Jag tror alla har en specifik uppgift

0

Hej, svejs! Nu så, tillbaka till ordningen med lite söndagsbloggning! Dessutom med fungerande internet! Äntligen har de hittat vad som var fel (det var inne i huset) och bara ledningen håller ihop så ska det funka nu. Hoppas, hoppas! Det har varit en lugn helg, fast väldigt stormig igår. Jag kände att jag ville åka till mamma och pappas gravar i Vadstena och så hade jag tänkt att ta en promenad när jag var där. Men det blev en kort promenad för det var helt enkelt för blåsigt. Det blev alltså en kortare stund i Vadstena än vad jag hade tänkt, men då hann jag göra annat på hemvägen så det blev bra i alla fall.

I mitt förra inlägg skrev jag om skolan och att jag tycker att alla borde få vara precis som de är och inte pressas in i “normalmallen”. I tisdags dök den här artikeln upp i mitt facebookflöde, och den berör just det jag skrev om medicinering vid adhd. Jätteintressant artikel av en läkare och hjärnforskare. Igår läste jag den här artikeln av Linnéa Claeson (hon är väl alltid klockren i det hon skriver!) och det berör också samma ämne. Vikten av att få vara den man är och att det finns vuxna (lärare i det här fallet) omkring barnen som verkligen ser dem och bryr sig om. När synkroniciteten “slår till” som den gjorde i veckan känner jag att jag är på “rätt” spår i mina tankar och åsikter och jag tänker fortsätta att hoppas att skolan görs om i grunder och ger alla möjlighet att vara sig själva.

Bildkälla: Special Collections Toronto Public Library, flickr.com

Som jag skrev i förra inlägget tror jag att det är jätteviktigt att vi får lov att vara vårt rätta jag. Jag är helt övertygad om att alla här på jorden har en specifik uppgift och allas uppgifter är precis lika viktiga. Om det då är någon som kvävs av samhällets krav på att vara “normal” så tror jag hela jorden går miste om en viktig resurs. Ingen kan ersättas av någon annan och vi är alla sammankopplade med varandra så alla påverkas av allas handlingar (hisnande tanke). Jag tror också det är viktigt att vi alla försöker hitta vår specifika uppgift och som jag ser det så behöver det inte vara mer avancerat än att vi gör det vi allra helst, innerst inne, vill hålla på med. För en del är det solklart redan tidigt i livet vad de vill hålla på med och för en del (som jag själv) tar det betydligt längre tid att uppnå sin innersta önskan och våga leva som man verkligen vill. En anledning till att det här är viktigt, tror jag, är att när man lever sin dröm, och mår bra i det, bidrar man med positiv energi till den stora väv som vi alla är delaktiga i. När man går emot sig själv finns risken att man utstrålar negativ energi och liksom “bromsar upp” hela väven. Att jag utstrålar negativ energi när jag inte mår bra är jag helt övertygad om och jag känner och märker av det både i kroppen och i min omgivning. Inget flyter på, det blir liksom stopp överallt och det känns helt omöjligt att komma vidare.

Bildkälla: Bill Strain, flickr.com

Jag tror dock också att det SKA vara så för en del, att det tar tid att hitta sin rätta uppgift. Förmodligen har det att göra med viss utveckling man behöver göra på vägen, för att allt så småningom ska falla på plats. Som tur är finns det alltid möjlighet att starta om och det är aldrig för sent att ändra den man känner man behöver ändra på. Själv har jag under de senaste året försökt ändra på en massa saker i min omgivning men utan att riktigt få de resultat jag har önskat. Först nu har jag börjat förstå att jag har försökt ändra på fel saker och inte tagit tag i grundproblemet. Då kan man ju inte heller förvänta sig några resultat. Jag har nu börjat jobba mot, vad jag tror är, rätt mål och då märker jag att jag får vissa glimtar om hur jag ska gå vidare. Det känns som jag ser fler möjligheter än vad jag gjorde förut. Nu skriver jag lite kryptiskt, jag vet, men jag vill inte avslöja riktigt än vart jag är på väg. Och, ja, jag vet, jag har skrivit så tidigare i bloggen, men det var när jag hade fokus på fel ställe och försökte ändra saker som egentligen inte gjorde någon skillnad. Så just då kunde jag inte göra några verkliga förändringar fast jag trodde det. Nu känns det som det är skillnad för nu vet jag vad grundproblemet är och nu VET jag att det kommer att ske saker.

Bildkälla: Susanne Nilsson, flickr.com

På senaste tiden har jag vid flera tillfället sett numret 11.11. Oftast på telefonen (alltså att jag tittat på klockan och då har den varit 11.11, senast idag) men även på mikron och i bilen. Jag tror ju att det är ett tecken från änglarna och jag har googlat lite på vad det kan betyda. Jag fick fram att det kan vara så att en möjlighet håller på att öppnas upp för mig. Mina tankar kan materialiseras med ljusets hastighet så jag bör vara noga med vad jag tänker på. Viktigt att alltid komma ihåg att våra tankar skapar vår verklighet så positiva tanker är bättre än negativa. Låter spännande så jag hoppa det stämmer!

Nähä, hör ni, nu blev det lite djupt här och det känns som jag blev helt tom i huvudet! 🙂 Så det är nog färdigbloggat för den här gången! Hoppas alla har en fantastisk söndag och att alla får en härlig vecka! Ha det gott!

 

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke