Att höra vägledning, träning och en fallen ängel

2

Hej svejs! Aj, måste jag börja med idag! Inte så farligt, men jag gjorde lite träning i morse och det känns redan aj… Mer om det sen! Nu är första arbetsveckan för terminen gjord och den har gått bra även om jag har varit väldigt trött. Det är dock delvis mitt eget fel för jag har druckit lite för mycket kaffe (blev ju mycket kaffe drucket under lovet). Jag har tagit en liten kopp på kvällen och då har jag svårt att somna så den vanan får jag bryta direkt. Hemma har veckan varit lite sådär för det har hänt en jobbig sak (inget jag kan skriva om) inom familjen så jag har känt mig extra spänd och stressad. Hoppas det lugnar sig under kommande vecka.

Jag har ju som rubrik idag att höra/märka av vägledning man får. Min övertygelse är att vi alla har varsin skyddsängel som alltid är med oss och jag tror dessutom vi har diverse guider som hjälper oss under livets gång. Det är nog inte samma guider hela tiden, utan jag tror det kan variera beroende på var i livet vi befinner oss och vad vi behöver hjälp med för tillfället. Både vår skyddsängel och våra guider hjälper och tipsar oss hela tiden om vad som är rätt sak för oss att göra. Speciellt om vi ber om hjälpen, men jag tror den kommer även om vi inte aktivt ber om den. Frågan är om vi lyckas uppfatta vilka tips vi får? Jag minns en gång när jag var hos ett medium och jag hade frågor om vart jag skulle “ta vägen” i livet. Hon sa att jag fick vägledning hela tiden men att jag verkade vara för stressad för att uppfatta den. Så är det säkert ofta. Vi kör på i vardagen utan att stanna upp och lyssna inåt och, till exempel, ta oss tid för meditation. För jag tror att det är där, inne i oss själva, som svaren finns.

Svaren kommer kanske inte som en direkt uppmaning, utan är nog många gånger mer subtila än så. Vi kanske läser en artikel i en tidning eller på nätet, som får oss att börja fundera. Någon vi pratar med kommer in på ett ämne som vi gått och funderat på och ger oss lite ny input. Samma låt som vi hör om och om igen på radion kan också vara en vägledning. I veckan känner jag att jag fick en tydlig vägledning, även om jag inte fattade det direkt. Jag stod i duschen på kvällen och funderade på om det var något speciellt jag borde göra som vore bra för mig. Precis när jag klev ur duschen kom följande tanke i huvudet: “Jag behöver stärka mig själv!” Kändes lite förvirrande först, men så funderade jag mer på tanken och kände då att jag behöver stärka mig både fysiskt och psykiskt. Eftersom både ett knä och en fot krånglar en del, är det länge sedan jag tränade nåt mer än att gå promenader. Och det blir nästan enbart på helgerna. Promenader är jättebra, så klart, men jag behöver bygga upp lite muskler också. Alltså satte jag mig och kollade efter videor med hemmaträning på youtube. Finns massor! Hittade, nästan direkt, ett pass på ca 15 minuter som inte innehåller några hopp. Det tror jag är bäst för mig just nu, så i morse körde jag igenom det träningspasset. Aj-et i början kommer av att det kändes i rumpan direkt efteråt och att lårmusklerna protesterade en del… Hej träningsvärk, lär jag kunna säga i morgon, men det gör ingenting! Jag hade lite svårt att göra ett par övningar och det var inte bara för att jag är otränad. Jag har gjort karpaltunnelklyvning på båda händerna och efter de operationerna har jag lite svårt att ha händerna i golvet med belastning på handlederna (som vid armhävningar t ex). Men jag tänker att jag kan hitta på nåt annat att göra just vid de övningarna. Här nedan är det passet jag gjorde om någon mer är intresserad.

Ett annat sätt som vi kan få vägledning på är via synkronicitet (här finns förklaring på ordet). Det har jag också upplevt alldeles nyligen! När jag var hos Madde, i slutet på förra året för energipåfyllning och vägledning, pratade hon om en bokklubb på nätet som hon tyckte var väldigt bra. Jag glömde nästan direkt vad den hette, men innan jag hann kontakta Madde och fråga om namnet, dök den upp i mitt facebookflöde! Märkligt nog var det inte Madde som tipsade om den utan en person som jag alldeles nyligen hade blivit vän med på facebook. Vi gick en gymnasiekurs tillsammans för sisådär, ja kanske 100 år sedan…, och har inte haft så jättemycket kontakt sedan dess. Men nu har vi kontakt och jag tror inte det är en slump att det skedde just nu. Bokklubben heter Livsenergi och jag satte mig och kollade igenom deras välkomsterbjudanden för nya medlemmar. Jag valde det paketet där man får välja två böcker för 18 kr styck och så får man en valfri gåva också. Först hade jag svårt att välja böcker, för ingen av de erbjudna kändes jätteintressanta (jag tänker att läsa böcker ska stärka mig psykiskt). En bok hittade jag i och för sig nästan direkt, men den andra var svårare. Men så läste jag beskrivningen på en bok som lät lite spännande, och där stod det att boken kunde hjälpa en att gå från ett liv som är “hm” till ett liv som är “tjoho!”. Eftersom jag har ordet “tjoho” på min visionboard för 2019 så tänkte jag att det är nog den boken jag ska välja! Nu väntar jag med spänning på att böckerna ska komma så jag kan börja läsa.

Jag är lite ledsen för mina glasänglar, som ni kan se här bredvid i beskrivningen av mig, har gått sönder. Den mindre gick sönder någon gång i höstas och det var så pass att det bara var att slänga den. Den större ängeln har gått mitt itu! Vet inte riktigt när det hände, antingen när jag bäddade rent igår (de står på sänggaveln) eller så har katterna rivit ner den. Kanske den går att limma ihop, jag ska köpa klister och prova. 🙁

Alldeles innan jag började blogga, gick jag igenom köket och noterade då att jag har kvar julgardinerna fortfarande! Jag är sämst på att pyssla med sånt där. Byter sällan gardiner utan de jag trivs med får hänga med år efter år. I köket byter jag kanske lite oftare, i och för sig. Så nu får det först bli en promenad, med min ansträngda rumpa och ömma lårmuskler, och sen ska jag byta gardinerna i köket. Ha det gott!

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

2 kommentarer

 1. Hej fina du 💕
  Vad konstigt med dina änglar…exakt detsamma har hänt mina två glasänglar. Den ena i november och den andra tappade huvudet i december. Jag har bägge kvar, tror jag ska packa ned dem i en fin ask.
  Ha det gott 💕
  Änglakramar 🤗

  • saharblevdetidag on

   Ja, jag tror ju att det betyder nåt, men jag har inte listat ut vad. Kanske ska jag tro på min egen styrka och inte förlita mig på andra (även om änglarna alltid är med så klart). Jag ska försöka laga min men det kanske är smart att packa ner den sen. Kram❤

Lämna en tanke