Låglaktos-fläskpannkaka utan mjöl. Goda dadelbollar!

0

I veckan hittade jag ett recept på en fläskpannkaka utan mjöl och det lät väldigt gott. Jag vill helst undvika mjölkprodukter så jag ändrade lite i receptet och det blev riktigt bra. Originalreceptet hittar ni här.

Så här gjorde jag min fläskpannkaka. Det här blir ungefär två portioner.

Stek ett paket bacon och lägg sedan baconet i en smord ugnsform. Vispa ihop 4 ägg, 1 dl kokosmjölk (jag använder Sankta Marias Extra Creamy) och 1 msk fiberhusk. Smält 25 g kokosolja (eller smör) och vispa ner det i smeten. Riv ca 75 g ost (jag använde Herrgårdsost) och strö det över baconet i formen. Häll över smeten och grädda i 225 grader tills pannkakan fått fin färg. Jag åt den med lingonsylt sötad med stevia.

Kokossmaken blir väldigt mild och passar riktigt bra ihop med bacon tycker jag. Vill man dölja kokossmaken ännu mer kan man nog öka på till 1,5 paket bacon och ta en ost med lite mer smak. Jag glömde ta kort på pannkakan så jag har lånat ett, som liknar min pannkaka, härifrån.

IMG_7212111

Idag blev jag så sugen på något smaskigt att jag gjorde dadelbollar. Som tur är är det bara jag i familjen som gillar de här så jag får ha dem i fred! Det är inte jag som har hittat på receptet, men jag minns inte nu var jag hittade det. Det här blir rätt många bollar men de går utmärkt att frysa.

Mixa 20 färska urkärnade dadlar med 2 tsk vaniljpulver, 1 dl nötter (gärna salta jordnötter), 1 dl kokosflingor, 0,5 dl kakao, och 0,5 dl starkt kallt kaffe. Om smeten blir väldigt lös kan man blanda i lite kokosmjöl och låta den svälla en stund innan man formar bollar och rullar dem i kokosflingor. Gott, gott, gott!

En lite dålig bild på bollarna jag gjorde idag. Mina blev lite för lösa, därav de "orunda" formerna!

En lite dålig bild på bollarna jag gjorde idag. Mina blev lite för lösa, därav de “orunda” formerna!

Jag önskar er alla en riktigt skön söndag! 🙂

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke