Givande möte och givande meditation

0

Hej, svejs! Så, nu har jag sommarlov! Det har varit så mycket att tänka på senaste veckan, så i fredags kväll, när jag satte mig vid datorn för att slösurfa en stund, somnade jag i stolen! Jag gick till sängs vid nio och somnade som en klubbad oxe. Efter ett givande möte igår kom jag hem, klippte gräset i ett par timmar (bra träning egentligen, men man drar ju tyvärr i sig en del avgaser) och på kvällen var jag precis lika trött som i fredags. Somnade tidigt och sov rätt länge (för att vara jag). Men nu börjar det kännas som jag landat i att jag är ledig och det känns väldigt skönt att jag inte behöver gå till jobbet i morgon.

Igår var jag, som jag skrev, i stan och fikade med en väninna, och vi har alltid så himla mycket att prata om. Såna där givande djupa samtal som jag tycker är det bästa som finns! När vi nästan var färdigpratade, nämnde jag det jag har fått veta av olika medium vid ett par, tre tillfällen. Jag ska tydligen guida och vägleda människor, men som jag sa till min väninna, förstår jag inte riktigt hur det ska gå till. Men då sa hon att hon upplevde att hon fått vägledning i sitt eget liv, bara genom vårt samtal. Hon sa att jag ställer “rätt frågor” och ger “rätt svar” på det hon funderar på. Väldigt intressant för det är inget jag egentligen är medveten om. Ett medium sa till mig en gång att jag kan “höra” de ord som inte sägs och det är kanske det som gör att jag ställer givande frågor och ger bra svar. Får nog prata med fler vänner och ta del av deras åsikter om det här.

Bildkälla: AwesomeSA, flickr.com

I dagens bloggning har jag en intressant meditation som jag vill berätta om, men först vill jag, faktiskt igen, skriva av några meningar från boken “Samtal med Gud, bok 3”. Jag känner, när jag läser de här böckerna, att det inte är speciellt mycket som stämmer när det gäller hur vi, i vårt samhälle, har bestämt hur vi ska vara mot oss själva och andra. Vi har fått många saker om bakfoten och gör mycket som egentligen inte gagnar oss. Till exempel ska vi först och främst tänka på oss själva och göra det som vi känner vi mår bra av. På ett sätt är det kanske självklart, men jag är uppfostrad att mesta tänka på att andra har det bra så för mig känns det lite bakvänt. Så här säger Gud om de sakerna och det jag har skrivit av är ett utdrag ur en lite längre text. Det som är inom citationstecken är direkt från boken.

“Allt du gör, gör du för din egen skull. Detta är sant eftersom du och alla andra är en. Det du gör för någon annan gör du därför för din egen skull. Det du misslyckas göra för någon annan misslyckas du att göra för din egen skull. Det som är bra för andra är bra för dig, och det som är dåligt för andra är dåligt för dig. Detta är den mest grundläggande sanningen. Ändå är det den sanning ni oftast förbiser. När du har ett förhållande med någon annan har det förhållandet bara ett syfte: att fungera som ett medel för dig att bestämma och uttala, att skapa och uttrycka, att uppleva och förverkliga din högsta tanke om den du verkligen är. Om den du verkligen är, är en människa som är vänlig och omtänksam, som bryr sig om och delar med sig, som är medkännande och kärleksfull – då, när du är dessa saker tillsammans med andra, då ger du dig själv, ditt jag, den högsta upplevelsen, vilken är anledningen till att du kom till din kropp. Det är därför du tog en kropp. För det är bara i den relativa fysiska sfären som du kan veta att du är dessa saker. I den absolutas sfär, som du kommer ifrån, är denna upplevelse av vetskap omöjlig. Allt detta förklarade jag betydligt mer detaljerat i “Bok 1”. Om den du verkligen är, är en människa som inte älskar sig själv och som låter sig utnyttjas, skadas och förstöras av andra, så kommer du att fortsätta med beteenden som låter dig uppleva det. Men om du verkligen är en människa som är vänlig och omtänksam, som bryr sig om och delar med sig, som är medkännande och kärleksfull, då kommer du att inbegripa dig själv bland de människor mot vilka du är allt det här. Faktum är att du kommer att börja med dig själv. Du kommer att sätta dig själv först i dessa frågor. Allt i livet beror på vad det är du eftersträvar att vara.”

Bildkälla: elizaIO, flickr.com

Gud säger också att allt det vi vill ha, och det känner nog de flesta igen att man har hört, ska vi ge till andra. Det vi ger till andra får vi igen i överflöd. Så här står det i boken: “Det du väljer åt dig själv ska du ge till andra. Om du väljer att vara lycklig ska du ge andra lycka. Om du väljer att vara framgångsrik ska du ge framgång till andra. Om du väljer mer kärlek i ditt liv ska du ge andra mer kärlek i deras liv. Gör detta uppriktigt – inte för egenvinning, utan för att du verkligen vill att de andra ska få det – så kommer allt det du ger bort att komma till dig. Författaren frågar då: Varför är det så? Hur fungerar det? Gud svarar: Själva handlingen att du ger bort något får dig att uppleva att du har det så att du kan ge bort det. Eftersom du inte kan ge en annan människa något som du inte har drar ditt sinne en ny slutsats, skapar en ny tanke om dig, nämligen att du måste ha detta annars skulle du ju inte kunna ge bort det. Den nya tanken blir sedan din upplevelse. Du börjar “vara” det. Och när du väl börjar “vara” något har du satt fart på den starkaste “skapelsemotorn” i universum – ditt gudomliga jag.” Tänkvärt!

Jag har tidigare skrivit om att jag har ont i vänster knä och höger fot. Min övertygelse är att vi kan “tänka” oss friska från många krämpor (törs inte skriva alla krämpor för riktigt så enkelt är det kanske inte), men trots att jag har försökt länge nu att få bort det som gör ont blir det inte bättre. En morgon när jag vände mig i sängen, och kände att knät smärtade, skickade jag ut en fråga, lite sådär halvsovandes, om vad det är som egentligen gör att knät gör ont. Jag fick omedelbart följande tanke i huvudet: “Det är en känsla som behöver helas.” Bing, så var jag klarvaken! Jag började fundera på vad det kunde vara för känsla, men kände att jag nog skulle meditera över det på kvällen sen. Det gjorde jag och som förra gången när jag fick ett svar i en meditation, bubblade svaret upp lite försiktigt inom mig och det sa: “En känsla av ensamhet.” I mitt förra blogginlägg (som jag skrev innan jag hade gjort den här meditationen) skrev jag ju faktiskt om att jag kan känna mig ensam ibland, utan att egentligen vara det. Så där fick jag ett intressant svar, men hur jag ska hela känslan vet jag inte riktigt ännu utan det får jag väl också fråga om i en meditation! 🙂 Jag har även frågat om min fot men där har jag inte fått något svar ännu.

I samma meditation ställde jag en annan fråga och den handlade om om jag aktivt ska leta efter en “sak” som jag gärna vill ha, och som jag har väntat på länge nu. Det är egentligen inte en sak, men jag vill inte skriva om exakt vad det rör sig om. Samtidigt som jag ställde frågan kom insikten till mig fullständigt glasklar! Om man tänker på hur attraktionslagen fungerar, så ska man föreställa sig och agera som att man redan har det man önskar sig. Ni ser det också glasklart nu, eller hur? Man kan ju inte aktivt leta efter något “som man redan har”!! Det blev så tydligt att jag fick lov att skratta under meditationen! Tack universum/Gud/källan för insikten!

Nu lockar det vackra vädret här utanför och jag ska ta mig en kopp kaffe i solen. Kände det som att jag vill avsluta med en lite äldre låt idag. Det här är “Bridge over troubled water” med Simon and Garfunkel och den tycker jag är så himla fin. Ha det gott!

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke