Lyssnar du på dig själv?

0

Hej, svejs! Jaha, vinter här idag. Lite, lite pudersnö på backen och någon minusgrad. Det skulle ha passat bra med första advent idag, men här kommer INTE några dekorationer upp i förtid. Jag förstår att folk tar fram, eftersom det är så mörkt just nu, men jag biter ihop till nästa helg! Det här med bloggandet är lite konstigt ibland. För det mesta har jag saker jag har gått och funderat om som jag sedan skriver om. Det svåraste kan vara att hitta en rubrik, men den här veckan har det varit tvärt om. Rubriken har funnits i huvudet hela veckan, men jag är inte riktigt säker på innehållet, så det här kan bli lite spännande!

Det finns många sätt man kan lyssna på sig själv. Jag kan prata rätt mycket för mig själv och det tror jag faktiskt är nyttigt! Kanske inte i mataffärer och så, som händer emellanåt…, men annars tror jag det är bra. Att HÖRA sina egna tankar kan nog vara praktiskt ibland. Och nåt som är VÄLDIGT viktigt är att lyssna på de BRA saker man säger till sig själv varje dag! För det gör ni väl? Säger bra saker till er själva. Jag jobbar jättemycket med det just nu. Ibland känns det svårt och fånigt, men det går bättre och bättre. Så fort jag tittar i spegeln för att kolla hur håret ser ut eller om min make-up blev bra, säger jag till mig själv att allt ser fantastiskt bra ut. Är det nåt som spretar lite åt, vad jag tycker är, fel håll, rycker jag på axlarna och säger ‘Ja, ja så blev det idag!’ 😉  Självklart rättar jag till saker också ibland, men oftast får det duga som det är. Något jag är ganska obekväm med är att se mig själv i spegeln utan kläder. Även där jobbar jag med att ge mig själv komplimanger och känna tacksamhet över att kroppen, i stort sett, fungerar som den ska. Helt enkelt kan man säga att jag säger saker till mig själv som jag skulle säga till en vän. För min allra bästa vän, och den jag spenderar all min tid med, är ju jag själv!

Bildkälla: elizaIO, flickr.com

Ett annat sätt att lyssna på sig själv är att känna efter hur man VERKLIGEN vill ha det. Vad man behöver göra för att varje dag ska kännas bra. En viktig sak, i alla fall för mig, är att våga säga nej till det man inte vill göra. Eller inte orkar ibland. Det kan vara lite svårt, om man inte är van att säga nej, att veta hur ett äkta nej känns. Sitt gärna en stund i stillhet och tänk på något som definitivt är nej för dig och känn hur det känns i kroppen. Använd sedan den lärdomen om du tvekar nån gång. Själv har jag jättelätt att säga ‘javisst, det går bra’, fast jag egentligen inte tycker det. Ytterligare ett område jag behöver jobba mycket på… Givetvis behöver man också lära sig att säga ja till saker! Samma övning som vid nej, kan man behöva göra så man lär sig hur ja känns i kroppen.

Sen är det, såklart, så att man ibland behöver göra saker som inte alls är bekväma. Smiter man undan från allt som känns jobbigt är det risk att man fastnar i sin egen lilla verkligen och aldrig kommer vidare i livet. Vill man vidare behöver man ta reda på hur man själv vill ha det och lista ut vad som behöver göras för att komma dit. OCH ställa in sig på att tillvaron kommer vara lite stökig ett tag tills allt har fallit på plats. Förra veckan skrev jag om min “vision board” (önsketavla) jag håller på att göra. Den är i stort sett färdig nu, bara en bild som fattas, men den kan jag nog få till idag. Får kanske rita själv (huga!) om jag inte hittar någon lämplig att klippa ut ur en tidning (vi har bara en svartvit skrivare så bilder jag försöker skriva ut från nätet blir inte så bra). Det var lite festligt i veckan när jag satte fast checken från Universum på min tavla och skrev vilket belopp jag vill ha. Jag har en liten skrivbordslampa där jag sitter och pysslar, och den börjar bli lite gammal nu. Köpte den till barnen när de var små, och den beter sig lite konstigt ibland. När jag hade tejpat fast checken och började skriva beloppet, började, samtidigt, lampan att spraka som bara den! Den tystnade precis när jag hade skrivit klart (den gick inte sönder utan funkar fortfarande)! 🙂 Jodå, jag tror att det var en slump, men det är lite kul att tänka att min önskan åkte iväg ut i Universum med sprak och fart! Eller så betydde spraket: jösses vad du tar i! Men varför inte?

Bildkälla: Kreg Steppe, flickr.com

Nu tog det stopp här, med skrivandet. Blev väl inte så märkvärdigt det här, men det var kanske det jag skulle knattra ner idag. Just nu skiner solen här (äsch, där gick den i moln) så jag ska klä mig varmt och ta en promenad i den krispiga luften. Ha det gott!

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke