaden är att vid typ 1 och 1,5 diabetes finns det en skada i bukspottkörteln som gör att den inte producerar insulin som den ska. Enligt Anthony William kan en skadad bukspottkörtel bero på matförgiftning, virusinfektion, bakterieinfektion, giftämnen eller om körteln får en fysisk skada. Det är ingen autoimmun reaktion för kroppen angriper ALDRIG sig själv. Vid alla typer av diabetes är det välgörande för kroppen att minska på allt fett (framförallt animaliskt fett), utesluta raffinerat socker och gluten och öka på grönsaker och frukt. Det naturliga sockret i frukt är inte skadligt vid diabetes. I boken finns det en omfattande beskrivning av varför LCHF inte fungerar i längden (många med typ 2-diabetes blir mycket bättre av sån kost), men jag kan inte återge allt här utan rekommenderar den som är intresserad att läsa boken. Eller i alla fall kapitlet om diabetes och blodsockerrubbningar.

Ja, det har blivit mycket kost och hälsa här ett tag nu, men jag tycker ju det är så himla intressant! Ska dock försöka variera mig lite framöver! Men idag blir det inte så mycket mer än det här. Sitter och funderar på om jag ska träna idag, men jag tror jag nöjer mig med en promenad sen. Har verkligen ingen lust att anstränga mig känner jag. Ska bara åka och handla mer selleri först! 😉

Som avslutning idag vill jag visa en bild på min vänstra arm. Jag har alltid haft ett ovalt födelsemärke på armen, men igår upptäckte jag att det såg ut som ett hjärta! Vad jag kan komma ihåg så har det aldrig sett ut så förut. Väldigt märkligt! Jag har en väninna som är sjuksköterska och hon säger att märket ser helt ofarligt ut, som tur är. Ha det gott alla!

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke