Ja, men nu så…

0

… börjar det så smått bli som vanligt igen! Förutom att jag inte behöver jobba förstås! Julen har varit bra med samvaro både hemma och borta. Julafton hos mamma tillsammans med brorsan var lugn och mysig. I Vadstena har de en trevlig tradition med julmusik och sång på gatorna i innerstaden. Mamma bor centralt så vi kunde lyssna och titta från hennes vardagsrumsfönster. På juldagen kom sönerna hit så då blev det julklappsutdelning och julmat igen. Extra kul att träffa äldsta sonen eftersom han bor i Åkersberga sedan två år tillbaka och vi träffas inte så jätteofta nu för tiden.

Han träffar förstås inte sin mormor heller så ofta, så på annandagen åkte han och jag till Vadstena så han fick umgås med henne några timmar. Igår träffade han ett par kompisar och på kvällen skjutsade jag in honom till Linköping så han kunde ta tåget till Stockholm. Vi blev lite förvånade, för tåget både kom och gick i tid!

Idag har varit en lugn dag och jag har bara varit här hemma. Eftersom julhelgen innebar en hel del åkande hit och dit, kändes det skönt att inte fara iväg någonstans. Det blir lite kluvet för mig, på grund av min högkänslighet, när det är många saker som ska hända och klämmas in på några få dagar. Samtidigt som det är kul att träffa familj och släkt, blir det en stress som sätter sig både i kroppen och knoppen på mig. Framförallt märker jag det på att jag pressar upp tungan i gommen (både när jag sover och är vaken). Tungpressandet har resulterat i en åkomma som heter oralt lichen (uttalas licken) vilket gör att slemhinnan på insidan av kinden blir öm och, ibland, sårig. Så när det börjar bli irriterat i munnen, förstår jag att jag är mer stressad än vad jag inser.

Det känns ju lite knäppt att det ska behöva bli så när man är ledig, men det är som det är. Jag tror att resten av ledigheten blir rätt så lugn så jag tänker göra saker jag tycker är roliga och mår bra av. Idag borde jag ha åkt och handlat mat egentligen, men jag kände efter vad jag verkligen ville göra och då kom det väldigt långt ner på listan. Så jag bakade glutenfritt knäckebröd, tog en skön promenad, läste och mediterade i stället. Handla kan jag göra i morgon! Kanske var det tur att jag inte gav mig ut på vägarna för maken sa att det var glashalt idag (hoppas de hinner salta tills i morgon…).

Måste berätta om min meditation, för den fick mig att fnissa lite! Vivi har lagt upp en meditation här, Själen vet, där man kan försöka sia om sitt eget 2016 och vad som kan tänkas hända. Avslappningen gick bra, men som vanligt hade jag svårt att få några tydliga bilder när jag skulle föreställa mig den fina salen där de vise männen skulle sitta. Guldstolen jag skulle sitta i blev till en knotig trästol i stället (vilket i och för sig passar mig bättre) och sen for tankarna iväg till allt möjligt annat. Det som fick mig att småskratta var att Norges populäraste jullåt, Hey Ho, helt plötsligt började snurra i huvudet! Jag insåg då att de vise männen nog inte skulle ge mig några gåvor just idag! Men meditationen var ändå bra för jag kände mig glad efteråt (trots att jag inte tycker låten är speciellt bra)!

I morgon tar jag tag i det tråkiga handlandet tidigt på dagen så kan jag göra roliga saker resten av dagen! Kanske gör jag ett nytt försök med “Själen vet”-meditationen. Förhoppningsvis utan julmusik!! 🙂

3445840576_3ec3384fc0_o

Bildkälla: Hartwig HKD, flickr.com

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke