Lite krångel och intressant vägledning

0

Hej, svejs! Nu så, är det sista lediga dagen innan höstterminen börjar för mig. Jag skrev i mitt förra inlägg att jag hade två lediga veckor kvar och att jag skulle försöka få dem att kännas långa. Det har de faktiskt gjort också och det har hänt en hel del saker. En del av det innebär en massa krångel men det ska väl lösa sig till veckan (hoppas jag). Berättar mer längre ner. Just idag känns vädret rätt höstlikt och det är väl passande när många återgår till vardagen.

Bild lånad från Wikipedia.

Maken och jag var iväg på en liten resa till Nordens Ark. Det var en väldigt trevlig djurpark tycker jag och jag tänker direkt säga att jag absolut tycker att djur ska vara i frihet, inte instängda i inhägnader. Jag tror att djurparker, som de ser ut idag, kommer att försvinna i framtiden. Arbetet med att försöka rädda utrotningshotade djurarter kommer säkert att fortsätta, men kanske mer i skymundan. Jag inbillar mig att det är ett visst mått av stress för djuren att bo på begränsad yta och att bli iakttagna av olika människor hela dagarna. Nåja, det är en annan diskussion, men vi uppskattade i alla fall vårt besök där och eftersom det var något svalare just den dagen vi var där orkade de flesta djur röra på sig lite. De enda vi inte såg var vanlig varg, manvarg, uttrar och visenterna. Vi hann även besöka Hunnebostrand och Smögen. Galet mycket folk och mängder med båtar på båda ställena. På hemvägen var vi och tittade på kyrkan i Varnhem och utgrävningen av Sveriges första stenkyrka. Intressant!

Bild på manvarg lånad från Wikipedia

Samma dag som vi åkte hem var Henrik och hans pappa och tömde Henriks lägenhet i Skövde. Som tur är har han fått lägenhet i Malmö nu så sista helgen i augusti kommer han att flytta dit. I veckan som gick var jag till Skövde och flyttstädade hans lägenhet. Den var inte stor men det tog ca en och en halv dag i alla fall. Jag sov över på ett riktigt trevligt ställe som heter Västerhöjdsgården B&B som ligger väldigt centralt. Det rekommenderar jag om någon behöver husrum i Skövde!

Nu till allt knöl vi har här hemma just nu. Livet på landet är inte alltid enkelt. I onsdags eftermiddag blev vi helt plötsligt utan el i vissa delar av huset. Maken provade att byta säkringar (trots att inga hade löst ut) och provade alla möjliga varianter utan framgång. Det besvärligaste med det hela är att vattenpumpen är utan el så vi har inget vatten alls just nu (felet är alltså fortfarande inte åtgärdat). Eon har varit här och kollat men det finns el fram till deras proppskåp. Felet är på luftledningen som går mellan deras proppskåp och vårt hus och då får fastighetsägaren fixa. Förhoppningsvis kommer det att lösa sig i början på veckan nu så livet blir lite enklare igen. Vi har dricksvatten i dunkar och en tunna med sjövatten för att ha och spola i toaletterna med. Igår fick vi låna tvättmaskin hos en granne och tvätta oss får vi göra i sjön i närheten, eller så kan man blaska av sig i duschen med vatten i en hink, tillbringare och eventuellt tvättlappar. Man får en förståelse för att folk inte tvättade sig så ofta förr i tiden när man har det så här. Åskan har ställt till det lite för oss också för vi förlorade vårt internet för ett par veckor sedan. Telia har inte hittat felet än så vi har lånat en mobil router av dem så länge och den funkar alldeles utmärkt. Får väl se om de vill byta luftledningen, om de hittar felet, eller om den mobila varianten kanske blir standard sen. Även vår cirkulationspump slogs ut av åskan, men vi varken kan eller behöver elda just nu (vi har vedeldning för att värma hus och fixa varmvatten) så det spelar inte så stor roll. Men, ja, så har vi det för tillfället!

Bildkälla: Tim Geers, flickr.com

Det mest spännande som har hänt sen förra inlägget är att jag har varit hos Madde som jag berättade om. Vi sprang på varandra i en affär och hon kunde direkt se att jag har en väldig tyngd i kroppen så jag bokade in mig hos henne för healing och vägledning. Hon upplevde det som att jag har en hjälm på huvudet och som att jag har lagt ett skydd utanpå mig själv och det kan jag verkligen känna igen. Jag har stängt in mitt riktiga jag och förminskat mig själv otroligt mycket. Hon sa att jag måste börja leva och finnas för min egen skull och inte bara tänka på alla andra. I mitt solar plexus finns en knuta där mycket känslor och frustration är inlåst och om jag inte tar tag i mitt liv, och gör nödvändiga förändringar, kommer den knuten till slut att orsaka sjukdomar i nedre delen av magen. En sak som hon såg, som förklarar väldigt mycket för mig, var jag, som liten flicka i ett liv i början på 1900-talet. Den lilla flickan, dvs jag, gjorde precis allting för att passa in och vara till lags. Jag gjorde allting rätt men det var ingen som såg mig. Det känns som jag fortsätter med att försöka göra allting rätt och kanske är jag inte sedd på, det för mig, optimala sättet nu heller.

Vi pratade även om mitt arbete och hon sa att jag inte kommer att fortsätta att arbeta i storkök. Liksom ett annat medium har sagt till mig en gång, sa Madde att jag ska jobba med att hjälpa och vägleda människor. Men den förändringen ligger nog längre fram för det jag behöver jobba med nu är att stärka mig själv. Madde sa att jag ska börja stråla! “Jag ser strålar som går ut från dig”, sa hon. “Du måste börja ta hand om dig själv så du kan stråla igen.” Hon gav mig healing som ska stärka mig men sen är det såklart upp till mig att ta tag i mig själv. Bland mycket annat måste jag bli bättre på att tala om hur jag vill ha det och vad jag vill göra. Otroligt spännande besök och jag förstår att jag fick den information som jag behöver just nu för att komma vidare i livet. Förändringen som måste till kommer inte att bli lätt men är nödvändig för att jag ska må bra.

Ha det gott!

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke