När tillvaron känns lite “blä”!

2

Hej, svejs! Nu ska jag prova och blogga lite bakvänt! Jag brukar, nästan alltid, ta en promenad innan jag sätter mig vid datorn men idag blir det tvärt om. Hur ska det gå!! Ja, det märks snart! Hoppas ni alla har en skön helg som ger återhämtning (om det behövs). Där vi bor finns det måååånga lövträd, speciellt ekar, så just nu håller vi på att drunkna i nedfallna löv. Det kanske inte blir promenad idag utan lövkrattning i stället!

Senaste veckan har varit lite sådär, för mig. Jag har känt mig låg och energilös och inte velat göra så mycket. Jobbet är ju som det är och det drar tyvärr alltid energi ifrån mig. I fredags kunde jag nog ha fått en hjärtinfarkt, förresten! Rätt vad det var, mitt i all värmning av mat (jag lagar inte mat där jag jobbar utan värmer färdigprodukter), valde min ugn att lägga av. Den paniken!! Som tur är, är det inte så långt från tillagningsköket till mig så de fick skicka mat med taxi. Den kom fram i tid så alla fick mat som de skulle. Det tråkiga var att det blev mycket mat att slänga för det jag redan hade i ugnen var halvvarmt och gick inte att spara. 🙁  Men, men inte mycket att göra åt det. Trodde inte att jag skulle få ugnen lagad redan i fredags, men det kom en trevlig reparatör och bytte ett par reläer så nu är den som ny igen!

Bildkälla: Kreg Steppe, flickr.com

Det är självklart väldigt trist när man får såna där perioder när allt bara känns blä. För min egen del tror jag det är hormonrelaterat för jag har haft mycket klimakteriesvettningar under veckan och det brukar hänga ihop. En fördel är dock att jag är så pass gammal nu att jag vet att det går över. Jag försöker verkligen vara positiv och tänka glada tankar, men när jag får såna här dippar är det som att det inte hjälper. Det blir lite konstigt då för jag får på nåt sätt dåligt samvete för att jag inte klarar att lyfta mig själv. De flesta har säker sett den här bilden  (:(  som symboliserar att dagen/tillvaron blir som vi väljer att se den. Visst är det så, men ibland funkar inte ens de positiva tankarna för mig. Möjligen gör de att jag inte sjunker längre ner, men jag mår heller inte bättre.

Det jag dock har börjat göra, när en sån här period kommer, är att jag är lite snällare mot mig själv. Jag tillåter mig att göra ingenting, utan att få dåligt samvete, går och lägger mig ÄNNU tidigare än vad jag brukar och skalar bort saker som som inte måste göras nu. Att ta bort “måsten” ger nästan alltid en bra känsla tycker jag!

Motion är säkerligen också bra, men jag rör mig inte så mycket nu (förutom alla steg jag går på jobbet varje dag). Min hälsporre (om det nu är det) har inte läkt ut och dessutom har jag väldigt ont i ett knä just nu. Jag inser att jag borde gå till läkare, speciellt med knät, så jag kan få veta om det verkligen är hälsporre jag har och om det är artros i knät eller något annat som gör ont. Men jag är dum-lat när det kommer till sånt här. Jag tycker det är så BESVÄRLIGT att pallra mig iväg till vården! Nu har jag i alla fall noterat telefonnumret till vårdcentralen så jag kanske kommer till skott till veckan.

Igår gjorde jag i och för sig en trevlig sak! Min bror och hans döttrar skulle ta en liten utflykt till Vadstena så jag hängde på dem. Vi började med att käka på Ladugård 206 och sen var vi en sväng till mammas och pappas gravar och så tog vi en promenad i centrum. Det var väldigt trevligt och tillsammans med dem blir det alltid mycket skratt så det lyfte mig en del. Jag vill verkligen rekommendera restaurangen Ladugård 206, om ni har vägarna förbi. Den ligger strax utanför Vadstena och det är väldigt trevligt där, och god mat förstås! Här är deras hemsida.

Jaha, några rader fick jag ihop i alla fall, men det blev inte så många tips och glada tillrop idag. Fast det får vara så för alla dagar är man inte tipp topp. Jag följer Lorna Byrne (hon som kan se änglar och har skrivit flera böcker om det) på facebook och hon skriver, titt som tätt, att om man har en dålig dag är det bara att ta sig igenom den och tänka på att det är en ny dag i morgon. Det försöker jag tänka på när det känns lite trist och att det är enklast att bara gilla läget! Ha det gott!

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

2 kommentarer

 1. birgitsanglarum on

  Stor kram till dig <3
  Jag vet hur det känns <3
  Mitt mantra varje dag är "Allt ordnar sig!"
  När jag var sjuk så använde jag mig av "Det blir bättre imorgon" och det stämde oftast :o)

  Kramar <3

  • saharblevdetidag on

   Tack! Bra citat de ska jag tänka på! Precis nu kom jag på en klassiker: “This too shall pass!” Kram ❤
   (Jag råkade visst skicka ett svar till din mejl, eller vart det hamnade, men det fick bli svar här också 😊)

Lämna en tanke